Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 1 maj 2011

Sokholm t&r - en drottning har anlänt!

Av Sara - 1 maj 2011 11:24

Ja, som jag antytt tidigare i veckan så har det ju varit hästaffärer på G, igen... Så i fredags skulle jag och min trogna vapendragare Linda bege oss till Stockholm för att hämta hem min nya drottning och en liten krabat. Sent om sider fick vi äntligen klartecken från vår lastbil att vi kunde åka, så kla 16 så drog vi! Bilen tickade på som en väckarklocka och vi checkade in i Täby innan kvällen.

Nästa morgon mötte vi upp D och körde vidare mot Penningby. Där lastade vi båda hästarna. Den ena tog en timme och få på och den andra två minuter. Suck. Jag säger bara, den första lastningen var den märkligaste jag någonsin varit med om. Den stackars lille hästen blev väl så chockad över att vi ville ha in honom i den där hästätande lådan, att han helt enkelt lade sej ner. Säkert 10 gånger!!! Stackaren. Men man känner sej helt maktlös när det ligger en häst, om än aldrig så liten (8 månader) vid ens fötter och VÄGRAR gå upp! Till slut så fick vi hulkenkrafter jag / Linda och bokstavligen lyfte ombord hästen! Väl på plats så avtog chocken och han kom tillbaka till världen. Resan hemåt gick utmärkt och de båda åt hö i en rasande takt. Vi fick stanna och fylla på flera gånger.

Anlände till Vallåkra 22 i går kväll och lastade av Queen of Pepino. Den lille fick snällt åka vidare till Benarp, där sällskap i rätt storlek finns. Allt gick bra där med och nu på morgonen har båda hästarna kommit ut i solen och börjar kolla in sina nya hem!

Vilka är då dessa djur? Jo, vårt nya sto, är en sedan länge önskad häst. Hon är ingen mindre än Alhaja, dotter till vår fina Odre, av Cardenas blod. Så inte nog med att hon är mycket speciell för att hon är Odre´s dotter, så är hon dessutom då en "perfect-match" till Trazzel. Alhaja, som betyder juvel, är en stor och mäktig dam med fanastisk rastyp och rörelser som tar andan ur en. Hon har många avkommor och de är alla av mycket hög kvalité. Bla så finns fina Carrera hos Marianne Sundén, och på fotona nedan ser ni hennes dotter Hidra, som är flaxfux och 173 cm över havet.

Den lille hingstungen som oxå fick flytta till Skåne är Hidras spn och stolt far är fina Jubon. Det ska bli väldigt spännande att se honom växa upp!

Precis anlänt till Penningby


Jag & Dominique  


Alhaja undrar vad som nu skall hända


Lille hingstungen vet inte vilket äventyr som väntar nu!  


Jag bekantar mej med Alhaja & hennes dotter Hidra

                    

På väg hem...

     

 
 
Linda

Linda

1 maj 2011 11:48

Tack för en som vanligt mkt trevlig tur. Jag är så glad för eran skull att ni fått eran "Juvel". Till och med finaste Trazzel bör vara stolt över denna nya fästmö.
Kram från Lilleman och mig

http://www.nordblick.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jennie

1 maj 2011 11:51

Vad vacker hon är, grattis! :)

 
Kim Paulin

Kim Paulin

1 maj 2011 14:30

Jättegrattis! De ser jättefina ut och jag ser fram emot att få se mer av dem. Roligt med en dotter till Odre. Kram

http://www.conquistador.se

 
Ingen bild

Gabbi

1 maj 2011 15:49

Vad roligt för er, vad är det för färg på lillkillen, som förresten jag och jennie förövrigt såg "bli till".

Som du säger var han nog chockad lillstackaren, att lägga sig ner är ju ofta sista metoden att ta till för en häst när den känner sig pressad och maktlös inför situationen.

Det var nu flera år sen jag senast såg alhaja men hon ser onekligen ut att ha åldrats med värdighet(:-

Sara

1 maj 2011 22:07

Hej Gabbi!
Ja Jennie berättade det! Lille Supplemento är brun, precis som sin far. Alhaja är otroligt vacker och uttrycksfull. Hon skall bara klippas och badas så är hon presentabel!
Vänligen, Sara

 
Ingen bild

Johanna

1 maj 2011 18:44

Grattis!
Alhaja är verkligen jättetrevlig att hålla på med också! Jag har tänkt flera gånger att denna madam passar dig, med stammen och ff fadern.
Ser fram emot nästa års föl!
Jag ser fram emot bilder på ungen :-)
Och förresten, Hidra är inte alls dum hon heller :-)

 
Marianne

Marianne

1 maj 2011 19:23

Grattis. Så du fick henne till slut :o)
Carrera hälsar till mamma. Hingstungen borde bli fin också, och jättestor.

http://seglingepre.bloggplatsen.se

Sara

1 maj 2011 22:08

Tack Marianne!
Jag är så glad att hon är vår! Lillkillen blir nog inte tokig han!
Mvh Sara

 
Linda

Linda

1 maj 2011 20:49

Så hon hamnade till slut hos dig :-)
Har blivit tillfrågad flera ggr de senaste åren om jag vill köpa henne, men har tyckt det räckt med hästar här ( då jag ju inte har dem som heltidsarbete som du).

Ett stort Grattis och lycka till!

http://finnstapre.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Hanna

2 maj 2011 07:33

Grattis till nyförvärven Sara! Skulle du behöva mer permanent hjälp med all dina vackra herrar och damer bara säg till :)

Sara

2 maj 2011 07:44

Då säger jag genast TILL! Kan du inte ringa eller maila mej?
Mvh Sara

 
Ingen bild

Hanna

2 maj 2011 11:17

Då ligger mailet och väntar Sara, hoppas du får en fin dag :)

 
Renee

Renee

2 maj 2011 20:35

Vad roligt med nytillskotten!!

Tycker om dina färgskiftningar på bloggen. Blir hemtrevligt på något sätt när det skiftar färg då och då.
Vad var det för bildprogram du använda till ramar m.m?

http://www.remont.se

Sara

2 maj 2011 20:52

Ja förändring förnyar eller hur! Jag använder picnik.com
Kram S

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards