Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under september 2009

Av Sara - 24 september 2009 08:09

Av Sara - 24 september 2009 08:02


Av Sara - 23 september 2009 22:19

Gråter Stackars Galope. Han fick komma ut en timme på morgonen när en av våra minirast"hagar" ligger i skugga. Sedan fick han snällt att traska tillbaka in i sin mörka box. Kl 14 var det återbesök på djursjukhuset. Han är fortfarande helt underbart snäll. Går rakt upp i transporten. Väntar snällt där i 40 minuter medan vi käkar pasta och väntar på veterinären. Står snällt vid undersökningen och sedan går hemfärden lika smärtfritt. Tyvärr är hans öga en följetång. Nu ska han ha Chloromycetin (antibiotika) morgon & kväll, Isopto-Maxidex (cortison) 1 gång/dag samt Atropin (pupillvidgande) 1 gång/dag. Katetern alltså kvar och mörkboxen lika så. Att han måste stå i mörker beror på Atropinen. Eftersom man tvingar pupillen att hålla sej vidgad kan den alltså inte dra ihop sej, vilket den normalt gör i ljus, och därför kan ögat skadas i ljus. Nu ska jag skaffa en flughuva, som passar han enorma huvud, och mörklägga den så han kan vara ute lite mera. Kanske även i större hage...

På förmiddagen hade vi städochfix-dag. Elsa målade. Jag & Camilla mockade och städade sedan i foderrummet. Det blev superfint! Vi strödde upp två boxar i stostallet till Kario & Donne som nu ska få komma in på nätterna. De har ju inte stonas lyx att ha tillgång till ligghall och nu är kvällarna ganska kalla och blåsiga.

Sedan red jag Laban och han gick superfint! Ännu har han ingen vidare kondition och är lite ovillig, men idag jobbade han på lugnt och fint hela passet. Camilla filmade oxå så det kommer film!

Indi ser fin ut nu så i morgon tänkte jag rida. Så får vi se hur han känns. Han är verkligen uttråkad nu så det blir skönt för honom om han får komma igång igen.

Foton från april 2009

GTA6   G&T1  

Av Sara - 23 september 2009 15:52

Fick lite bilder på mailen som var ganska fina. Ridbilderna har Kim Paulin tagit och de två andra är fotografen Ann Rosdal.

          

Av Sara - 22 september 2009 22:23

Idag var det riktig höst. Blåst och regn på förmiddagen. Det gladda iallafalla Galope som fick vara ute för första gången på tre veckor! Gossa om han såg nöjd och glad ut! Hans skadade öga är väldigt ljuskänsligt så han får absolut inte vara ute i solljus och står ju som bekant i mörklagd box. Stackarn...

"lille" Galope-P, ignorera hans frisyr. Det får inte komma man i ögat...

        

Jobbade på hemma på förmiddagen och sedan åkte vi hem till Camilla där jag skulle rida Kan. Camilla har bestämt sej för att sälja honom, till slut. Hon har lagt ner ett enormt arbete under 1,5 års tid med att få honom trygg med människor och framför allt i ridningen. Många timmar och ett otroligt tålamod! Men hon känner nu att han trots allt är för svår för henne och hon vill ha en häst som hon kan rida och arbeta med NU! Jag har inte suttit på hästen sedan han åkte härifrån i mars förra året. Det var en enorm skillnad. Han var fullkomligt  lugn och snäll under uppsittningen och igångsättningen. Tidigare var detta det stora problemet och nu var det bara att kliva upp! Jag kunde även skritta fram i lugn och ro. I traven var han lite spänd, men emellanåt kom han fint fram till bettet och sökte sej framåt nedåt. Provade även lite galopp, fast fattningen var lite läskigt tyckte han, även om jag snabbt kunde få honom att galopera hyfsat lugnt på en volt. Camilla var jättenöjd och tyckte han såg fin ut. Vi kom fram till att han ska jobbas i ffa trav och bli stark, smidig och stadig innan jag pressar honom i galoppen. Ska bli kul att se hur snabba framteg han kan tänkas göra. Hästen är så otroligt angelägen om att vara till lags!

Efter ridturen bjöd Camilla på spagetti & köttfärssås. Mums! Körde en annan närmre väg hem från henne men det tog längre tid så nästa gång tar jag nog den långa vägen ändå.

Kan RC in action!

      

Äntligen är Teddys statistik klar för i år. 35 av 38 ston är alltså dräktiga. Helt fantastiskt. Många stoägare har oxå rapporterat dräktiga ston på 90 dygn så nu hoppas jag att det fortsätter så här och att alla får sina efterlängtade föl till våren som planerat. I år har det varit allt för många tråkigheter. Nästa år kan det väl bli full pott!

Fick dessa bilder av familjen Ramsmo i Vårgårda. Det är R-Artista e. Tendencioso IV u. Giraldilla XII. Ett vackert stoföl, PRE, som glädjande nog är svart! Blir spännande att se henne vid nästa års PRE-Championat!

R-Artista

    

Av Sara - 21 september 2009 15:48

Vi kom iväg precis vid lunch i fedags. Trazzel gick försiktigt rakt in i lastbilen och Teddy efter. De stod fint hela vägen och vi var framme kl 18. Kvällsmat tll oss och hö och boxar till pojkarna. Tog ut båda en sväng senare och longerade dem lite. De såg ganska fina ut bägge två. På lördagen var det så dags för exteriörbedömningen. Trazzel tyckte det var lite otäckt inne i stora arenan och på uppvärmningen hade jag svårt att få honom att trava. Han villa bara rusa iväg i galopp...

Inte blev det bättre inne i ringen. Vi var dessutom först så han fick ingen chans att vänja sej vid omgivningen. Skritten gick fint med när det var dags för traven for han iväg i galopp, underlaget släppte och stackars Trazzel ramlade omkull Gråter . Lille gubben, han blev helt chockad. Till slut lyckades jag & Linda iallafall få honom att trava en liten bit men det blev långt sämre än den flotta trav han kan visa. Sedan när jag ställde upp honom stod han spänt och knep med rumpan. Trots detta blev han 2:a av 3 deltagare i klassen med inte allt för dåliga poäng. Jag är ändå glad att vi har testat för nu vet jag hur han reagerar och vad vi måste träna på innan det är dags nästa gång! Det var en nyttig erfarenhet även för Trazzel.

I Teddys klass var det 9 hingstar. Teddan var fin och vi fick till en hyfsad uppvisning. Han var spänd i skritten och överladdad i traven men lite fick vi fram. Efter exteriörbedömningen låg Teddy 5:a men hade högst poäng av alla på rörelserna. Skoj!

På lördagskväll var det ryttarmiddag med en underbar (fast dyr) italiensk buffé. Det var en trevlig kväll och det var som vanligt väldigt skoj att träffa alla PRE-entusiaster och prata häst! Stupade i säng kl 23 och sov som en stock.

Söndagen var vig åt ridproven. Det var en lugn tillställning och både jag och pojkarna hann med att äta frukost i lugn och ro. Först tittade jag på några ekipage och sedan flätade jag och gjorde iordning Teddan. Först var han väldigt laddad och spänd bland alla hästarna på framridningen, men snart kunde jag kontrollera honom och få honom i arbete. Inne på banan var han superfin. Någon stökade lite på läktaren en gång och då hoppade han till, men snart var han tillbaka i ro och jobbade fint genom hela programmet. Vi fick 96 poäng och en tredje plats på ridprovet. Med den höga summan klättrade Teddy i resultatlistan och hamnade på en total 3:e plats bland de vuxna hingstarna. Det är jag väldigt nöjd med för det var hård konkurrens i år.

Kl 16 var vi inpackade i lastbilen och påväg hemmåt. Var hemma vid 22 och då var både Malin, Lindal jag och hästarna utmattade men nöjda.

Lite bilder från arrangemanget.

                  

Av Sara - 17 september 2009 20:52

Förlåt att jag tjatar om utställningen, men det är mest den som upptar min tid och mina tankar. Nåväl, idag har vi hunnit med en hel del. Känns helt ok inför avfärden imorgon. Tror jag har packat det mesta, men glömmer ju säkert någonting ändå. Det brukar jag göra. Jag har glömt kavaj när jag skulle tävla dressyr och fick tävla i en lånda fruktansvärt ful brun kavaj, har glömt hjälmen när jag skulle rida kurs på Flyinge med hjälmtvång på hela anläggningen och fick köpa en dyr jäkla hjälm i ridsportsbutiken för att få vara med. Sadelgjord, hö, pass, tävlingslicens, plånbok, ja, ni hör själva. Jag brukar glömma saker....

Iallafall har jag ridit igenom Teddan idag, han kändes fin. Sen fick han ett bad, fleecetäcke på och massvis med glans i man och svans. Skulle filma Laban och gjorde honom fin. Tog kandar för att det skulle se lite proffsigare ut och givetvis började han meed att klämma tungan och sedan var allt förstört, även om jag bytte till träns. Han var helt enkelt rädd om munnen och ville inte gå fram ordentligt. Gör ett nytt försök nästa vecka.

Så hämtade jag några småbalar med hö hos grannen för att ta med. Körde in halm till stona i lösdriften. Putsade, tvättade, packade och fixade lite till.

Så fick Trazzel sitt bad och en omgång med manglans. Han är su ljuvlig. En gång tidigare har jag badat honom. Ändå stod han fullkomligt stilla och verkade njuta av det varma vattnet. Fina, fina fina Trazzlo. Jag är så fruktansvärt nervös att domaren inte ska se vilken underbar individ han är. Att han ska bli sågad längs kotlederna och får skitpoäng. Jag VET ju att han är fantastisk! Tänk om ingen annan tycker det? Hujedamej vad man kan bli korkad, osäker och totalt irrationell. Ignorera mej!

Ikväll har sadel leverantören varit förbi en sväng och fixat lite till med min sadel. Vilken följetång. Men Teddy har breddat sej över manken och därmed hamnade sadeln i bakvikt och jag med. Nu är det iallafall fixat, igen. Skönt att få åka iväg med en justerad sadel iallafall.

By the way är Indiano bättre i sin hov. Hoppas han är helt ok på måndag igen.

Tog lite fina bilder på tjejerna i vinterhagen.


      

Duktiga Tempo vilar sej och sitt knä

  

Vårt nyrenoverade fönster. Klart! (Bara 5 kvar..)

  

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards