Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under oktober 2009

Av Sara - 15 oktober 2009 21:13

Underbar morgon som tyvärr följdes av en blåsig dag. Igen. Det har varit väldigt soligt och fint hela veckan men fruktansvärt kallt i vinden, som ständigt sveper fram över vår skånska slätt.

Idag tog jag en chansning och släppte Laban i Zagals hage (ja, den heter så för det var hans egen hage precis utanför vår trädgård). Den gränsar in till stona, förvisso med dubbla staket, men de kan nääästan nosa på varandra om de sträcker på sej. Men, precis som jag hoppades och trodde, så fann Laban ro där med tjejerna på första parkett. Inga andra hingstar i närheten som kunde konkurrera med honom utan bara han & brudarna. Han gick där hela dagen och var såå nöjd. Fick dra lite nya trådar och fixa så strömmen var bra men när jag var klar var det full kräm.

Teddy fick ärva Zagals fina Rambo Utetäcke. Zagal hann bara använda det en vinter så det är som nytt. Let var en aning stort till Teddan, men när jag tagit bort extraplattan i fronspännet och korta gjordarna ungefär 30 cm så låg det superbra! Alla hästarna var ute länge och hade en jätteskön dag i solen!

Jag fixade lite i sadelkammaren på eftermiddagen och hängde upp lite fotoförstoringar som stått på golvet länge. Det blev jättefint!

Fick ännu en bild på Zagal & mej på Kulla Vreta gård, från Johanna Spets. Tack Johanna!

  

Av Sara - 14 oktober 2009 16:47

Idag var det dags för fölen att bli riktiga PRE-hästar. Veterinär Ann Gånheim kom vid 10.30 och då var jag & Camilla redan klara med all mockning och hade sopat och gjort fint. Jag är såååå glad att Ann numera är "vår" inskrivningsveterinär. Innan har det kommit en kvinna från Stockholm eller en galning från Gotland.Ingen av dem verkade ha några som helst kunskaper om hästar eller om hur hästar och föl reagerar. Man skulle helst vara tre starka karlar som höll fast den stackars fölungen med våld medan veterinären kämpade för att hitta blodkärl och chippmärka. Helt absurdt! Men inte Ann. Hon är väl ca 150 cm lång och glider vant in i boxen och förstår sej på en häst. Klappar lite och gosar lite med fölungen och vips så både blodprov taget och chippet instoppat utan att fölungen ens märkt det! Underbart! Fastän jag var otroligt förbered (NOT) och hade satt på grimmor på fölen för första gången i går, så skötte de båda sej utmärkt! Minero stod helt stilla hela tiden och Novia blev bara liite sur när hon blev chippad. Men sedan var allt klart och de är numera blodtypade, chippade och avritade PRE-hästar. Ska bara få passen från Spanien oxå vilket brukar ta en halv evighet...

Var och hämtade transporten som varit på service och rekonditionering. Den är som ny! Underbart!

Tänkte göra lite mera reklam för vår kalender som snart kommer från tryckeriet. Jag har även beställt en mindre variant, en skrivbordskalender om man nu vill ha en sådan. Väggkalendern kostar 200:- inkl frakt och skrivbordskalendern 100:- inkl frakt. Skicka ett mail med adress och antal bara så har ni den snart!

Så här ser de ut!

Väggkalender är i A4-storlek (A5 när den är utvikt då)

  

Och skrivbordskalendern

  

  


Måste bara lägga in denna bilden med på underbara Ilo e. Tendencioso IV

  

 


Av Sara - 13 oktober 2009 22:46

För att ni inte ska få krupp på mysko musik så får nu här lite härliga spanska hingstar från Yeguada Maipe. Modigt att släppa ihop alla sådär bara! Fast väldigt vackert...


Av Sara - 13 oktober 2009 22:18

Idag har det förutom alla vanliga hästaktiviteter körts hö som en galning. Jag är expert på traktorn nu! Körde 5 hösilagebalar till olika hagar och in i båda stallarna, lasta av snyggt på pallar och fixa till. Skitbra!

Men i kväll var det veckans höjpunkt: kören! Vi ska ha konsert den 1/11 i Vikens kyrka. Det är flera svåra stycken och vi tränar och kämpar med storsta koncentration. Bla ska vi sjunga detta stycke. Lyssna gärna om ni orkar. Det är riktigt svårt. 6 stämmor! Men riktigt riktigt roligt!!!! Skrattande Jag är 1:a sopran, så de högsta tonerna, är jag!


Av Sara - 12 oktober 2009 20:28

I morse kändes det verkligen. Nu är vintern verkligen på G. Dags att sätta på sej långkalsongerna. Mössan har varit med ett tag, och likaså vantarna. Ofodrade ännu, men likväl. Men nu måste hela artelleriet fram. Vinterjacka, långfillifjonkor och hela köret alltså.

Idag var planen att jag skulle rida Teddan första gången efter kiropraktor-behandlingen, men så trampade han av sej en sko i hagen, så det får bli imorgon i stället. Han vill igång, det märks. Han är som en liten tickande bomb. Fast en som man själv måste trycka på knappen (eller inte) om man vill. Men han är så söt. Tar stooora hopp över brädan på marken när man ska in eller ut ur hagen. Allt för att få hoppa och studsa lite. I hagen är han värre än unghingstarna med att kvista runt och kröka på nacken och göra små språng rakt upp i luften. Helt otroligt atletisk och vacker är han dock, när han håller på. Kan bara älska honom!

Så vi mockade i stället och Camilla red Indi. Har bokat tid för Kan att besiktigas nästa måndag, den 19:e och för Indi veckan därpå, den 26:e. Så om två veckor ska förhoppningsvis två hästar vara i sina nya ägares händer. Jättekul!

På eftermiddagen var jag på efterkontroll hos veterinären med Tempo. Hon var nöjd med hur hans knä såg ut och hur han rörde sej, så nu får vi så smått börja promenera. Jippie hurra! Det blir skoj. Det har varit lite trist att inte få ta turer i skogen i det vackra höstvädret, men nu kan vi iallafall ta små promenader!

Jag fick två pallar foder hem på gården. Tänkte kvickt köra in dem i stallarna med traktorn, och när jag var på väg med den ena till stostallet knäcktes pall-jävlen på mitten och alla 30 st 25-kg säckarna rasade i backen! %&#!"&/%¤%/&/()&%# skit!!!! Fick obönhörligen lyfta in 750 kg för hand i stället. Jättekul! Den andra pallen lyckades jag baxa in till pojkarna hel, men körde istället fast med handtrucken i foderkammaren och höll på att smälla av i ren ilska. Ja, jag har lite kort stubin när saker och ting bråkar med mej. Genomsvettig och genomförbannad belönade jag mej med fika och mammas nybakade bullar, som hon lämnat av. Sedan kändes det bättre. Nu är alla säckar och pallar på plats och jag behöver iallafall inte göra om detta ännu på några veckor...

Mats spikade fast Teddans sko på kvällen så imorgon ska jag iallafall rida honom. I min wintec-sadel. Jag red ju trots allt i den i 1,5 år utan större besvär, innan jag bestämde mej för att skaffa en sadel som var svindyr och skadade hans rygg...

Teddy & jag i januari i år. Med wintec-sadel.

Teddy feb  

Av Sara - 11 oktober 2009 20:58

Ja hovarna alltså. Vi har verkat bra idag. Nexis hovar & Zackes hovar. Så har jag avmaskat pojkarna och mockat och allt det vanliga. Men vi har även slöat på soffan och sett en film och jag har ätit massvis med choklad. Härligt!

Inget spännande att berätta så jag lägger in lite fina bilder i stället.

Hittade dessa bilder på Razonados pappa Genil-Mac. De är otroligt lika! Ungefär så här Trazzel kommer att se ut om några år då!

    

Razonado-MAC

  

Galope-P

  

Tempo Rudqvist - mattes älskling

  

Av Sara - 11 oktober 2009 09:42

Fick denna vackra bild på mej och Zagal. Det är från Championatet på Kulle vreta Gård 2006.

  

Detta ljuvliga arab-sto heter Chaynah och väntar en Teddy-bebis till våren!

  

Denna lille krabat är senaste tillökningen hos oss. Ungerfär lika stor som en ping-pong-boll! Visste inte att hönor ruvade i september-oktober. Och bara apå ett ägg! Häromdagen var första utflykten utanför stallet!

    

Av Sara - 9 oktober 2009 20:43

Skrattande Jo så är det nu. Och jag bara passar på att njuta! Idag har det varit lika fint väder som igår, fast dessutom vindstilla vilket gör Skåne och Sverige helt fantastiskt! Om detta vore svensk vinter så vore det ju fantastiskt! Fast det lär väl bli värre...

Idag kom Ann för att rida Varonil. Först släppte vi honom på ridbanan för att se hur han rörde sej utan ryttare. Jag har tyckt att han varit lite väl motsträvig emellanåt. Men det var inget fel på hans gnista! Se själva! Sedan red jag och då kändes han väldigt fin! Ann var glad över att se honom och sedan fick hon rida honom själv och var väldigt nöjd, fast hon tyckte det gick väldigt fort! Det känns ofta så om man är van att rida i lite undertempo, vilket Varonil gärna går i om han får välja själv...

Varonil på ridbanan

        

Efter lunch begav vi oss hem till Camilla & Kan. Leila som provred honom i onsdags ville komma tillbaka och prova en gång till. Så kl 14 var det dags igen. Givetvis var vi alla nerövsa över att onsdagen lyckade provridning var en tillfällighet. Men det var det absolut inte! Det gick om möjligt ännu bättre idag! Jag och Camilla stod stela av spänning och tittade medan Leila lugnt lotsade runt Kan i alla gångarter. Fina övergångar och efter hand en mer och mer avslappnat. Härligt! Efter ritten tog vi kaffe och pratade igenom allt noggrant. Leila kunde knappt bärga sej men till slut kom vi fram till att jo, hon vill ha Kan! Så om nu allt går som det ska med besiktning osv, så ska Kan flytta till Tomelilla! De passar såååå bra ihop så jag önskar dem all lycka och ser fram emot att följa deras utveckling!

Sedan fick jag kasta mej hem och ta in hästarna för kl 18 kom sadel leverantören för att kolla min sadel. Jag var sammanbiten och beredd på lite besvär. Men jag måste säga att han var mycket ödmjuk och tillmötesgående. Så efter lite prat och diskuterande kom vi fram till att en Röösli, 17 tum (INTE 17,5) men moccasäte och stora knästöd, får det bli. Så nu väntar jag med spänning på om detta ska funka!

Om jag ska spola tillbaka till morgonen så släppte jag ihop Galope med Trazzel & Zacce. Det var en härlig syn och hela dagen har de varvat bus, klia varandra och käka hö. Titta & njut!

                    

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards