Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under februari 2009

Av Sara - 28 februari 2009 14:01

Wille kom väl fram till sitt nya hem och verkar trivas utmärkt! Första dagen Anna skulle rida gick hennes helt nya sadelgjord AV! Pang i backen! Men Anna är en lugn norrlänska och satt bara upp igen. Nu går det bra fick jag rapport om idag!

Av Sara - 27 februari 2009 18:40

Idag får det bära eller brista. Razzel måste få leka! Så helt sonika släppte jag in honom till Galope & Malibu. Shit, vad de for omkring! Jag vågade knappt titta. De skrek och sparkade och sprang och bet varandra hej vilt! Men självklart lugnande de sej efter en stund. Eller rättare sagt framåt eftermiddagen... Fick iallafall hämtat kameran och tog några bilder.

Hämtade Maria, Nickes matte, vid tåget kl 12. Hon ska få en sadel utprovad till honom i morgon. Så vi red honom. Maria tyckte det var stor skillnad jämfört med första gången hon träffade honom. (Det var ju skönt att höra. Annars hade jag ju inte gjort ett speciellt bra jobb) Teddy gick super idag! Härligt. Ares var pigg och glad. Han är så rolig att rida! Longerade Fausto, Bailon & Laban. Hade uppfostringskurs med den sistnämnde. Han lär få gå i den skolan ett tag. Har nog missat en del av de lektionerna...



Av Sara - 26 februari 2009 19:24

Heter alltså den vita hingsten som skulle komma hit för försäljning. Innan dess hade ägaren önskemål om att tappa honom på sperma och frysa in för eget bruk till egna ston i framtiden. Alltså har Codicioso -vidare kallad "Laban" för han är vit som ett spöke och lite busig - befunnit sej på Flyinge hingstdepå i en vecka. Resultatet blev inte riktigt som förväntat då stackars Laban inte alls trivdes där och vägrade prestera eller för den delen varken äta eller stå stilla i sin box. I dag åkte jag således och hämtade honom. Blev han glad eller blev han glad! Han såg sååå nöjd ut att vara bland sina landsmän i stallet. Inga problem att äta eller ta det lugnt här inte. Så olika det kan vara! Blev lite pyssel i boxen och borstning sedan fick Laban lugn och ro. Idag red jag Teddy, Ares & Nicke. Fausto fick paus idag, mest pga regn och stormbyar. Men han är ju bara bebis så 4-5 pass i veckan räcker gott för honom.

Av Sara - 25 februari 2009 19:10

Inte lika fin morgon idag. Typisk skånsk dimma låg tät över hagarna. Men vad gör det när ridbanan inte är frusen!

Var tvungen att köra iväg och göra lite ärensen efter utsläppen så jag kom igång med ridningen först efter lunch. Men då hade hovslagaren oxå varit här och skott Teddy! Först ut var Nicke. Han gick riktigt fint idag. Fick även "skutta" (läs kliva) över några cavaletti. Nicke tycker inte att man ska anstränga sej mer än nöden kräver så varför skutta när man kan kliva över!

Sedan var det Teddy. Han var lite på tårna så jag satt av och longerade honom lite så han fick springa av sej lite. Sedan gick han super! Härligt!

Fausto fick jobba lite lösgörande och lågt. Han behöver slappna av i nacke och rygg och bjuda på lite bättre, men han känns ändå fin och han är trevlig att sitta på. Skönt att komma upp en bit från marken! Han känns ganska hög att sitta på, speciellt jämfört med Nicke!

Även Ares fick jobba vidare på ridbanan. Han är bitvis väldigt bärig och fin och man kan samla honom lite i båda traven & galoppen. Inga cavaletti för honom idag. Han fick fokusera på arbetet i stället.

Donne & Kairo har fått nya fina grimmor och är så fina tillsammans. De har verkligen blivit bästisar och det går riktigt vilt till emellanåt i deras hage. De börjar bli småhingstar nu och är inte längre föl!

Våra ston blir bara tyngre och tyngre. Clasica, som ska föla 1:a april, ser ut som om hon ska ha tre föl. Även mamma Lara är som en jätteflodhäst, medan Gittan som vanligt är oförskämt smärt och opåverkad. Hon vill gärna gå ut på gräset och gnaga lite men de andra två står bara och jäser i ligghallen. Samlar lite energi för att tugga i sej lite till hö, så fort det finns mera plats...

Razzel var trött och vilar lite i sin box. Han har ljusnat i sin päls! Hoppas han blir vit fort!

Av Sara - 24 februari 2009 17:39

Ja förbered er på bildbomb för idag har kameran varit framme! Det var soligt och fint så jag passade på att skicka ut Mia & Anne med kameran i högsta hugg. Idag har varit en oerhört fin och vårlik dag men lite för kallt. Ridbanan är dock hyfsad. Några dagar till med + grader gör susen! Bailon har klarat kastrationen bra. Han är lite svullen nu, men ingen fara. Anne tog ut honom på promenad. Fortsätter allt såhär tror jag att jag kan börja rida honom så smått om en vecka.

Först ut var Teddy som är så fin, så fin i sin nya sadel. Han trivs verkligen!


Sedan var det Willes tur. Det var sista gången (lite sorgligt...) för i morgon går bussen mot Härnösand. Lycka till Anna!


Så fick Fausto komma ut. Han var så duktig och snäll idag.


Här är Ares. Han blir bättre för varje dag som går. Han är så rolig att ta några små skutt med. Han blir som en ponny som tänder till på "hindret" och älskar det! Han hoppar som om det var 1.40 minst! (känns det som)

Av Sara - 23 februari 2009 21:48

Denna fina bild fick jag av Helene Krafft. Uppfödare till de båda halvsyskonen Primeiro & Jovi-Al. Alferez är far till dem och mammorna är kallblodstravare.


Sedan hälsade Karin att Fakir mår utmärkt och att de älskar honom så!


Denna dam kommer hit för färsäljning i vår. Hon är en PRE född 2004 som fått föl i fjol och nu rids. Hon är liten (154 cm) men ägaren säger att hon ger en fantastisk känsla att sitta på och är såå okomplicerad och trevlig.

Av Sara - 23 februari 2009 19:23

Fick upp i ottan för att fodra och göra iordning Mariscala. Lastade 8.15 och körde till HBG Djursjukhus. Mariscala uppförde sej perfekt och fick beröm för sin fina trav och trevliga uppsyn. Allt gick bra så jag gratulerar Monica i Lomma till detta fina sto! 

När jag kom hem fick jag sms om att min sadel äntligen kommit! Jippie! For iväg och hämtade den, nästan 30.000:- fattigare, suck ...Men sedan när jag red Teddy i den så är den nog värd varenda krona! Härlig känsla tyckte både jag och Teddy! Efter honom följde Ares, som var väldigt pigg men som vanligt ändå en klippa. Har börjat göra lite mera öppna och skänkelvikningar för att mjuka upp honom mera i sidorna. Han börjar bli bättre bärig och ger mej en fin känsla. Blir bra! Wille var så snäll idag. Han har snabbt blivit valack. Bryr sej inte om vad som händer i hagarna eller att det blåser. Det som annars gjorde honom skogstokig! Han är fortfarande lite svullen och vill ogärna galoppera. Det spänner nog. Så vi travade och mjukade sidorna. På onsdag åker han till nya matten Anna i Härnösand. Hon läääängtar efter honom. Han blir Härnösands vackraste häst utan tvekan!

 Nicke fick en tur på ridbanan även han. Som vanligt önskar jag mera energi i honom, fast han går fint. Sist var det Fausto som fick jobba på linan. Satte upp lite cavaletti som han fick trava över. På slutet höjde jag lite så han fick ta ett skutt. Han tyckte det var superkul! Var inte klar i stallet förrän framåt 17.30 Men det var fortfarande ljust ute. Härligt! Nu ÄR våren snart här!


Av Sara - 22 februari 2009 22:49

Efter mera seriös shopping på mässan i GBG, styrde vi kosan mot Kungsbacka, Kryddan & Bando. De bor fantastiskt, underbart vackert! Med panoramafönster och utsiktplats mot Onsalafjorden. Breathtaking! (hittade inget bra svenskt ord). Bando mådde strålande och de trivs så bra tillsammans. Härligt! Att det sedan var snöstorm hela vägen hem var ju en annan historia.

Söndagen här var STORA SNÖSMÄLTNINGSDAGEN. Fan med snö här var! (Ursäkta, men det är ju min blogg) Suck, bara att asa (skånskt ord för släpa) sej iväg till ridhuset igen. Teddy & Nicke fick äran. Teddy ska snart tävla igen och Nicka har bara två veckor kvar här. Teddy var halvtokig och Nicke duktig.

På kvällen hade vi konsert med Canzonetta-kören i Vikens kyrka.

I morgonbitti ska Mariscala besiktigas sedan bör min ridbana ha töat, smält, runnit av och abrakadabra, vara RIDBAR IGEN! :):):):):):):)

Jäklar vad här skall ridas! Återkommer i morgon med full rapport om Teddy, Ares, Fausto, Wille, Nicke & Mariscala!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards