Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 7 januari 2009

Av Sara - 7 januari 2009 21:11

Jag är ledsen att jag alltid börjar med vädret, men oftast är denna faktor avgörande för hur min dag ska se ut, så för mej är vädret ganska intressant.

Idag var det soligt och vindstilla, så alla åkte ut snarast möjligt. Razzel fick ett tjockt stort utetäcke på sej och var så nöjd!

Bando fick gå i hagen mellan Lycky (Mias paint-valack) och Razzel. Tänkte att det borde bli bra. Satte fart i stallet som en skållad råtta då jag lovat Mats att vara klar till 10 så vi kunde åka ett ärende. 10.10 var jag klappad & klar och skulle bara kasta ett öga över hagarna innan jag stack iväg. Då stod Bando & Lycky i samma hage! Lucky ömt slickande på Bandos hals. En stolpe knäckt och eltrådar lite här och var. Märkligt. Man har 7 hingstar och 3 valacker sida vid sida i hagarna. Vilka ska ställa till besvär och riva ner hagarna? Jo självklart en hingstig valack och en vanlig valack! Ja, ja nu får väl de två gå tillsammans så kanske staketen får stå kvar...

Efter utflykten med min make så sadlade jag Bando och gav mej ut på en uteritt. Det var så härligt! Fina, fina Bando! Det var som om han aldrig varit borta! Vi red vår gamla runda och klättrade lite i backen och galopperade lite över trädan. Han verkade så glad och tittade nyfiket omkring sej. Kommer hästar ihåg sånt här?

Kl 16 kom Kjersti (Adictas matte) med sin vän Ullis, som funderar på att skaffa PRE. Hon var lite sugen på Llegado, så vi lastade honom & Nicke och körde till ridhuset. Där var det lugnt idag, ingen annan som red så vi fick hela manegen för oss själva, vilket ju passade utmärkt. Ullis tyckte det var mycket annorlunda men väldigt häftigt att rida honom. Det var hennes första ritt på en PRE! Sedan tog vi ut Nicke. Nja, så de båda. Han såg ju inte så rolig ut... Så jag satt upp och red igång lille söte Nicke. Oj! blev reaktionen från tjejerna! Vilken takt han har, och vilka fina röresler! Och vilken hals! Ja, han överraskar alla när man får upp en ryttare på honom. Kjesti hoppade upp en sväng och åhh, vad fint han gick! Det var roligt att se! Jag säger det igen, den hästen blir en riktig pärla. Man ska bara tänka sej honom i kondition, 35 kg mage och 10 kg päls samt ett bad senare. Vilken kille!

I morgon ska jag till ridhuset med Bando oxå, sedan kommer det fler kunder till helgen.

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards