Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 1 maj 2011

Av Sara - 1 maj 2011 11:24

Ja, som jag antytt tidigare i veckan så har det ju varit hästaffärer på G, igen... Så i fredags skulle jag och min trogna vapendragare Linda bege oss till Stockholm för att hämta hem min nya drottning och en liten krabat. Sent om sider fick vi äntligen klartecken från vår lastbil att vi kunde åka, så kla 16 så drog vi! Bilen tickade på som en väckarklocka och vi checkade in i Täby innan kvällen.

Nästa morgon mötte vi upp D och körde vidare mot Penningby. Där lastade vi båda hästarna. Den ena tog en timme och få på och den andra två minuter. Suck. Jag säger bara, den första lastningen var den märkligaste jag någonsin varit med om. Den stackars lille hästen blev väl så chockad över att vi ville ha in honom i den där hästätande lådan, att han helt enkelt lade sej ner. Säkert 10 gånger!!! Stackaren. Men man känner sej helt maktlös när det ligger en häst, om än aldrig så liten (8 månader) vid ens fötter och VÄGRAR gå upp! Till slut så fick vi hulkenkrafter jag / Linda och bokstavligen lyfte ombord hästen! Väl på plats så avtog chocken och han kom tillbaka till världen. Resan hemåt gick utmärkt och de båda åt hö i en rasande takt. Vi fick stanna och fylla på flera gånger.

Anlände till Vallåkra 22 i går kväll och lastade av Queen of Pepino. Den lille fick snällt åka vidare till Benarp, där sällskap i rätt storlek finns. Allt gick bra där med och nu på morgonen har båda hästarna kommit ut i solen och börjar kolla in sina nya hem!

Vilka är då dessa djur? Jo, vårt nya sto, är en sedan länge önskad häst. Hon är ingen mindre än Alhaja, dotter till vår fina Odre, av Cardenas blod. Så inte nog med att hon är mycket speciell för att hon är Odre´s dotter, så är hon dessutom då en "perfect-match" till Trazzel. Alhaja, som betyder juvel, är en stor och mäktig dam med fanastisk rastyp och rörelser som tar andan ur en. Hon har många avkommor och de är alla av mycket hög kvalité. Bla så finns fina Carrera hos Marianne Sundén, och på fotona nedan ser ni hennes dotter Hidra, som är flaxfux och 173 cm över havet.

Den lille hingstungen som oxå fick flytta till Skåne är Hidras spn och stolt far är fina Jubon. Det ska bli väldigt spännande att se honom växa upp!

Precis anlänt till Penningby


Jag & Dominique  


Alhaja undrar vad som nu skall hända


Lille hingstungen vet inte vilket äventyr som väntar nu!  


Jag bekantar mej med Alhaja & hennes dotter Hidra

                    

På väg hem...

     

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards