Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 22 september 2009

Av Sara - 22 september 2009 22:23

Idag var det riktig höst. Blåst och regn på förmiddagen. Det gladda iallafalla Galope som fick vara ute för första gången på tre veckor! Gossa om han såg nöjd och glad ut! Hans skadade öga är väldigt ljuskänsligt så han får absolut inte vara ute i solljus och står ju som bekant i mörklagd box. Stackarn...

"lille" Galope-P, ignorera hans frisyr. Det får inte komma man i ögat...

        

Jobbade på hemma på förmiddagen och sedan åkte vi hem till Camilla där jag skulle rida Kan. Camilla har bestämt sej för att sälja honom, till slut. Hon har lagt ner ett enormt arbete under 1,5 års tid med att få honom trygg med människor och framför allt i ridningen. Många timmar och ett otroligt tålamod! Men hon känner nu att han trots allt är för svår för henne och hon vill ha en häst som hon kan rida och arbeta med NU! Jag har inte suttit på hästen sedan han åkte härifrån i mars förra året. Det var en enorm skillnad. Han var fullkomligt  lugn och snäll under uppsittningen och igångsättningen. Tidigare var detta det stora problemet och nu var det bara att kliva upp! Jag kunde även skritta fram i lugn och ro. I traven var han lite spänd, men emellanåt kom han fint fram till bettet och sökte sej framåt nedåt. Provade även lite galopp, fast fattningen var lite läskigt tyckte han, även om jag snabbt kunde få honom att galopera hyfsat lugnt på en volt. Camilla var jättenöjd och tyckte han såg fin ut. Vi kom fram till att han ska jobbas i ffa trav och bli stark, smidig och stadig innan jag pressar honom i galoppen. Ska bli kul att se hur snabba framteg han kan tänkas göra. Hästen är så otroligt angelägen om att vara till lags!

Efter ridturen bjöd Camilla på spagetti & köttfärssås. Mums! Körde en annan närmre väg hem från henne men det tog längre tid så nästa gång tar jag nog den långa vägen ändå.

Kan RC in action!

      

Äntligen är Teddys statistik klar för i år. 35 av 38 ston är alltså dräktiga. Helt fantastiskt. Många stoägare har oxå rapporterat dräktiga ston på 90 dygn så nu hoppas jag att det fortsätter så här och att alla får sina efterlängtade föl till våren som planerat. I år har det varit allt för många tråkigheter. Nästa år kan det väl bli full pott!

Fick dessa bilder av familjen Ramsmo i Vårgårda. Det är R-Artista e. Tendencioso IV u. Giraldilla XII. Ett vackert stoföl, PRE, som glädjande nog är svart! Blir spännande att se henne vid nästa års PRE-Championat!

R-Artista

    

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards