Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under september 2009

Av Sara - 16 september 2009 22:22

Glömde ju kommentera min rubrik igår. Har alltså fått slagit och idag även pressat och plastat andra skörden. Ska bli spännande att höra hur många balar det blev, och senare då givetvis hur kvaliten blev. Första rundan blev det 239 balar á ca 300 kg. Gissar på ca 150 st nu.

Idag har vi haft ytterligare en underbar höstdag. Hög och klar luft och 15-18 grader varmt. Härligt! Tränade Teddy på linan. Mats brukar ju visa honom och det gör han så bra, för han är mycket snabbare på foteb än jag. Men eftersom jag nu ska åka utan min man, får jag försöka klara det själv...Det gick faktiskt över förväntan! Tror jag hittat en metod som funkar. Nu återstår ju bara att se om det funkar på lördag med...

Camilla var här och tillsammans med Elsa och delvis även mej så blev stostallet äntligen färdigstädat. Alla boxarna tömda och våra stos boxar strödda utifall en höststorm anländer. Sopat fråndörr till dörr och allt som hör seminavdelningen till är undenstädat och instoppat till vinteförvaring. Så skönt att ha det gjort!

Stackars Indiano står med en blödning i hoven. Trodde först det var en hovböld men ingenböld kunde hittas så antagligen "bara" en blödning. Han får boxvila över helgen och är han inte betydligt bättre så får vi leta vidare då. Inte kul att skära upp en hov på måfå ju.

Skulle filmat Laban idag, men tiden sprang iväg och det fick skjutas upp till morgondagen.

Var på Månsgård och skulle införskaffa en ny kavaj jag bestämt mej för, men det var såklart slut i just min storlek.Skrikandes Skit! Den hinner tyvärr inte komma innan helgen heller för den ska skickas från Tyskland. Kommer nästa vecka. Typiskt. En dösnygg pikeur-kavaj. Får väl rida i min gamla tradiga även på söndag ändå...

Bilder som jag visat förut, men ibland kan det väl bli en repris?

Razzelflyg   Razzelhopp   Teddy1  


Av Sara - 15 september 2009 22:22

Äntligen har vi stona & fölen hemma på gården igen. De har ju varit i beteshagar en bit ifrån oss, men nu är de tillbaka på sina höstmarker. De verkade väldigt glada över att vara hemma igen och åt nöjda av höstäpplena och gräset som växt hela sommaren. Nu har de ju även tillgång till sin ligghall och vi kan oftast se dem från kösfönstret. Härligt! Fölen, som aldrig satt sina små hovar i dessa hagar förr, var väldigt nyfikna på allt nytt. De undersökte noga björkar, halm, stenar osv. Man tröttnar aldrig på att titta på dem!

Var på återbesök med Galope på djursjukhuset och även om det ser bra ut och läker fint är det inte färdigbehandlat Rynkar på näsan. Så det blev att sy fast ögonkatetern bättre och hem i sin mörka box i ytterligare en vecka. Stackars Galope...

Inte heller fick man ha hundar med sej där vi ska bo till helgen så Mats & jag fick helt enkelt dea slutsatsen att han inte kan följa med till Strömsholm denna gången heller... Fy vad trist... Men vad gör man när man har sjuka djur överallt som måste tas om hand?

Galope på betet i våras. Tur han fick vara ute hela sommaren iallafall...

GTA13  

Har börjat packa tävlingsskåpet med prylar och kollat mina tävlingskläder. Ska ju ha en jäkla massa saker. Inte bara kavaj, hatt, stövlar osv utan så ska man ju ha sin Traje Corto, spanska dräkt, att visa hästen i på exteriörbedömningen. Hatt, snusnäsduk, kort kavaj och höga byxor. Fint ska det vara!

Här är jag & Mats i våra Traje Cortos. Fast Mats saknar hatt...

Clasica  


Av Sara - 14 september 2009 19:16

På fredag drar vi. Nu börjar finslipningarna. Nåja, det som inte sitter eller är fixat nu är svårt att åtgärda. Men båda killarna är i bra hull och form så jag känner mej nöjd. Idag var både Camilla & Praktis-Elsa här så mockningen gick fint. Jag red Teddy & Indi och så var det ju sedvanligt pyssel med Galope och hans öga. Börjar se riktigt fint ut. I morgon ska han in på återbesök så får vi se vad de säger. Hoppas han kan vara utan ögonkateter nu för den börjar sitta lite dåligt så i så fall får de sätta en ny.

På eftermiddagen var vi på Flädie Lantmannaaffär. Jag var lite pigg på en ny tävlingskavaj, men de hade såklart inte hemma i rätt modell eller storlek så det blev inge. Köpte ett par tömmkörnings-tömmar och en mössa. Det behövs ju tyvärr snart Rynkar på näsan.

Sedan fikade vi hos Camilla och satt i solen en lite stund. Mysigt! Tränade med Trazzel på kvällen och Mats var med och gav sitt betyg. Vi ska hjälpas åt i ringen. Det är svårt att se hur hästen står när man ska stå framför den så då är det bra att ha en medhjälpare som kan spana. Trazzel är jätteduktig så det känns ganska bra. Fas som jag sagt tidigare är jag sjukt nervös.

Jag har gjort färdig vår kalender för 2010 så nu går det fint att beställa den för leverans innan jul. Den kostar 200:- inkl frakt. Maila er beställning med adress. Jag skickar inbetalningsuppgifter med kalendern!

  

Av Sara - 13 september 2009 21:18

Trevlig helg. Fint väder och vi har hunnit med att göra en del trevliga saker så som att äta lunch på stranden i lördags, skrapa fönster, sjunga i kyrkan och hälsa på min morfar i småland som fyllde 80 år. Vi har även varit på Indisk restaurang med vänner och givetvis fixat med hästarna. Ja när man skriver ut allt så var det ju en hel del...

I fredags höstade jag lite med blommor och fix. Hämtade hem stackars Tempo från djursjukhuset. Han mår ändå under omständigheterna ganska bra. Han är så duktig och rör varken op-såret eller morfinplåstret. Tar det lugnt och vilar mest. Han är så klok!

Tempo-stackarn

  

Nu ser jag fram emot en vecka med förberedelser inför Strömsholm. Nervöst. Bara jag tänker på det mår jag lite illa. Men Trazzel har lagt på sej lite mer i vikt och ser ganska fin ut. Han är ju 2 år, hur fina är de då? Teddy har haft en liten svacka i veckan. Tror jag pressat honom lite föör hårt nu. Hmm, han har fått vila i helgen och så ska jag skritta och bara jogga i morgon så får vi se hur han känns. Jag är expert på att analysera ridpasset i minsta beståndsdel och oroa mej för att han snubblat två gånger, inte var riktigt mjuk på någon volt eller annat skit. Men min magkänsla brukar vara rätt så jag går efter den. Lite överarbetad häst som behövde en paus i helgen helt enkelt! Han ska nog gå som en klocka till helgen!

Nu ska jag ut och kvällsfodra och droppa Galopes öga! Igen!

Tabby vid huvudingången

  

Av Sara - 11 september 2009 21:02

Som någon kanske märkt så har vår hemsida fungerat ganska taskigt på sista tiden. Ibland funkar den, ibland inte. Något med Telias server som krånglar och det gör mej vansinning! Fan fan fan fan jävla fan.

Nåväl. Skulle just nu lägga ut annons på Codicioso II alias "Laban", men det funkar alltså ej. Så nu lägger jag honom här så länge! Flört

Codicioso II

PRE-hingst född 1998. Mycket karismatisk och uttrycksfull hingst av den gamla, spanska typen. Laban rör sej mycket bra dock med biljadering, och är välutbildad. Piaff, passage, spansk skritt mm finns att njuta av. Han är dock just igångsatt efter en längre tids vila. Enkel samt otroligt mjuk och behaglig att rida. Laban är ca 165 cm hög. Han är utställd och använd i avel i Spanien. I år har han betäckt två ston som genas blev dräktiga. Hans sperma är granskad och håller hög kvalitet. Han är relativt hingstig och som hingst kräver han en mycket hingstvan person. Därför säljes han gärna som valack. Varmt välkommen att kontakta mej vid intresse.

Pris: 200.000:- (säljes för kunds räkning, ingen moms tillkommer)

Laban22  

Av Sara - 10 september 2009 21:44

Oj, orkade inte ens blogga igår! Många järn i elden. Ovanligt... Igår var det full fart med ridning, besök på djursjukhuset med Laban för export-rtg, kund här för provridning, medicinering och pyssel med Galope mm. Men det var en ganska bra dag då Laban var fin på röntgen och Indiano uppförde sej mycket bra vid provridningen, trots att han och ryttaren inte alls var rätt för varandra. Men det var en trevlig tjej som jag givetvis ska försöka hjälpa finna den häst hon söker. Tyvärr var Galopes öga sämre så jag oroade mej hela dagen för det. Gick och glodde på det jäkla ögat stup i kvarten, men inte blev det bättre för det. Jäkla skit. Var helt inställd på att åka tillbaka med honom idag. Sen sov jag skitilla inatt för att jag var nervös inför Tempos operation.

Ny dag idag. Var uppe tidigt och upptäckte till min stora glädje att Galopes öga nu var tillbaka på rätt status igen. Så där slapp han undan en box på djursjukhuset. För nu iallafall. När hästarna var på plats med hö i sina hagar tog jag Tempo med mej och körde in med honom. Vet inte vem av oss som var mest nervös. Tempo darrade i hela kroppen och var ynklig. Herregud. Jag har själv sövt 100-tals hundar och varit med på 100-tals operationer, vak och eftervård. Men nu, när det är MIN hund, så tappar jag HELT fattningen. Började nästan böla när veterinären kom och skulle hämta honom. Nåväl, senare under eftermiddagen fick jag beskedet att hans korsband var HELT av och i princip upplöst samt att han minisk låg som en lite köttklump utanför leden. Vilken tur att jag gick med honom och fick detta åtgärdat. Stackars hund! Han får stanna inatt på morfin och med stort bandage. Ska hämta honom i morgon. Lääängtar!

Har haft en tjej här och provridit Laban idag. Det gick fantastiskt bra! Laban var sååå fin och de fann varandra direkt. Nu har hon redan tre PRE, så hon lider inte direkt av hästbrist. Men hon skulle ta sej en funderare så vi får se. '

Laban & Märta

  

Amigo & matte Elina. Love!

  

Fakir med famlij skickar en hälsning!

  

Av Sara - 8 september 2009 22:27

Skönt att vara tillbaka i rutinerna igen. Igår röjde jag som en galning i boxarna så idag var det enkelt att mocka. Mockade 6 boxar medans Indi & Laban fick äta hö inne. Sedan sadlade jag Laban. Tog tränsbett idag. Har tidigare ridit honom på kandar, men det känns som om träns oxå skulle gå fint. Tog heller varken sporrar eller spö. Han var så fin! Nu när inga hästar alls går vid ridbanan är han helt avslappnad och vi kunde skritta fram helt i lugn och ro. Sedan jobbade jag honom lugnt i trav och galopp, mycket böjda spår och öppna. Han var så fin och samarbetsvillig så på slutet kunde jag inte låta bli att testa lite spansk skritt. Men det var tydligen helt andra hjälper för i stället bjöd han mej på en lugn och stilla piaff. Klappa om, skritta lite och så en gång till tramp, tramp, tramp. Hurra! Underbart!

Lagom till jag var klar och Laban var ute i hagen med sitt hö kom min nya praktikant Elsa. Hon ska bo här på veckoran och åker hem på helgerna. Ska bli skönt med lite hjälp i stallet igen. Vi inkvarterade henne och sedan fick hon en grep och skottkärra och mockade de två sista boxarna. Jag red Indi. Han hade ju vilat sedan jag åkte till Spanien så jag var beredd på lite överskottsenergi och en del spänning. Men, i stället gjorde han sitt bästa pass sedan jag fick hit honom! Ahh, härligt. Tom galoppen i hö varv var helt ok och jag kunde samla liiite utan att han blev alls stressad utan i stället kom under sej och blev mera bärig. Skoj!

 I morgon kommer en tjej och ska provrida dem båda och på torsdag en som ska prova Laban.

Vi promenerade ner till stona och kollade så att det hade det bra. De hade inte upptäckt att vattnet nu fanns på ett annat ställe så vi fick leda dit dem. Kom att tänka på ordspråket: En man kan leda en häst till vatten, men tio kan ej tvinga den att dricka. Ja, hur som helst. Ett ordspråk, som det ligger mycket sanning i.

Efter lunch Tappade jag Teddy för att skicka till ett sista sto i år. Så kopplade vi trailern och stack vi iväg till djursjukhuset och hämtade Galope. Ögat ser mycket bättre ut, men han ska fortsatt medicineras i ögat så katetern sitter kvar och så åker vi på återbesök om en vecka. Skönt att ha honom hemma igen.

På kvällen var det kören. Härligt att äntligen vara igång och sjunga igen efter sommaruppehållet. Vi har konsert i Viken redan nu på söndag. Kl 12 om någon inte har något annat för sej. På programmet står bla Gabriellas sång. En av mina favoriter!

Fick fina bilder på  mailen idag. Först Amigo e. Alferez som nu är 2,5 år och har fått sadel och träns på sej!

  

Och så från Sari Köttö en hälsning från Liberty, här 4 månader, e. Tendencioso.

    

Av Sara - 7 september 2009 22:21

Men det är alltid skönt att vara hemma igen... Har haft några underbara dagar hos min bror som numera har hemadress Fuengirola, Espana. Avundsjuk, ja. Men om man inte kan bo på plats så är ju det näst bästa att ha en nära släkting att kvarta gratis hos!

Väl hemma igen var det bara att kasta sej rakt ut i stallet igen. Men jag älskar ju att vara där så det var skoj att komma igång igen. Förutom allt det vanliga stallarbetet så har jag idag även flyttat om lite i hagarna. Zacke har fått komma in på box han med och får gå med Trazzel på dagarna. De var så glada att se varandra igen! Så fick Nexi komma tillbaka på betet till våra ston och nu går de tre med sina föl på hela den marken. 5 ha! De har det underbart där och kan förhoppningsvis stanna där flera veckor till!

Har ridit några hästar och varit och hälsat på Camilla & Kan. Ska försöka rida honom lite nu när Camilla är skadad. Han ska säljas och behöver komma igång. I morgon ska vi få hem Galope. Han kommer att åka hem med ögonkatetern och så ska jag behandla honom hemma i en vecka till. Verkar segt detta, men det går iallafall på rätt håll.

Följande är egentligen helt OT i denna hästblogg, men här kommer min Spanienresa i bilder.

 

 


 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards