Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 28 september 2009

Av Sara - 28 september 2009 19:05

Vaknade av att regnet slog mot balkongdörrarna i sovrummet. Skit! Jag som lämnat stona och unghingstarna ute natt! Fick ingen ro utan for upp och på med regnrock och stövlar och tog in hästarna. Lika bra att fodra alla direkt och sedan kunde jag äta frukost.

När jag kom ut igen regnade det fortfarande och blåste friskt, men lagom när jag höat alla och bestämt att de skulle vara inne när jag åkte med Indi till djursjukhuset, slutade det regna och klarnade nästa upp lite! På med regntäcke och så fick alla komma ut iallafall. Pust! Camilla var tidig och hög i med grep och skottkärra så när vi lastade Indi kl 9 var nästan allt redan mockat!

Indi var så snäll och lugn inne på kliniken och Vet Charlie Lindberg kom och tittade på honom. Kunde inte se någon hälta alls i skritt eller trav på rakt spår. På böjprov en mycket lindrig markering de första 3-4 stegen sedan ingenting. Vänta tills du ser honom på volt, sa jag! Då är han sämst! Ha! Där fick jag! In på volten och longera en glad Indi som travade sååå fint. Med lite ansträngning kunde man ana ett lätt besvär från vänster bak, men den blockhälta han haft förra veckan var bortblåst! Inga svullnder, värme eller ömhet i någon led konstaterade Charlie. Skickade hem oss, glada & lättade, med ytterligare 5 dagars vila på butta sedan försiktig igångsättning. Hurra! En vrickning eller sträckning i hagen löd diagnosen.

När vi kom hem gjorde vi klart i stallarna och sedan åt vi lunch i den nystädade sadelkammaren. Sedan  var det dags för Varonil. Nu ska han väckas! En lat liten valack kan han vara när han sätter den sidan till! Men jag körde samla-samla-frammåt-frammåt-metode och vips! Efter ca 15-20 minuter så fick jag belöning. Hög och bärig i formen (ja, så hög som en 4-åring ska vara ) och aktiva bakben. Härligt sug i bettet utan att hänga och shwung i traven. En svettig Varonil fick då skritta av. Ska bli intressant att se hur många pass det behövs innan han är där stadigt och fint?

Tömkörde Laban med mina nya tömmar i läder. Lite stela är de men ändå underbara jämfört med att hålla på med longerlinor. Laban hade tappat en sko och fick därför nöja sej med ett lite kortare pass. I morgon kommer hovis. Skönt för både Teddy, Indi & Laban behöver nya dojor. Han ska även på kika på Nexis hovar, som alltid är ganska kassa...

Teddy har hur mycket överskottsenergi som helst, men jag ville låta honom vila lite efter Strömsholm. Han är dessutom lång i tårna och blir lätt snubblig då och jag är så himla rädd att han ska vricka sej då han är lite överallt ibland när man rider... Men som sagt, nya skor i morgon och så kan vi komma igång igen.

Jag är så jäkla sugen på att träna. Fortfarande. MÅSTE få tag i en plats hos Julio. Snart åker jag fan till Islans och tränar ( har läst att han har clinics där). Snälla någon som vet vart man kan få en plats. Hör av er!

Teddy & Jag vid Julio-träning förra året. Har hänt en del sedan dess, även om jag tycker han är väldigt fin på denna bilden!

  

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards