Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 20 april 2009

Av Sara - 20 april 2009 21:11

Vilken dag! Full fart verkligen! Som väl var hade jag två praktisar (en sjuk, igen). Satte fart på morgonen med utsläpp och hö i alla hagar. Eftersom vi fått hit fyra nya ston igår, varav tre har föl vid sidan, fick vi möblera om en del i hagarna. Trazzel & Galoppe fick gå ner och beta i sin sommarhage. och lika så Kairo & Donne. Lite onödigt att ha 4 unga hingstar bredvid massvis med ston & föl!

Kl 9 kom Pierre så Teddy äntligen fick på skor på framfötterna. Även Laban fick sina hovar ombesörjda. Skönt att ha det gjort. Nu kan jag rida Teddy igen! Har längtat! (i 4 dagar...)

Kl 10 kom Agneta så vi u-ljudade några damer. Ingen som var riktigt klar för seminering. Fick taget något baktprov.

Kl 11 kom Cecilia som ska ha sin 1-åring på bete här för att kolla lite. Vi gjorde en lite rundvandring bland alla hästarna. Sen höll vi lunch en liten stund. Sen var det dags för mockning av stostallet. Tog ut Gittan & Novia på ridbanan. Hon följer jättedåligt. Helt vild och bara springer omkring! De får gå på ridbanan några dagar till innan jag vågar släppa ut dem på elstängsel...

Köra ut mera hö, vattna i hagar, vattna i stallar. Sopa stallgång. Räfsa gårdsplanen. Skura vattenbaljor till hingstarna och mocka hingstpaddockar + ridbanan. Tvätta täcken och hänga ut. Vika täcken och lägga in i sadelkammaren.

Vid 15-tiden red jag Teddy. Han var jätteduktig fast han vilat flera dagar. Fina, fina Teddy. Bara joggade och lät honom röra på sej friskt i alla gångarter. Samlade inte precis alls idag. Lite skolor bara.

Sedan var det Fonzies tur. Han var HELT toppad! Det gick ju massvis med nya hästar utanför ridbanan som inte brukade vara där. Föl som  gnäggar och skuttar omkring! Han var totalt okoncentrerad. Blev nästan en luftfärd! Men efter en stund kunde han koppla av hyfsat. Fick honom dock aldrig hetl koncentrerad idag. Bitvis var traven dock mycket fin och elastisk!

Red Fausto en stund. Inget ovanligt där iallafall. Det har ringt två på honom och en ska komma och träffa honom nästa vecka. Hoppas!

Sen var jag och praktis-Malin ganska slut i rutan. Åkte ner i byn och hämtade varsin pizza. Precis när vi kom hem kom hö-Pelle med ett lass hö... Suck. Fast bra ändå för det var nästan slut! Av med hö, inkastning av pizza, sen var det dags att samla in alla hästarna igen och kvällsfodra. Dusch, dammsugning av hus, kaffe, lite pappersarbete och nu blogg. Ska snart hoppa i säng tror jag.

 Fick lite fina bilder idag. Här är Dilecto, 3 år e. Affe!


En rapport från Monica & Mariscala som trivs ypperligt tillsammans, som synes!


Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards