Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 21 april 2014

Av Sara - 21 april 2014 23:09

Idag hade hag bestämt mej för att försöka göra en vanlig arbetsdag i stallet. Fodrade och tog därefter frukost medan Mina släppte ut och började mocka. Vid 9 var jag ute och igång och började med att fixa iordning Mino. Friserade lite hår inför helgens tillställning och sadlade sedan. Mino var pigg som en mört men känns väldigt fin. Idag låg han på som attan men som vanligt lugnade han sej väldigt snabbt och jag kunde komma lite till arbete. Idag kunde jag rida lätt nästan helt normalt! Nästan...
Fortsatte med Ausente, en ny saluhäst som varit här några dagar nu. Han är en väldigt trevlig häst helt i min smak! Väldigt rörlig och mjuk och lättpåverkad. Han ska slipas till lite innan han kommer ut på till salu-sidan och det blir en trivsam uppgift!
Sedan avverkade vi Tequila oxå innan vi tog lite fika. Stona är sprickfärdiga så vi gjorde iordning deras boxar för nu börjar det bli skarpt läge. Inatt står både Alhaja & Classan på plats men jag tror det dröjer ett par dagar till. De verkar synkronisera sej helt och nu vågar jag inte säga vem som blir först ut! Det kommer nog inte gå lång tid mellan dem dock!

Ikväll eller i morgon bitti lastas mina nya stjärnor i Spanien. Vi får se hur lång tid det dröjer innan de är här. Finns en risk att de kommer i helgen typiskt nog. Men det löser sej på ett eller annat vis! Känns fantastiskt att de äntligen är på väg! Herregud vad det ska bli roligt!!!

Avslutar med en bild på ytterligare en riktigt fin Tanteo-avkomma som blir ett år nu. Fuego!

Av Sara - 21 april 2014 00:05

Är det sedan jag bröt och mosade foten. Men idag känns som ett genombrott. Jag har inte använt kryckorna på hela dagen och jag har inte ont! Den kramp i vaden som varit för jävlig, rent ut sagt, de sista 4-5 dagarna, har äntligen gett med sej! Underbart!!
I morgon är en ny vecka och jag ska rida tre hästar i morgon förmiddag. Nu jäklar! Jag tar det förstås försiktigt och gör inget som gör ont. Men det känns bra och det är så underbart!

Årets första föl är födda! En hingst son till Teo & Nagada föddes i helgen. Och så ett stoföl efter Mino & Shnella Cruella som ska heta Shnella Caramella!

Vi tränar inför Halmstad med Nieto och han är superduktig! I torsdags blev han klippt och tillsnyggad. Ska bli så roligt att få honom bedömd. Jag tycker han är riktigt bra!
Tyvärr tyvärr så går det aldrig som man tänkt sej. Precis som allt ordnat sej för Teos deltagande så gick det åt pipan igen. Han började ömma i fötterna för en knapp vecka sedan. Hovslagaren kom i onsdags och vi var tvungna att ta av hans sulor då strålrötan inte såg bra ut. Detta gjorde att Teo stackarn blev ännu sämre och kan inte visas. Jag blir så ledsen... Vackraste Teo att han aldrig kan få må bra i sina fötter.
Istället får Mino åka med. Det är förstås också jättekul och kanske kan han få revansch från Strömsholm. Han har ju musklat på sej ordentligt i vinter!
Nieto & Mina

Stona är så otroligt tjocka och trötta nu. Kollar dem morgon och kväll och jag gissar 2-4 dygn på Clasica och någon dag mer på Alhaja. Ser verkligen fram emot fölen. I synnerhet Clasicas, som jag tror blir hennes bästa hittills. Clasicas avkommor har alla blivit resliga och kraftfulla precis som hon själv. Och så har de den mest fantastiska ridbarhet och temperament man kan önska sej! Sååå spännande!
Clasica hälsar på Fugada för ett par veckor sedan.

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards