Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 6 september 2016

Hej allihop!

Av Sara - 6 september 2016 20:36

Det var ett tag sedan och jag ligger inte på latsidan precis! Det visade sej att det är ganska mycket att göra när man jobbar halvtid på kontor och halvtid i stallet. Det är lugnt och skönt när man bara ska rida och pyssla om sina egna hästar, men när man har 8 saluhästar i stallet  så kommer det kunder! Många kunder! Jättekul och det har bara rasslat till med försäljningarna. Ecijano hann bara komma in i stallet så var han såld till Danmark. De var klippta och skurna för varandra och köparen red honom så himla fint! Han är röntgad, besiktigad och klar men stannar en månad i träning innan han flyttar till sin nya ägare. Ibero blev inte heller långvarig utan även här blev det kärlek omedelbart och han ska flytta till Höör. Köparen har kikat på en hel del spanska hästar, men när en liten vit kille, som kliat av sej all man och svans, kom ut i ridhuset, då sa det klick!     I fredags var jag med syskonen Altea & Tiburon på kliniken där de båda två besiktigades utan bekymmer. Båda var ju dock röntgade sedan tidigare så det var inte så nervöst att åka med dem!

Snälla Camilla hjälpte mej med  besiktningen av syskonen!

 

På torsdag flyttar Tiburon till Norge! Altea ska till Norrland men ska först avelsgodkännas nästa helg. Själva avelsvärderingen kommer att hållas hos oss i Ekeby fredagen den 16/9 med start ca 10.30, Intresserade är varmt välkomna att komma och kika! Det är inte så många hästar som ska visas med om man vill veta hur det går till och bara prata lite häst, så är det ett bra tillfälle!

Flera kunder är inbokade i veckan, helgen och nästa vecka, så kanske hittar ytterligare någon häst SIN ägare inom kort. Amapola & Golosina skall inom kort åka hem till sina ägare igen. Amapola är prissänkt och jag har lite nya intressenter på henne. Hon är en fantastisk här som är lite svår ännu, men som kan blir hur bra som helst i rätt händer. 

Ingen verkar vilja köpa en stabil äldre häst just nu, och Golosina är högt älskad av sin ägare, så hon hämtas på fredag och får åka hem igen. Fina Golosina. Vi älskar henne här i Ekeby!

 


Danilo är så himla duktig och är nu en riktig ridhäst! Han rids i alla gångarter och har varit otorlig enkel och snäll genom hela processen. Lite mera bjudning och självförtroende så kan han allt en 3-åring ska kunna. Lite vila och pyssel i vinter och sedan är han redo att jobba vidare i vår. Han är så lik Galope på många vis och har fått pappas vackra hals! Han är dock betydligt mildare än sin far så mammas temperament har gått igenom. Danilo blir en fantastisk ridhäst och alla bästa vän! Snygg, okomplicerad och född i rätt form!

     

En fin kille till i stallet är Penascal. Trazzel-sonen! Robban hann precis med att komma igång med ridningen och han rids i skritt och trav. Otroligt fin häst med bra balans och fina rörelser. I går blev han valack och nu väntar lite vila innan vi kan fortsätta hans arbete och förbereda honom för försäljning. Mer info och bilder kommer på honom så småningom!

 

Hugo & Curre mår strålande. Hugo har aldrig varit mera harmonisk. Han älskar sin gräshage och är lugnare än lugnast i stallet. Andra hästar kan skrika och stöka men han står bara lugnt i sin box och verkar njuta av livet. Det gör mej lugn och glad och man sover bättre om nätterna!

Även Curre är otrolig cool och har nu börjat sin karriär som ridhäst! Han är ännu bara precis påbörjad och longerad med sadel och träns. GUD - VAD - HAN - KAN - TRAVA!!!    Han fick utplockat två vargtänder igår så det blir utan bett några dagar innan det arbetet kan fortsätta. Under tiden blir det kapson! Även Curre ska avelsvärderad nästa fredag! Spännande!


Hugo jag kämpar på i ridningen. Han är så otroligt fin min häst och jag önskar att jag red bättre... Känner mej ofta otillräcklig och att jag förstör mer än jag tillför på hans rygg. Tänk att det kan se så lätt ut för vissa begåvade ryttare! Min kropp känns klumpig och lyder mej inte och jag kämpar med mej själv! Jag vill så gärna men det är såååå svårt!!! 

Jag har för närvarande bestämt mej för att inte jämföra oss med andra utan bara tävla och träna för min egen skull. Vi har varit uta och tävlat i en LB, där jag känner att jag lite mera kan koncentrera mej på att rida väl, istället för på svåra vägar och rörelser. Hugo var ganska fin och vi fick fin kritik. Jag red fel två gånger dock... Kanske nästa gång kan jag minnas programmet? Har anmält till en LB till. Vill så gärna få till en fin känsla inne på banan... Och så försöker jag tänka att Hugo är 8 år. Jag har haft honom i drygt två år. Vi har gott om tid på oss... Min fantastiska häst!!!

   

 
 
Ingen bild

Malin

7 september 2016 10:59

Så roligt med en uppdatering från dig! :) Vad lustigt att du känner dig otillräcklig som ryttare på Hugo, för här sitter jag och beundrar din ridning varje gång jag ser en film eller bild på er. Du får det att se så enkelt och balanserat ut. Prydligt och snyggt! Hälsningar Malin

Sara

7 september 2016 12:18

Snäll du är ??
Mvh Sara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards