Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under februari 2009

Av Sara - 21 februari 2009 10:13

Aldrig blir det som man tänkt sej! Hade planerat att komma iväg mot GBG vid 10-tiden, men så var det höet. Fick följa med Mats till Påarp tidigt på morgonen och sedan köra hem den stora traktorn så att vi kunde lossa storbalarna. Kl 9 kom en mega-lastbil med ca 30 stora runbala med grönt fint hö! Vilken stress! Av och in och rulla och putta de j-la balara. jag & Mia slet som djur! Men in kom det och det känns ju bra! Sedan skulle ju alla hästar ut (de vi inte hunnit plocka ut innan) och en dusch och SEN kom vi iväg!

Checkade in på hotellet och sedan gick vi på mässan. Shoppade lite försiktigt och sedan satt vi i Showbaren och såg dressyren, drack vin och käkade räkmackor. Perfekt utsikt därifrån!

Det blev en ganska sen kväll på en Italiens resturang, där vi till slut blev i princip utkastade kl 23.30 Varför stänger restauranger så tidigt i Sverige! Kan knappt få någon mat efter 22! Tacka vet jag Spanien där man är konstig om man vill äta INNAN kl 22.

En god natts sömn, härlig hotellfrukost och sedan måste jag till mässan en sväng til. Plånboken känns för fylld och kassarna för få för att redan åka hemåt!

Av Sara - 19 februari 2009 16:33

Ja om ingen luskat ut det ännu, så var ju alltså den "hemliga hästen" Bailon. Han ska flytta till Charlotte på Vaxholm och bli världens finaste ridhäst. Och valack. Det blev han idag. Allt gick bra och han är hemma i sin box igen. Det känns lite märkligt, men samtidigt väldigt bra. Bailon kommer att få det jättebra och han lämnar utrymmer för Razonado & Galope i avelsboxen så småningom.

Annars har denna veckan varit skit-trist, vädermässigt. Om som ni vet är jag beroende av vädret... Snö, kallt och stenhårt överallt. Det har blivit många rundor till ridhuset med Teddy, Ares & Nicke. Fausto har jag ridit försiktigt på en harvad ridbana. Ares & Nicke har även fått komma ut på fälten, då vissa trädor funkar hyfsat att rida på även när det är fruset.

Jag håller för fullt på att samla in offerter på olika ridhus. Innan var jag så säker på att jag ville ha en Cover-all hall, men när jag räknat närmre på det så blir det dyrt! Lika dyrt som en trähall... Därför snurrar det i huvudet och Mats har (i princip) lovat mej att till nästa vinter så står den där! Ridhallen alltså!

Detta är drömmen!

Igår var det en kvinna här och tittade på Mariscala. Vi släppte henne lös på ridbanan och hon var så fin, även om hon är smal.. Tycke uppstod genast och idag har alla parter kommit överrens. Så om besiktning och allt går som det ska har hon alltså redan en ny matte. Grattis till Monica som får en toppenfin häst!

I morgon åker Mats & Jag till Göteborg för att gå på Mässan och se föreställningen på kvällen. Sedan blir det övernattning på Plaza och på vägen hem ska vi hälsa på Bando & Kryddan!

Innan vi sticker ska vi dock lasta av 9 ton hö! Det blir spännande...


Av Sara - 17 februari 2009 13:58

Fick dessa härlig bilder på mailen från en vän. Lääängtar!!!!

Fotona är tagna av Hans-Eric Orre

Välkommen till oss!

Vy över våra stohagar. Ser ni Clasica!

Mats & Zagal, dags för vårens första sto?

Av Sara - 16 februari 2009 22:14

Jag började med att vakna med en dunderförkylning på lördag morgon. Släpade mej ut i stallet och red Ares & Nicke. Två timmar på soffan och sedan iväg på konsert. Gick bra att sjunga iallafall. Konserten gick kanon!

Söndag morgon var inte bättre, men det var bara att bita ihop då det kom en spekulant på Ares kl 11. Innan dess harvade jag ridbanan. Den blev inte särskilt bra, men jag sadlade ändå Mariscala och red en liten stund där. Hon var snäll, men kändes ganska ostadig. Vi får prova igen när ridbanan är bättre. 

En provridning hemma kändes dock inte så roligt så vi lastade Ares och åkte till ridhuset. Han var helt opåverkad av den nya platsen och de andra hästarna. Han uppförde sej fint och hon gillade honom. Önskade sej dock helst en mera utbildad häst, men skulle fundera lite på saken. Hem, vila en stund och sedan iväg igen, på konsert. Idag hade jag solo. Kunde väl låtit bättre då förkylning påverkar andningen och gör det lite svårt att få fin klang. Men det var ok. På kvällen var jag som en disktrasa...

Måndag morgon. Liiite bättre idag på förkylningsfronten. Ny spekulant på Ares idag och ny tur till ridhuset. Gick lika bra idag. Han blir dock liite väl loj inomhus så kunden ska komma tillbaka och prova honom igen hemma och kanske rida ut en sväng. Där är han ju som allra finast!

Tog en långlunch med 1 timme under en filt på soffan och två panodil till efterrätt. Sedan ut igen och sadlade Fausto. Harvade ridbanan igen så att vi kunde hjälpligt rida där. Longerade honom en liten stund och satt sedan upp. Det var så roligt. Han var precis som förut och jag tror han kände igen mej! Han kom ihåg precis och han svarade perfekt på mna hjälper. Kunde tom galoppera lite försiktigt trots att det var lite halt. Han tog det så försiktigt! Kul!

Även Nicke fick en runda på ridbanan. Han blir finare och finare. Är riktigt snygg nu när han tappat nästan all sin övervikt.

Ser tyvärr inte ut att bli varmare de närmsta dagarna, så det blir väl många turer med transporten i veckan.

Wille fick idag gå i vanlig hage och det gillade han verkligen! Ska rida honom imorgon eller på onsdag tror jag!

Av Sara - 13 februari 2009 22:40

Lika svinkallt idag. Vattnet i stostallet hade frusit. Kul. Får bära från labbet. Idag fick Donne & Kairo gå själva så släppte vi stona i hagen bredvid. Det gick utmärkt, för nu kunde småkillarna busa och äta sitt hö utan att bli jagade av sura gamla tanter! Gittan har varit lite orolig emellanåt, men överlag mycket bättre än de sista dagarna. Jag är lite fundersam över att det kan vara hösilaget som hon får ont i magen av? De sista balarna har varit väldigt blöta och trista. Nästa vecka får jag hem 9 ton timotej-hö så då blir alla nog glada!

Först red jag på fältet med Nicke. Vid 10 åkte jag och Mia till ridhuset. Idag gick Teddy fantastiskt bra! Tänk vilken skillnad det kan vara. Igår skogstokig och idag bara så, så underbar... Då bara gliiider man runt och han är så taktmässig och fin och galoppen är ljuvlig! Jobbade med galopp-skritt och skritt-galopp samt piruettgalopp-samlad galopp-mellangalopp. Kunde jogga av honom i låg form i lugn trav.

Var tillbaka 11.45 Gjorde iordning en box till Fausto sedan red jag ut i snön med Ares. Han var jättepigg och lite busig idag. Men han gör ändå ingenting. Kunde göra halt ute på fältet för att spänna sadegjorden och han väntade snällt, men när jag var klar var det full fart igen!

Kl 13 kom Gull-Marie med Fausto. Han är jättefin och lite mörkare i sin vintepäls! Rund och fin. Ska bli kul att rida honom igen! Wille fick vara i hage idag och det gjorde honom gott. Svullnaden börjar ge med sej. Anne har varit uta och promenerat med honom och han är tokpigg! Att försöka ge sej ut på skrittrunda kan jag nog glömma, så han får promeneras några dagar till så att jag kan trava lite direkt. Känns som att Wille gärna skulle galoppera oxå!

På söndag kommer en kund och tittar på Ares och på måndag en annan. Sedan kommer en tjej och ska se på Mariscala & Fausto i mitten av nästa vecka.

På hästfronten ska Wille åka till Härnösand den 25:e. Sedan åker Nicke till Grums den 7:e mars. Nästa vecka kommer den vita hingsten. Ska försöka klämma in honom någonstans annars får vi försöka lösa det tills Wille åker. Har egentilgen inte plats förrän då! Men, men fins det hjärterum...


Av Sara - 12 februari 2009 18:37

Bloggar utan bilder är ju träkiga så här kommer några

Först Iberica-P. Hon är e. Affe och u. ett halvblodssto som vi ägde. Ibban, som är två år nu, ägs av Nina Fahlström i Falköping.


Sen en härlig sommarbild av mej & Zagal på Ribban sommaren 2007.


Och till sist Affe & Jag på PRE-RIKS. Grevagården 2006

Av Sara - 12 februari 2009 18:25

Eftersom Gittan var på sjukan bestämde jag att idag var ju en jättebra dag att låta "Kairo" gå tillsammans med Donne & Co. (Halblodsungen som är lika gammal som Kairo, Mias ponny Jamajka och hennes 1-åring e. Affe - Jam Jam, samt Mariscala) Sagt och gjort. Ut for de allesammans och Kairo hann inte fatta vad som hände förrän han var mitt ibland dem. Han gnäggade lite och var orolig, men hoppade inte igenom staketet. J & J jagade honom och även Mariscala var taskig, men Donne bestämde snabbt att vi ska vara bästisar! Först var Kairo lite tveksam, men framåt lunch var de som ler & långhalm! Gud vad kul! De var så fina tillsammans! Busade lite, käkade hö (ur varandras munnar!) och betade lite i snön. Det blir kanon!

När vi försäkrat oss om att allt verkade lugnt körde jag till HBG och hämtade Gittan, som hade måt bra hela natten. Men hon hade inte fått något att äta så hon var hungrig! Hon blev så glad att komma hem till Clasi & Lara igen och det blev värsta pusskalaset! Hon verkade inte ens registrera att Kairo inte var där. Faktiskt var det Clasi som gick och tittade lite då och då efter honom.

Eftersom vi har snö, suck, igen, suck, blev det ridhuset. Teddy var tokig igen så allt är som vanligt. Han klarar inte att stå inne en dag. Blir för mycket energi...

Trazzel (Razonado) fick gå på ridbanan idag och det älskar han! För där kan man springa utan att halka. Han for som en tok! Både jag & Mia blev bara stående för att beundra honom. Han är bara sååå läcker! Stor och snygg och flyger fram, men så världens snällaste samtidigt! Fick gå in och fixa svansremmen som trasslat in sej och då står han HELT stilla när man går runt honom och grejar med tecket! I love him I love himIlove him!!!!!!

I morgon kommer Fausto så Nicke får flytta in till tjejerna. Det gillar han nog för han är förälskad i Mariscala. Tyvärr är inte kärleken besvarad, det är väl för kallt...


Av Sara - 11 februari 2009 22:29

Idag var ingen rolig dag. Alls. Igår visade Gittan (Gaditana) svaga koliksymtom under eftermiddagen. Hon brukar ha svag kolik  då och då när hon är högdräktig så jag var inte särskilt orolig. När det idag då fortfarande hängde i och jag såg att hon varit lite orolig i boxen på natten bestämde jag mej för att ringa ut vet. Eftersom jag är djursjukvårdare (för er som inte vet det; har jag jobbat bla i Helsingborg i flera år) brukar jag ha en ganska klar blid av när något är på tok och hur tokigt det är. Vet kom vid 10 och kände på (rektaliserade) henne. Jag var säker på att hon inte hade tarmproblem utan det som oroade mej var en ev. livmoderomvridning. Vet kunde inte känna något galet så hon fick vetalgin och så bestämde vi att jag skulle avvakta lite till. Framåt 16-tiden var hon sämre igen så jag tänkte det var lika bra att åka in till Djursjukhuset för att vara HELT säker på att allt var OK. Som väl var så var livmodern INTE omvriden. Tack gode gud! Men eftersom jag ändå var där med henne bestämde vi att hon står kvar i natt med lite dropp och smärtlindring. Helt enkelt är det nog så att fölungen är mycket livlig (vilket jag sett och vet kunde känna) och far runt och sparkar stackars Gittan så hon inte får ro! Usch, jag tycker inte om att hon ska stå där, men men. Inte mycket att göra... Ska hämta henne i morgon! (Hoppas jag)

Snöstorm och ingen ridning idag i övrigt... Atenea har åkt tillbaka till Spanien. Lyckost! Mariscala är jättetrevlig, lugn och snäll. Har varit i hagen och hon kan verkligen trava!

Här en bild på Mariscala förra sommaren

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards