Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 11 januari 2009

Av Sara - 11 januari 2009 10:16

Igår kom så norrlänskorna så tillbaka för att prova Wille igen. Eftersom permafrosten släppt så kunde vi rida på en nyharvad ridbana hemma! Härligt. Det var några veckor sedan jag red där sist så Wille var väldigt på tårna. Medryttaren Emelie skulle börja. Det gick väl hyfsat först, dock var Wille väldigt spänd. Sedan gjorde Bailon lite caprioller i sin hage, vilket skrämde livet ut Wille, varpå han sprätte upp grus på plaststaketet, skuttade ännu mera, och for runt. Tror du hon ramlar av? frågade jag Anna. Nej det tror jag inte, svarade hon. Sedan stod vi båda med gapande munnar och såg Emeli tappa först en stigbygel, sedan en till, sen åkte sadeln lite på sned och vips! så hade jag en kund i grusen... Skit... Jag hatar när folk som provrider åker i backen. Pinsamt!

Jag tror jag rider honom lite, sa jag försiktigt, när jag försäkrat mej om att Emelie var hel och inte allt för chockad. Men hon bara skrattade och sa, det är sånt som händer! Det var inte Willes fel! Efter 5 minuter gick Wille helt lugnt och samlat igen. Åh denna ryttaren känner jag, tyckte han, och andades ut. Jaha, det var väl den kunden tänkte jag, men icke! Anna stod beredd att hoppa upp! Det gick superbra! Hon rider så lugnt och samlat den tjejen! Wille hade ett par tillfällen då han spratt till och blev lite spattig, men det plockade Anna ur honom direkt och red vidare som om inget hänt. Perfekt! Innan vi ställde in honom skrittade Anna ut en lite runda och mötte några bilar, passerade några hästar mm. Även det gick utmärkt. Detta är min drömhäst, utbrast Anna. Jag ska ha honom! 

Så då är alltså Wille oxå såld! Kul! Lämnade av två glada tjejer vid Knutpunkten i stan.  

På kvällen hade vi Katarina & Julian på middag. Affes nya ägare. Vi har alltid lika trevligt tillsammans. Katarina har tjatat på mej länge om att få köpa Leviton, men det var ju för mej otänkbart. Men med Razzel i stallet, och ett oförskämt bra bud kan man inte bara tacka nej. Så alltså, jag har sålt Levi. Suck. Vemodigt, men med bra förmåner i kontraktet såsom två betäckningssäsonger hos oss och utställningsrätt kan jag väl leva med det. Han flyttar tillsammans med Jerez nästa vecka.

Det blev en sen kväll, med många härliga skratt.

Min älskade Leviton-P

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards