Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under april 2010

Av Sara - 13 april 2010 12:35

Vilken natt... Men nu är hon här! Ett vacker stoföl dotter till Teddy & Gittan. 02.30 var Gittan i full gång med sitt förlossningsarbete. Jag blev dock lite misstänksam och tyckte att allt inte förlöpte som en normal fölning skall göra. Oroligt sto, lyft svans men inga ben i sikte. Till slut kände jag att jag var tvungen att kontrollera och gick in för att leta efter fölungen. Hittade då endast ett ben och en nos... Som väl var kunde jag ganska snabbt lokalisera det andra benet, bakåtvikt djupt ner i buken. Då detta ju är Gittans nionde föl finns det en del utrymme och utan större problem kunde jag få fram även ben nr två och då vips, så föddes ett piggt föl! Hurra!!!!!

Som vanligt släppte inte Gittans efterbörd utan kl 06.00 fick jag arbeta med den och fick ganska snabbt ut den. Så kunde Gittan slappna av och koncentrera sej på fölis. Det bli som vanligt Hippotrim och Butta till Gittan. Men nu mår mor och dotter prima! Jag & Astrid har gjort klart stallarna, Zacke & Polaco är ridna och vi har haft besök av en fotograf som ska komma hit och plåta lite. Nu är jag slut i rutan och tänkte vila en stund. Här några bilder på underverket!

Optima-P!

      

Av Sara - 12 april 2010 22:01

Idag har det varit helt fantastiskt vårväder här i Skåne. Årets varmaste dag hittills. Om man tittade noga i hagarna kunde man nästa se grässtråna sträcka sej mot himlen sakta men säkert. Idag tror jag gräset har växt flera cm! Hästarna njuter verkligen och jag tror att de, precis som jag, suktat sååå efter värmen i denna sjujävliga vintern. Men nu är den så äntligen här!

Jag fodrade och släppte ut tidigt och var på Helsingborgs smådjursklinik kl 8. Vi kastrerade några småhundar, lagade en lite kissekat och avlivade en hund. Sedan kunde jag åka vid middagstid.

Fick ett samtal från Camilla som berättade att Farolera fölat inatt. Hjälp, hann jag tänka, det måste vara aldeles för tidigt! Vilket det oxå var... Nästan 4 veckor. Alltså befinner sej mor och dotter på Djursjukhuset då den lilla var väldigt svag och helt saknade immunförsvar, vilket prematura föl gör. Hon verkade dock ha rejäl livsgnista, sugreflex och vid gott mod så nu håller vi tummarna för lilla Falda!

Fick tyvärr ytterligare ett samtal från en ledsen stoägare vars sto i morse kastade sitt Teddy-föl. Det är redan det tredje i år. Jag blir så ledsen...

I eftermiddag var det stalltjänst och ridning av Teddy & Polaco. Den sistnämnde hade även premiär i riktig hage idag. Det tyckte han var väldigt spännande och gräset var otroligt smaskigt! Det var nog några år sedan han fick beta sist!

Ikväll har så Astrid, min nya praktikant anlänt. Hon ska stanna i fyra veckor och det lär bli händelserika veckor. Redan i kväll verkar det som om det ska bli föl. Gittan visar tydliga tecken och vi vakar med spänning!


Av Sara - 10 april 2010 21:05

Så var man hemma igen efter en intensiv fredagkväll och lördag. Mycket givande dock och det har varit väldigt trevligt. En klar vision finns för föreningens framtid och utveckling och vi var väldigt produktiva och det känns som om alla var redo att ta i med liv och lust! Nu jäklar ska här jobbas!

Har precis tagit in alla hästar och kvällsfodrat. Sitter nu i soffan med ett avsnitt av Millenium-serien framför mej. Mysigt.

Fick att härligt mail från en stoägare som inatt fått årets första Teddy-föl. En Hispano-arab. Ett stort fint hingstföl blev det av denna fina förstagångsmamma. Grattis Natassja & Chaynah!

      

Av Sara - 9 april 2010 13:52

Har varit igång som en iller sedan kl 7 och ridit Zacke, Polaco, Malibu & Teddan. Båda stallarna är klara, foder fixat och rubbet kalrt. Fick göra allt i mörker då strömmen varit borta hela förmiddagen. Nu är jag ombytt och tillfräschad och ska ge mej iväg på en planeringskonferens med PRE-styrelsen. Ikväll ska vi alla träffas på Kinnekulle och käka middag och hela morgondagen ska ägnas åt att planera föreningens utformning och aktiviteter i framtiden. Ska bli spännande, intressant och säkert ganska jobbigt! Ha en skön helg allihop!

Teddy & jag vid hingstvisningen i söndags.

  

Av Sara - 9 april 2010 07:37

    

Av Sara - 8 april 2010 21:57

Började dagen på Malibus rygg. Det är en bra start! Lite okoncentrerad idag oxå, men lite i taget ska han väl kunna lära sej att jobba med focus på ryttaren. Underbart mjuk och behaglig är han att sitta på och oerhört känslig. Inte mycket kraft behövs här inte! Lovely!

Mockning och traktorkörning och sedan var det premiär tur med Polacos nya fötter. Liite öm eller kanske bara en ny känsla? Han rörde sej iallafall lättare framför allt i galoppen. Riktigt fin emellanåt! Har ju ingen som kan filma nu, men nästa vecka kommer en ny praktikant som kan vara kameraman (eller kvinna!). Efter ytterligar lite mockning var jag döhungrig och gick in för att värma lite smaskiga rester från gårdagens middag. Precis han jag köra igång micron så poff- gick stömmen! Grrrr! Jag som höll på att hungra ihjäl! Inte kom den tillbaka heller så det blev keso och kex till lunch... Sedan tog jag en lång promenad med Teddan. Han är svår att skritta ut med då han helst vill takta och ha så himla bråttom, så det är enklare att promenera. Så får jag motion oxå! Vovvarna var med och vi hade en härlig tur!

När vi kom tillbaka kopplade jag transporten och hämtade Hero från hagen. En lite putsning fick det bli och sedan lastade jag honom. Han gick rakt in, men liite tvekan. Var dock lite spänd och ville inte äta av maten som fanns serverad inne i trailern. Eftersom jag var själv var jag ju tvungen att lämna honom och gå bak och stänga och då fick han lite panik, snodde runt och kastade sej ut. Efter detta skulle han inte en gå nära trailern alls. Då blir matte lite ilsk. Man får gärna vara lite rädd och tveksam, men inte istadig! Efter en liten diskusition gick han dock snällt in igen. Väl inne fick han en lugnande spruta och sedan körde jag. Han stod snällt hela vägen men jag stannade ett par gånger för att kolla till honom. Sprutan höll i ca 15 minuter men resan tog 30 och det gick strålande! Väldigt skönt! Väl framme backade han snällt ut och verkade tycka det var spännande! Lina tyckte han var supersöt! Ska bli så spännande och se hur han uppför sej där!


Av Sara - 7 april 2010 21:39

Idag har Polaco äntligen fått nya hovar. Ja han fick ju nya skor oxå, men det kändes mer som om det var nya hovar. Han blev väl sisådär 2-3 cm lägre eftersom han gick på styltor! Det var mera hovrester i stallgången efter honom än det brukar vara på 4 hästar normalt sett. Nu ska han kunna röra sej normalt iallafall. Ska bli intressant att se! Han var supersnäll och stod som ett ljus. Verkade tycka det var riktigt trevligt och bli ompysslad!

Taskig kvalitet, fotat med mobilen...

  

Zancado gick superfint idag. Red ut en liiiten runda i en hage efter avslutat träningspass. Det var väldigt spännande, tyckte Zacke!

Teddy går bättre och bättre. Än är det lång väg kvar till hans gamla fina form, men det går snabbare än jag vågat hoppas på.

Även Hero fick skor på sej idag och i morgon åker han till Lönntorp för att påbörja sin karriär som ridhäst! Transporten blir lite spännande. Hoppas det blir mindre dramatiskt än sist...


Av Sara - 6 april 2010 18:04

KÄnde mej fylld av enerig idag. Det har varit underbart väder. Ingen sol förvisso, men ganska varmt och vindstilla. Me like   . Nu är jag ju utan praktisar en vecka så det är till att hugga i. Brukar alltid mocka allt och göra klart innan jag rider, men bestämde mej för att växla mockning och ridning idag. Började med Zacke kl 9 i morse. Hoppade upp direkt utanför stallet och det gick utmärkt. SOm vanligt är han lite okoncentrerad och pigg i ett par minuter men sedan jobbade han på väldigt fint. Vi jobbar med böjning i hörnen och stadig form. Jag älskar att jobba med unga hästar. Varje framsteg, om än så litet, är en seger! Zacke fick komma ut i hagen till sina kompisar efter ridturen. Jag körde hösilage till småkillarna, mockade 4 boxar och sedan sadlade jag Teddan. Han var först lite spänd, men efter en stund slappnade han av och det blev ett bra pass. Han är verkligen antingen eller, när han är spänd är han koko och när han är cool så är han heeelt underbar! Mockade och gjorde färdigt pojkarnas stall innan lunch. Blev en lång lunch på 1,5 timme. Skönt. Under tiden fick Polaco vara på ridbanan utan täcke, vilket han älskade!

Sedan gjorde jag iordning stonas stall och mockade rent efter helgens gäster. Därefter var det Malibus tur. Han har ganska svårt att koncentrera sej när tjejerna struttar runt precis utanför ridbanan. Han gör inget dumt men huvudet far rakt upp och hans små söta öron är som fastnaglade på stona. Grrrrrr! Nåväl, han är ju grabb, men han måste begripa att när matte är på ryggen så är det focus på det! Emellanåt var han riktigt fin i formen. Lite mera koncentration bara så blir det störtbra! Han rör sej verkligen som en dröm. Så lätt i jämförelse med spanjorernas tyngre och taktmässiga gång. Kul med en katt bland hermelinerna!

Snickrade ihop en lite film till. Nu när jag blivit specialist. (host, hrm)


Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards