Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under oktober 2009

Av Sara - 8 oktober 2009 21:31

Härlig dag idag med! Vi mockade som galningar och var klar med båda stallarna kl 10.30 Då tog vi en välförtjänt fika i solen utanför stallet. Det var helt vindstilla och säkert 20 grader där vi satt. Så härligt! Sedan red jag Varonil och därefter red vi båda Indi. Provade Camillas spanska skolsadel, men usch, det kändes märkligt. Inte min grej.

Kl 14 var vi på djursjukhuset med Galope. Han är en stjärna nu. Borstade honom och gjorde honom fin och ledde honom rakt upp i transporten. Väl framme konstaterade Veterinären att han nu är helt frisk! Gud vad skönt!

Promenerade Teddy när jag kom hem igen. Klippte stonas manar och svanskar och avmaskade alla ston och unghästar.

Galope i hagen idag

  

Sadel leverantören föreslog att sadelutprovaren skulle komma ut ikväll kl 22.15 Och göra vad då? Prova ut en ny sadel mitt i natten? Fan vad oproffesionellt! Nu ska han i stället komma i morgon mellan 18-19. Hoppas han har nya sadlar med sej då. Säljaren tror det har blivit ett "missförstånd" men min sadel. Vadå missförstånd? Jag ber om en perfekt sadel till min häst och är beredd att betala för det, och jag står här med en häst som ej är fräsch och en sadel jag inte kan rida i. Vad har jag missförstått? Följetongen fortsätter...

Av Sara - 7 oktober 2009 22:00

En sådan härlig bild på detta vackra ekipage! Självklart kan PRE-hästar hoppa! Skrattande

  

Av Sara - 7 oktober 2009 21:40

Även om dagen började mulen, regning och blåsig så utvecklades den till en mycket bra dag. Mockningen gick som en dans sedan jag tog traktorn och körde undan gödesel, körde in hösilage och fixade till. Sedan handlade vi fika och myste i sadelkammaren. Lagom till kaffet var urdrucket kom solen fram och vi sadlade upp Indi. Idag skulle Camilla rida. Jag red lite först, körede några upp-sittningar och sedan hoppade Camilla upp. Efter 3-4 lite osäkra varv, försvan Camillas halvnervösa min och hela hennes ansikte sprack upp i ett brett leende! Kärlek uppstod! Kanske blir Indi en Milldoff-häst?

Sedan gjorde vi stostallet, röjde upp lite och bytte ut en del saker som kärvat. Det blev så fint och bra! Efter det tog vi en macka och kaffe, igen. Camilla åkte hem vi 15-tide och då tog jag en promenad med Teddan & hundarna. Kiropraktorns order att promenera honom 5 dagar och därefter försiktigt börja rida igen. Om jag har en ny sadel, vill säga...

Har reklamerat min sadel och även kontaktat en annan sadelutprovare för att se vad hon kan erbjuda. Denna gången kommer jag att vara mycket kritisk, kräsen och besvärlig och lita till mitt eget kunnande och min egen känsla.

På kvällen åkte jag till Camilla för att vara med när en kund kom för att provrida Kan. Lite nervöst. Han är ju en speciell häst som kräven en viss typ av ryttare, och man vet ju aldrig vem det är som kommer för att prova! Först red Reneé honom en sväng. Han var spänd, spooky och lite knäpp. Förvånande nog ville kunden testa. Hon satt upp och Kan bröjade genast krångla lite, gå på snedden och slå med huvudet. Herregud, nu hoppar hon snart av, tänkte jag. Men inför våra gapande munnar såg vi denna tjej, med ett leende på läppanrna, förvandla hästen till en hyfsat avslappnad kille. Snart blev traven en helt annan, munnen mjukt tuggande, öronen framåt och blicken glad. Vi var förstummade! Vi får se vart detta leder! Men det kunde inte gått bättre, och oavsett utgången så behöver vi iallafall inte vara lika nervösa nästa gång någon ska provrida honom!

Zagal & jag, september 2008

Zagal stubb2  

Av Sara - 6 oktober 2009 16:24

Idag kom Camilla igen. Skönt med lite hjälp! Vi körde igång med mockningen och sedan red jag Varonil. Han var ganska fin idag med! Klok liten häst! Nu har ni ju inte sett hur han gick för en vecka sedan, men målet med denna träningsperioden är att han ska gå fram ordentligt av sej själv, vara bärig och framme på bettet. Slappna av i ryggen och röra sej igenom hela kroppen. Vi har kommit en bra bit på vägen redan!


Efter Varonil var det Indis tur. Han var väldigt duktig idag! Igår var han lite överentusiastisk, men idag var han väldigt samarbetsvillig och lugn. Red lite i skritt och trav bara och han känns helt fin. Tränade 3-4 gågner på av- och uppsittning och det funkade perfekt efter en korrigering =)

På eftermiddagen var vi med Teddan hos kiropraktorn. Han var låst i länd och hals. Antagligen är det min dyra specialbeställda sadel och verkligen ställt till det för honom. Han är överbelastad i ländområdet, och jag har ju hävdat länge att jag tycker att sadeln är för stor och ligger för långt bak på hästen. Jävla skit, rent ut sagt. Nu ska sadeln reklameras och jag ska anlita någon annan!

Ska lita på mej själv nu. Fan oxå! Oavsett så blir Teddy bra och det är ingen jättekatastrof. Men ändå väldigt onödigt och synd om hästen.

Nu har jag tagit en kaffe och ska ge mej ut och mocka stostallet och ta in hästarna. I kväll är det kören som gäller. Skitkul!

Av Sara - 5 oktober 2009 20:49

Camilla hade saker att fixa idag så jag var själv. Mockningen gick lätt för igår var ju vädret roligare och hästarna var ute ganska sent. Skönt! Alla fick gå ut på morgonen idag sedan mockade jag i lugn och ro. Därefter red jag Varonil. Han har vilat i helgen ich det hade gjort honom gott. Han gick sååå bra! Härligt! Han börjar få riktigt fin schwung ffa i traven, men även galoppen var helt ok idag. Hästen rör sej fantastiskt bra, men bli lätt spänd och knäpper av med ryttare på ryggen. Men nu börjar det lossna! Ska se om Camilla kan filma i morgon så kanske ni får se en snutt. Skulle ha filmat första dagen med, sån man kunnat jämföra....Obestämd

Sedan tog jag ut Indi. Longerade honom först och han ser helt fin ut. Sedan red jag ett försiktigt pass. Var svårt för han var hyfsat pigg! Men snäll ändå.

På eftermiddagen var jag och hälsade på Ville. Ni undrar kanske vart han tog vägen, men eftersom jag hade ganska många hästar så bestämde jag mej för att en vän till mej, som oxå har utbildningsstall, med ridhus, att hon skulle rida Ville ett tag. Det har funkat jättefint och hon gillar honom skarpt! Det var roligt att se honom jobba. Blev väldigt sugen på att rida honom själv... Så fort jag får ett par hästar mindre i stallet så får han komma hem till mej igen. Om han nu inte blir såld först förstås! Han är alltså till salu!

I kväll har jag haft tjej besök bestående av Malin & Linda. VI har tittat på film från utställningen (Malin hade filmat alla hästarna!) och käkat mat, glass och chips. Nice!

"Ville"- Veleño i maj månad

Ville  

Av Sara - 4 oktober 2009 09:43

Får ju ofta mail och hälsningar från hästar och ägare med olika anknytningar till oss. det är alltid lika roligt! De senaste är från Sofia, Marie & Göran i Ås. De har Alfina, egen uppfödning e. Alferez IV. Mamma är undebara ardennerstoet Tyra Skrattande! Nu är Alfina 2 år och så här fin!

      

Så skickade även Maria i Grums några fina sommarbilder på Helenico, som hon köpte av oss i vintras. De trivs väldigt bra tillsammans och visst ser "Nicke" nöjd ut!

  

Av Sara - 3 oktober 2009 20:49

Herregud vad det har rengat och blåst precis hela dagen! Jag var förberedd efter gårdagens väderprognos så jag hade redan bestämt att alla hästarna fick vara inne. Det är betydligt mera jobb med mockningen, men oxå vädigt mysigt när man får en kelstund med varje häst när man gör iordning boxen! Extra trevliga att pyssla med i boxen är Trazzel, Galope & Malibu. De är riktiga mjukiskillar som aldrig nafsas eller håller på med andra hyss. Även Kairo börjar bli en riktigt trevlig kille. Mer och mer lik sin far. Den uppmärksamme har kanske redan noterat att jag tagit bort honom från salusidan...

Så jag ägnade hela förmiddagen och halva eftermiddagen hos hästarna och resten av dagen har jag haft "Sex & the city"-maraton. Har boxen med alla sex säsongerna som jag betat mej igenom de sista månaderna. Nu hade jag 4 avsnitt kvar, så jag såg dem och avslutade sedan med Sex&theCity-filmen. Lite sorgsen blir jag när det är slut och jag måste säga farväl till Carrie & Mr Big, Charlotte, Miranda och min favorit Samantha. Men jag hörde på radion att de ska göra en film nr 2, så då får jag träffa dem igen! Tramsigt, jag vet...

Ett smakprov för er som missat serien. Varning för en del, hmm ska vi säga, vågat språk...


Av Sara - 2 oktober 2009 21:16

Sa Galope i morse när han ääääntligen fick komma loss och springa fritt på ridbanan. Första gången på dryga fyra veckor. Han har varit otroligt tålmodig och häpnadsväckande snäll. Icke ett ljud från honom på hela tiden utan han har snällt funnit sej att stå i sin mörka box, dag ut och dag in. Nu är ju ögonkatatern borta och inget kan fastna eller gå sönder om han rullar sej eller så. Endast några timmar / dag och med skuggande flughuva på, men ändå! Jag gillar verkligen honom och hans temperament. Ser fram emot att jobba med honom när han blivit lite mera färdig i sin stora kropp. Han är nu som en 13-årig kille i målbrottet och helt plötsligt storlek 45 i skor!

Mitt i en regnstorm kom Ann på besök för att se mej rida hennes fina Varonil. Vi fick fika först för att slippa bli genomblöta. Snart drog ovädret förbi och jag kunde ge mej ut på ridbanan. Härligt nog visade sej Varonil från sin bästa sida och Ann fick se så fint han går. Han ska stanna en vecka till och så kommer Ann med ridbyxor på och rider honom. Så beslutar vi då om han ska hem eller om han ska stanna en vecka till.

Glädjande nog är Indi nu helt ohalt och jag tänkte rida honom senas på måndag. Blir nog svårt att skritta och trava försiktigt dock. Hmmm. Får kanske göra som en gång när Zagal beordrats skrittpromenader. 1 ml sedivet och därefter en lagom trött skrittandes häst...

Bildbom på en lycklig Galope! Kolla himlen så förstår ni regnovädret som kom något senare...

                

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards