Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under februari 2009

Av Sara - 10 februari 2009 23:10

Idag blåste det kallt som f-n. Pojkarna fick vara inne. Först var det Zagals tur. Gjorde honom riktigt fin med massvis med manglans och oljade hovar. Han är så fin nu! Pigg & glad och ett riktigt muskelknippe! Märkliga hästar som kan hålla sej så fina fast de knappt rids alls! Tog med mej Tempo och red ut en tur. Härligt fast kallt!

Näste "man tilltvagning" var Teddy. Han fick på sej kandaret idag och så jobbade vi på ridbanan. Han gick kanon! Han har nog bestämt sej för att samarbeta nu när han får bli stallets förste tävlingshäst. Var lugn hela passet och vi gjorde riktigt fina diagonalslutor i båda trav och galopp. Lovley!

Ares & Nicke fick båda även dem var sin runda på banan. Får passa på när den är mjuk! Kommer en tjej och ska prova Ares på söndag. Han känns fin men behöver bli mera självbärig och stark bak. Men det går nog ganska fort!

Wille är äntligen hemma och han är så glad! Ganska svullen om skapet, men ingen feber. God aptit och friskt humör. Anne fick ta ut honom på promenad.

På kvällen kom Mariscala med lastbil från Umeå. Hon var ganska tunn och uppdragen men lugn och trevlig. Fick massvis med hö, halm och en rejäl portion kraftfoder till kvällsmat. Hon verkade mycket nöjd men trött. Hon behöver nog en tid på sej att äta upp sej...

En tråkig sak är att kvinnan som köpte Fausto av mej i höstas, kan pga sjukdom tyvärr inte ha kvar honom. Mycket synd, så nu kommer han hit på fredag för att säljas igen. Någon annan som får chansen att köpa denna fina häst! Nedan Fausto & jag i somras. Värme!

Egentligen är ju detta en hästblogg, men jag måste ju berätta att jag på min "fritid" även sjunger och på lördag (kl 18.00) har vi konsert i Vikens kyrka tillsammans med Lunds Kammarkör. Ska bli riktigt kul! Så har du inget för dej på alla hjärtans dag så kom till Viken!

Av Sara - 9 februari 2009 21:13

Solig och fin dag idag med. Lite fruset, men bara på toppen så det gick fint att rida på gräset idag. Red ut med Nicke först. Äntligen börjar hans isbjörnspäls att försvinna och man kan se hästen undertill. Han är så fin! Sedan sadlade jag Ares. Han hade vilat i helgen så jag tänkte först rida lite på ridbanan för säkerhets skull, men direkt jag satt upp kände jag att detta går ju kanon! Så vi red ut direkt. Hos oss har vi mest asfalt så det blir mycket skritt. En av vägarna är det hyfsat mycket trafik och bilarna kör ganska fort. De flesta saktar dock ner och visar hänsyn. Annars har jag som regel att rida längre ut i vägen så att folk fattar att det måste sakta ner! Men idag kom såklart en riktig idiot och blåste förbi mej & Ares i 70 knyck med 30 cm i sidledd. Jag blir tokig! Hötte med näven efter honom. Då stannade han! Utmärkt! Jag frågade om han önskade sej 600 kg häst i knäet eller om han hade någon annan plan när han agerade på det viset. Som vanligt när man argumenterar korrekt och med lugn i rösten blir folk helt paralyserade. När jag talat om hans skyldigheter som trafikant med hänsyn osv samt vilka risker han utsätter inte minst sej själv för klev han surt in i sin bil igen. Men innan han stängde dörren hann han skrika: du kan stoppa upp din hjälm i fjaset! Herregud! Var det det smartaste han kunde komma på? Snacka om att inte ha mycket innanför pannbenet, hjulet snurrar men hamstern är död typ! Idiot!

Nåväl, Ares är ju bara en klippa! Jag säger det igen: VERKLIGEN trevlig och cool häst. Jag köper honom själv, tänkte jag flera gånger idag. Men jag får besinna mej. Jag har ju redan ett par tre hästar eller så...

På eftermiddagen var jag på Djursjukhuset och besiktigade den hemliga hästen. Det gick utmärkt, så nu är den väl såld. Ska bara skriva papperna sedan avslöjar jag vilken det är.

Här fina Ares


Av Sara - 8 februari 2009 17:24

Det var en fin solig dag idag och det är ju alltid trevligt! Jag älskar dressyrtävlingar när man får exakt starttid. Man kan (oftast) sova länge, äta frukost, fläta och packa i lugn och ro! Så även idag då jag skulle starta kl 12.00 och jag beräknade ca 1 timmes resväg. Alltså lastade vi 9.45 Satt i sadeln 11.15 Perfekt. Framridningar på lokala tävlingar är oftast ett enda kaos. Malmö Ridklubb var inget undantag. Teddy var som en elektrisk gummiboll och det var en hyfsad utmaning att få honom att koppla av i den cirkusen. Jag hade ju gott om tid på mej och efterca 20 min galopparbete var han hyfsat på mattan. Väl inne på banan var han ändå överladdad och frustade högt i varje steg. Suck... Men, men vi tog oss igenom hela programet utan större missöden. Jag bröt av från galopp till trav vid fel bokstav bara och höll på att glömma bort en halt som således hamnade två meter för sent. Oops! Efter ritten var Teddy (och jag) nöjda och skrittade av en lång stund. Jag hade Anne med mej så jag sa till henne att om jag har under 50 % så sticker vi hem direkt för då får vi skämmas! Men döm om min förvåning när det på dataskärmen stod Tendencioso på placerings-listan! Med 69,58 %!!!!!! Hahahahahahahah! Gud vad kul! Massvis med 8:or i nästan hela galoppprogrammet. Sedan 7:or och någon 6:a där jag red fel, sned halt, sen halt. Men ändå! Vi slutade på samma placering och åkte hem nöjda med en röd rosett. Nu får vi anmäla till flera tävlingar. Detta var ju kul!


Av Sara - 6 februari 2009 19:38

Idag skulle min älskade farfar begravas. Han dog efter en kort tids sjukdom 84 år gammal. Det innebar att jag var tvungen att gå upp i ottan och rida innan begravningen kl 13. Eftersom jag dessutom skulle sjunga en sång för farfar vid begravningen skulle jag vara på plats redan 12.20 Alltså satt jag i sadel på Teddy redan 8.45 Han var lugn och fin och gick ganska bra. I morgon blir det genrep som avgör huruvida det blir tävling på söndag eller ej. Därefter var det Ares tur. Pga snön vilade han igår, men han var stencool. Mycket trevlig häst verkligen! Jag red 25 min på banan sedan skrittade jag ut en tur. Han verkar som om vi känt varandra i evigheter!

Sist ut var Bailon. Han kändes lite oengagerad idag. Han tyckte nog inte om regnet...

Det var vad som hans med i stallet idag. Tur jag har mina stalltjejer!

Av Sara - 4 februari 2009 12:03

Dilemmat fortsatte... Hur ska man kunna köpa en häst, även om den är fullt ridbar, även om man inte kan försäkra den???

Efter frukost för oss och hästarna åkte jag & Maria till ridhuset med Nicke & Teddy. Först red jag Nicke en stund och sedan red Maria. Han var duktig! Sedan tog jag Teddy som faktiskt var hyfsat lugn och med hovarna mest på jorden. Kanske kan han tävla på söndag ändå?

Höll på i evigheter att prata med olika försäkringsbolag hur länge som helst. Sveland kunde absolut inte försäkra en häst med anmärkning, Agria helt uteslutet. Jag har ju Folksam sedan många år och ringde upp och pratade med en jättegullig tjej där. Hon förstod vår situation och skulle prata med deras veterinär och återkomma. Det tog tre timmar sedan ringde hon och meddelade att de gärna försäkrar Nicke i A1 75.000, full veterinärvård och rehab extra, UTAN RESERVATIONER! Fantastiskt! Så äntligen kunde Nicke-affären klaras av. Maria var såklart glad att kunna köpa hästen utan att behöva oroa sej för krångliga försäkringsbolag!

Glada i hågen stack vi till stan på kvällen och såg en bio och åt god mat!

Nicke på ridbanan med sin nya matte


Av Sara - 3 februari 2009 22:14

Idag var det svinkallt, igen! Våra ston fick gå ut, men alla andra blev inne. Efter morgonrutinerna sadlade jag Ares. Tog ut honom på en lite hård, men välharvad ridbana. Longerade honom några varv först. Han var lite busig, men det kan man ju få vara. Dock helt opåverkad av blåsten, fladdrande hösilageplast och kringspringande hundar. Satt upp och red honom i alla gångarter. Han kändes mycket mjuk, välriden och fin. Härligt! Ska bli spännande att arbeta med honom på ett bra underlag!

Sedan tog jag ut Bailon. Först en liten sväng på ridbanan. Kollade av skänkelvikningarna och galoppfattningarna inför lördagens tävling. Sedan blev det en skrittsväng på fälten oxå.

Han med att skritta Zagal en kort tur, sedan borstade jag upp Nicke, lastade och körde i väg. Först till Knutpunkten där jag hämtade upp Maria, från Grums, som är Nickes blivande matte. Sedan körde vi vidare till Djursjukhuset där det var dags för en ny besiktning. Vi fick longera på hårt, mjukt och tungt (!) underlag. Nicke fick beröm för att han var så välbalanserad och satte under sej bra. Sedan blev det böjprov (UA!) och arbetsprov (jobbigt tyckte Nicke som fäller som en isbjörn..) Efter att hela hästen var genomgången kändes det skönt och vi var glada. Men tji fick vi! När vi fick protokollet i våra händer stod där 2 anmärkningar för hög andingsfrekvens och ngt stel i ländrygg/kors ????? Suck, pust & stön! Vad nu? Inga hältor, fint arbete på alla underlag och ändå! Man blir ju tokig! Stackars Maria visste varken ut eller in...Sedan skulle vi lasta in nykastrerade Wille och ta men honom hem. Då upptäckte jag att han blödde lite och var onormalt svullen. Suck igen... Han får stanna för observation tills allt verkar ok. Kvällen gick åt till att grubbla fram och tillbaka om Nicke.

Av Sara - 2 februari 2009 21:56

Dagens film, den första med nya kameran. Nu ska jag bara lära mej programmet i datan så ska det bli riktigt snygga filmer med musik och allt!

http://se.youtube.com/watch?v=C7U1Ngf5uYE&feature=channel_page

Av Sara - 2 februari 2009 21:36

Det är mirakelmedel! Blutsaft alltså! Som jag tar en liten sup av varje morgon sedan mitten av förra veckan. Ska ge mej mera energi och kraft. Jag vet inte om det är placeboeffekt eller verklighet men funkar gör det! Trots isvind-storm idag var jag supereffektiv:

06.30 uppstigning, kaffekokning och brer macka som jag lägger i bilen

07.00 Fodring båda stallar

07.30 Lastar Wille och kör till djursjukhuset där han skall kastreras

08.30 Hemma igen, mockar två boxar, gör iordning för Ares som kommer idag.

09.00 Sadlar Zagal, som nu har fyra skor, klär mej i tjocka kläder och Zagal i täcken och ger mej ut. Kallt men härligt! Zagal går i passage hela vägen hem, så kul tycker han att det är! Han är bara underbar!!!

10.00 Ger mej ut på samma runda med Nicke. Möter STOR grävmaskin eller nåt, Nicke blir nästa inte rädd alls och är pigg idag!

11.00 blir snabbmakaroner och ost till lunch

11.45 Harvar ridbanan, kanske funkar den trots minusgrade, men nej tyväär...

12.30 Ares kommer. Jättefin, trevlig häst som bara kliver rakt av transporten, går igenom hela stallet helt cool, in i sin box och käkar lite hö- juste place, verkar han tycka! Tar kaffe och går igenom papper med säljaren.

14.00 Sadlar Bailon och ger mej ut på en rejäl ridtur. Klättrar lite i backarna. Pigg Bailon!

15.00 Borstar upp Teddy och filmar honom lös på ridbanan. Höll på att frysa av mej handen, men min nya kamera är så cool!

15.30 Badar Nicke inför besiktningen i morgon. Varmvattnet tar slut halvvägs så jag får koka upp vatten och blanda i hinkar för att skölja honom. Stackars Nicke fryser! Blir dubbla fleecetäcken med hals och ordentlig gnuggning i boxen medans han får äta hö.

16.15 Åker till Hööks med Anne & Mia för att köpa nu jacka till Anne. Deras vinterjackor är slut så vi fortsätter till Månsgård där vi hittar en fin. Jag lyckas avhålla mej från att handla någonting!

17.30 kvällsmat. 30 min på soffan. Fakturering. Betala räkningar. Kvällsfodra. Nu är klockan 21.45 Snart sängen.

Jag säger bara : BLUTSAFT!

Godnatt!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards