Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under april 2010

Av Sara - 21 april 2010 19:41

Idag var jag & Astrid på Lönnstorp och spanade in Heroicos framsteg. Eller rättare sagt Linas fina arbete med honom! Inte bara är hon lugn, metodisk och superduktig. Hon besitter dessutom ett mod som som en stuntman skulle avundas! Igår hoppade hon helt sonika upp på Hero, helt ensam i ridhuset, och skrittade runt en stund. Det kändes som om det skulle gå, sa Lina. Så idag gjorde hon samma sak med oss och videokameran som vittne. Betänk att Hero har varit hos dem i 12 dagar och när han kom dit var han ledbar i grimma. Thats it.

Filmen är lång och lite seg, men spola fram om det blir drygt. Vill man se hela proceduren så varsågod!

Av Sara - 20 april 2010 22:06

Jag ångrade mej nästan genast att jag raderat hela inlägget. Det är trots allt ett fritt land och vi har yttrandefrihet eller hur! Denna bloggen är ju min personliga blogg och jag representerar mej själv och Stuteri Pepino när jag skriver här. Jag har därför lagt tillbaka inlägget men med reviderad text.

Här är några bilder från idag på våra vackra små föl!

Optima-P med strumpor bak och Primera med stor stjärn!

               


Av Sara - 20 april 2010 11:46

Söndagens inlägg om ett nystartat PRE-stuteri har väckt upp många känslor. Jag ber om ursäkt om jag trampat någon på tårna och vill poängtera att jag endast uttryckte mina personliga åsikter och uppfattingar. Jag väljer därför att ta bort hela inlägget.


Av Sara - 19 april 2010 13:26

men isande kallt i vinden. 6 grader visar mätaren. NÄR kommer våren/sommaren?

I dag har jag & Astrid hunnit med mycket på förmiddagen. Alla fodrade och alla boxar mockade. Ston & föl ut på gräset och njöt! Ridning av en mycket energisk Zancado och Astrid fotograferade. Sedan har Trazzel får träna på bocken. Nu är ju säsongen i full fart och beställningar kan komma vilken dag som helst! Först strulade han lite, men så kom jag på en ny idé och då funkade det direkt. Resultatet såg väldigt bra ut och man ser ju fram emot att befrukta ston!

Zancado - dagens fotomodel

          

Av Sara - 18 april 2010 21:45

Idag har jag, Tina & Linda varit på invigningen av ett nytt PRE-stuteri här i Skåne. Det var en trevlig eftermiddag med sol, hästar och samling av flera andra PRE-entusiaster. Lite bilder från dagen!

Remendado, en av deras avelshingstar         

Decomiso, avelshingst nr 2

    

Tina & Linda tar en paus

Deras tjusiga butik för akademisk ridutrustning 

Det hölls även en auktion med PRE-unghästar. Ingen bjöd dock på någon häst...

              

Av Sara - 15 april 2010 14:12

En liten ihopsnickrad film från dagens ridpass med Zacke. Underbara häst. I love him!   

Av Sara - 14 april 2010 15:27

Nästan. Inatt kom nämligen Clasicas föl! Kl 05.30 anlände ytterligare ett vackert stoföl. Denna fölning var ett skolboksexempel, vilket kändes härligt med tanke på gårdagens trubbel. Det tar ju ändå sin lilla tid innan man kan gå in igen och låta mor & dotter bekanta sej själva i lugn och ro. Så ingen sömn i natt heller alltså...Nu känner jag mej som efter två festnätter på raken. Har dessutom haft studiebesök med 25 naturbrukselever från Jönköping så min hjärna är totalt slut!

Detta lilla underverk ska heta Primera-P

    

Gaditana & Optima var oxå ute i solen

      

  

Nu är det bara en "fölning" kvar och det är lilla Rödluvan som skall nedkomma vilken dag som helst!

           

Av Sara - 13 april 2010 21:45

Fick bli idag för mamma ville rulla sej och springa omrking lite grand. Optima är en kavat och fräck tjej som tyckte det var störtkul att gå ut. Helt obekymrad hoppade hon omkring en stund, åt lite och lade sej sedan helt sonika ner i en hörna på ridbanan och tog en tupplur!

Först vågade jag inte tro på det men nu är jag säker. Hon är svart! Men två vita sockar back och en liten stjärn, precis som pappa!Om jag fick änska så var det ett svart stoföl och tänk att jag fick min önskan uppfylld! Fantastiskt!

          

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards