Pepino - dressage & breeding

Senaste inläggen

Av Sara - 5 oktober 2015 18:50

Helgen har varit lagom hästig och jag har varit i stallet både lördag och söndag. I lördags tog jag morgonpasset och i går eftermiddagen. Jag & Mina brukar ta en dag var, men Mina hade tvådagars-fälttälvlans-tävling (långt ord!) så därför blev det delade pass. I går hade jag besök av ett gäng trevliga tjejer som var intresserade av rasen och kanske att skaffa PRE så småningom. Jag tror mina hästar lyckades övertyga dem om att de var på rätt spår! Efter lunch kom Emelie & hennes mamma för att hämta hem sin Ulises. Jag visade hur man flätar hans långa man och så fick de packat med sej alla hans saker. Det ska bli spännande att följa dessa två i framtiden! Emelie är en riktigt duktig ponnyryttare som passar perfekt på Ulises som sin första stora häst! Håll utkik efter dem på tävlingsbanorna! 

Emelie & Ulises

 

Idag fick Mina vara ledig och jag roddade själv, vilket är mysigt. Jag passade på att städa kylen och köket samt lite annat småfix. Var klar med detta och mockningen till 10 och då fick jag mej en kopp kaffe och hembakt kanelbulle. Eftersom det var kanelbullens dag igår, var jag huslig och bakade. Mums!!!

Red Bizarro och först var han lite pigg efter två dagars vila, men så snart han kom till arbete var han riktigt fin och särskillt galoppen börjar kännas riktigt fin! Avlsutade passet med en liten uteritt och skrittade av på vallen. 

Efter lunchen sadlade jag Hugo och satte på hans kandar för första gången! Det tog han in i munnen som om han gjort det 1000 gånger förr! Ledde honom ändå i grimskaft lite på utebanan iallafall för att han skulle få smaka lite på det. Men han verkade inte bry sej alls så jag satt upp. Han kändes superfin!! Mjuk och lydig och inte alls spänd eller orolig i munnen. Skrittade och travade på mjuka spår och hade honom låg och rund. Superhärligt! Galopperade lite i vänster varv och han kändes fin, men liiite trött eller ovillig? Fattade höger galopp och HJÄLP!!! Min häst är halt!!!! Försökte att inte få panik och gick in i ridhuset för att känna på ett mjukare underlag. Inga problem alls i traven. Red på lite längre tyglar och försökte känna om han var ojämn, men nä... Fattade höger galopp igen och DÄR IGEN! NEJ!!!!! Skrittade av lite och gick sedan mot stallet. Och när jag tänker efter så var han liiite märklig i höger galopp även i fredags. Tyckte han var lite svullen i blodkärlen i lördags morse, men avslog det sedan som inbillning. Han har ju varit lite seg (brukar var pigg alt het)  sedan tävlingen förra helgen. Blev skodd fredagen innan och ja, nu när jag även bad Malin att titta så visst är det en ökad uppdrivning av kärlen på sidan av kotan höger fram. Även lite ökad värme i kronranden.Ringde Ugglarp och fick tid hos min hovslagare, som är där på tisdagar. Fyyyy vad jag är orolig och nervös att det är något allvarligt. Hoppas på en hovböld förstås...

Finaste Hugo ska ju till Skara om knappt två veckor!!!

 

ANNONS
Av Sara - 3 oktober 2015 20:56

I fredags lastade jag fina Cacique och körde till Ugglarps Hästklinik för besiktning. Hans köpare kom och mötte upp från Kungsbacka. Vi var tre nervösa tjejer som sprang, longerade, röntgade och slutligen kunde pusta ut av glädje och lättnad! Cacique var lika frisk som vi hoppades på och när alla papper var klara följde han snällt med Christina upp i transporten och åkte mot sitt nya hem. Fick rapport några timmar senare att han kommit fram väl. Fina Cacique var den 27:e sålda hästen i år.   

Stackars Dandy är fortfarande läskigt svullen, men idag fick han iallafall komma ut på en liten promenad runt stallet. Han var lugn och försiktig nästan hela rundan. Var på väg att få ett litet glädjeryck precis utanför stallet, men han är lydig och lyssnade snällt och hejdade sej. Hoppas det lägger sej snart!! 

Hugo, Bizarro & Ulises har jobbat fint i veckan och i morgon blir Ulises hämtad av sin nya matte. Det passar fint så får jag en ledig box till Novelero som just nu befinner sej i Holland och lär komma hit i början av nästa vecka. Nu har jag mina 7 hästar i stallet och det känns oerhört bra. Oktober är Minas sista månad hos mej så sedan ska jag klara mej själv med lite hjälp på helger och vid behöv förstås. 

I fredags hade jag & Mina iallafall fotosejour och det var Tanteo´s tur att få blir fotograferad! Han är bara världens vackraste häst, tror jag! 

TANTEO MAC

                     


Även Nieto & Carretero fastnad på bild. Det är ju så underbart väder och vi njuter för fullt, så man får ju passa på att föreviga dessa härliga dagar!

         


ANNONS
Av Sara - 27 september 2015 20:14

Ytterligare några hektiska dagar ha sprungit iväg och som vanligt har det hunnit hända en hel del. Kunden som varit här två gånger för att provrida Cacique har bestämt sej för att hon vill köpa honom och besiktitning är bokad nu i kommande vecka. Fina, trevlia Cacique! Fler sådana hästar vill jag gärna ha i stallet! Så okomplicerad, snygg, vänlig och stabil. Köparen känns väldigt passande och duktig att utveckla honom så jag hoppas verkligen att allt klaffar med besiktningen!

Cacique - 4 år

 


Dandy är valack och hemma igen med ett ofantligt svullet skap   . Han är vid gott mod, men det ser rent ut sagt för jävligt ut och det lär dröja ett bra tag innan han är fräsch att börja arbeta igen... Sånt som händer och jag har ju varit med om det förut men det är alltid lika trist både för mej och hästen...


Bizarro läkte ju väldigt fint efter sin kastration och han har nu varit igång i arbete i två veckor. Han är en härlig häst! Som så ofta är det grundarbetet som brister och jag jobba bara med detta. Han är mycket ambitiös och arbetsvillig men vi tar det i lugn och ro. Idag hade vi dock en visning för en kund, även om han egentligen inte är redo. Det gcik fint, tycker jag, och kunden återkommer igen i morgon för en andra provridning.

Bizarro väntar tålmodigt och stillsamt i stallgången

 


Hästen som inte kom iväg från Spanien förra helgen, ska vi nu göra ett nytt försök med och det är bestämt att han ska vara klar att resa på onsdag. Måtte han komma iväg nu då!!! Med i samma lastbil kommer även ett fint ungsto som jag sålt till en tjej i Luleå. Stoet ska mellanlanda här några dagar innan hon reser vidare norrut. 

Här är min häst - Novelero 11-årig valack på 165-166 cm

   

Idag har jag även varit iväg på tävling med Hugo. En sista start i LA och visst hoppades jag på ett fint resultat och kanske en rosett :) Hugo hade dock helt andra planer. Han kändes omedelbart väldigt fin på framridningen, men efter en stund blev han lite matt (!) har aldrig hänt, så jag lät honom skritta lite och sedan testade vi igen men fick tom sparka lite på honom för att hålla igång galoppen!! Han som brukar vara ett ånglok snarare om han är toppad på tävling. Lite lösgörande skrittarbete och sedan skolor och annat pyssel för att få honom avspänd och ändå spänstig. Vips så var det vår tur att gå in och då var han helt trött i ryggen. Gick emot hand i nästan alla övergångar :( bläää. Övervägde att utgå men vad fan, jag red på ändå och försökte göra så gott vi kunde. Emellanåt fick vi 7:or men sedan slog han upp huvudet och så hade vi genast 5 i stället. Bläääää... Usch vilket tråkigt avslut. Känns bra att jag inte anmält till något mera utan nu får vi träna på och anmäla när vi känner oss redo helt enkelt! Förra helgen var han iallafall skitfin!! 

   

Av Sara - 23 september 2015 20:13

Ja nu börjar det lätta i stallet och det känns skönt så här inför hösten. Idag åkte Clarinete mot sitt nya hem i Luleå. Det känns nästan lite konstig, han har ju varit här så länge. Men då kunde boxen i stallet där nere tömmas och det blev en häst mindre att rida. På lördag åker Guapo till din nya matte i Flyinge. Härligt att han hamnar i hästmeckat i Skåne! Där platsar han fint!! Och så någon gång i nästa vecka åker Ulises oxå. Sedan är jag nere på mina 7 hästar som jag hela tiden tänker mej att jag ska ha, men sällan har... 

Egentligen skulle en häst iofs vara på väg, men säljaren i Spanien hade inte fått iordning exportpapperna, så när lastbilen kom för att hämta honom i lördags, så kunde han inte åka!!! GRRRRRRRR så ARRRRRG jag blev!! Har aldrig hänt mej förut men någon gång skall väl vara den första... Blir en del bekymmer med detta, men jag hoppas att hästen kan åka om en vecka eller två istället...

Igår och idag dag har vi filmat Dandy, Cacique & Bizarro lite grand. Jag håller på att ladda upp och fixa filmerna men Dandys är klar så den kommer här. Blev bara en liten enkel film. Det var sista passet på ett par veckor på Dandy, för i kväll har jag lämnat honom på kliniken för kastration i morgon. Sedan hämtar jag honom på fredag morgon igen. Alltid lika vemodigt att kastrera riktigt fina hästar, men jag vet ju att det är valacker som kunderna vill ha, så valack får det bli...

Nieto & Carretero växer och frodas båda två. Nieto är otroligt välutvecklad och välbyggd. Han är dessutom så otroligt vänlig och stillsam men ändå med uttryck och utstrålning. Tycker mycket om honom och längtar tills han är ridbar! Efter nyår lämnar jag honom till Lina på Lönnstorp i 4-6 veckor. Sedan skall han igång och jobbas försiktigt i vår. Nieto kommer inte att vara i avel nästa år utan koncentrera sej på arbete. Med Carretero blir det det omvända. Han är för sen (född i septmeber ju) för att ridas in till våren men kommer däremot att erbjudas till avel i sommar. Sedan får vi se om han är redo att ridas i om ett år ungefär. Väldigt spännande med dessa unga fina hästar!

I dag hade jag besök av Lotta som köpte Parvane av mej för ett drygt år sedan. "Parven" var helt grön och Lotta har själv ridit in och utbildat henne. Det hade hon gjort väldigt bra och det var ett riktigt fint ekipage att se! Jag fick även äran att rida en liten sväng och det var mycket trevligt! Jag ser fram att se dem på lite tävlingar nästa år!

Sen var det naturligtvis Amanda-träning i eftermiddags. Det var ett härligt pass! Förra veckan tyckte jag att det kändes oerhört svårt att känna exakt var har ska vara i formen när det är tävling, men jag har övat lite själv och idag gick det mycket bättre! Vi börjar titta lite mera på MSVC-rörelserna och jag planerar att debutera i november. Så som sagt, vår sista LA på söndag och sedan jobbar vi vidare! Passade även på att bjuda Nygårdarna på lite skumpa, eftersom jag sålde ett par hästar förra veckan hihi! 

 

Av Sara - 20 september 2015 18:42

Veckan har rusat på som vanligt och det går fint med alla hästarna. I fredags lastade vi Ulises & Guapo och körde till kliniken för besiktning och röntgen av båda gossarna. Köparna till bäggäre hästarna hade oxå möjlighet att komma dit så det var en trevlig tillställning! Alltid väldigt nervöst med röntgen på okända hästar, men ingen av dessa två hästar hade några anmärkningar som skall påverka deras användningsområde som dressyrhästar, så efter ett par timmars spänning, förväntan och nervositet kunde vill allesammans åka hem igen med köpta och sålda hästar! Båda två stannar dock månaden ut hos mej. 

Igår var det dag för tävling igen med finaste Hugo. Det var sista utomhustävlingen för i år, och det är skönt, för Hugo är aaaaaningens toppad på utomhustävlingar. Jag hade fullt sjå att hålla honom på mattan och flög nästan av på parkeringen, när han bara var tvungen att göra några glädjeskutt rakt upp i luften. (Känns som i himmlen, så högt upp man är). Efter en halvtimme var han dock väldigt fin på framridningen. Väl inne på banan var han toppad igen, men jag är otroligt nöjd med att ändå rida igenom programmet följsamt och ganska mjukt. Mycket nöjd med ökningarna och galopp-programmet. 66,5 % blev resultatet som dock inte räckte till placering denna gång. Nu har vi en LA till att rida i Eslöv nästa helg, och sedan ska vi slipa mer på MSVC-rörelserna och förhoppningsvis debutera där i november. 

Älskade Hugo!!!   

           

Idag hade jag långväga kundbesök från Gällivare. Lena är här främst för att träffa Dandy, men givetvis visade jag henne även Bizarro & Cacique. Dandy visade sej från sin sämsta sida och ville inte göra mycket alls. Han är väldigt snäll, men mycket personlighet och verkligen en enmanshäst. Han och jag har just så smått lära känna varandra och han har fungerat fint i veckan som gått, men den lilla press det innebär att visa honom för en kund, påverkade honom negativt. Tur att han bara är HELT fantastisk iallafall. När han väl går är han otroligt fin!!

Bizarro var för pigg och känslig i Lenas tycke, medan Cacique verkligen passade henne fint! Vi ska ses i morgon igen så får hon prova de två favoriterna en gång till. Kanske Dandy är mera på hugget i morgon?

Lena & Dandy - när han väl var med på noterna.


 

Av Sara - 17 september 2015 07:50

ingen rast ingen ro. Efter tre arbetsdagar behöver jag semester igen! Puh! Nej skämt å sido, det går bra. Många hästar är det fortsatt i stallet så man rullar inte tummarna precis. Clarinetes matte har varit här två dagar nu och ridit sin häst. I går red vi ut tillsammans. Jag på Dandy. De var så duktiga båda två! Dandy var dock nöjd med att gå bakom Clarinete haha.

Igår var det ju Amanda-träning dom vanligt på onsdagar. Hugo var fin och vilan har då inte påverkar honom negativt alls. Vi trimmade form, takt och bärighet inför lördagens tävling. Det är en LA:3 igen och denna gång väldigt nära. Jag startar kl 14.17 så det blir lagom ansträngande känns det som. Ska bli skoj!
Sist i går, ganska sent på kvällen visade jag Cacique för en duktig kund från Göteborg. Det gick fint och de verkade gilla varandra! Hon ska återkomma nästa vecka med tränaren.

Av Sara - 14 september 2015 20:45

Har haft en underbar och mycket varm vecka på en turkisk strand. Känner mej ordentligt uppvärmd i hela kroppen och redo för arbete igen! Det var verkligen alla hästarna med och det var ett gäng otåliga killa som väntade på mej idag. Jag tog tag i jobbet med en härlig känsla av energi och tillfredsställelse! Clarinetes ägare kommer i morgon och ska stanna några dagar i Skåne för att rida och lära känna sin fina häst innann han nästa vecka åker till Luleå. Han är en så fantastisk häst och jag kommer att sakna honom! 

Cacique "Kakan" var superfin idag och han var pigg på att jobba! Han är en kille med uttryck och fart i hagen och idag busade han vilt i hagen! Men när man hanterar och rider honom är han så otroligt snäll! Han är en verkligt fin representant för rasen med sitt nobla temperament och fina uttryck!!

Idag var det även äntligen dags för Bizarro att komma igång att arbeta efter kastrationen. Han var sååå nöjd och lycklig över att få komma ut och han uppförde sej över förväntan! Stod som ett ljus i stallgången och lät sej nöjt bli borstad och ompysslad. Lite hopp och skutt i ridhuset, men det har jag full förstålese för! Han är en underbar häst!

Vid lunchtid kom Bellisanas matte för att hämta hem sin häst igen. En ny möjlihget för uppstallning vid ett ridhus i hennes närhet hade öppnat sej och hon kände sej sugen på att behålla henne iallafall. Så Bellisana åkte hem igen! 

Efter lunch sadlade jag min fina Hugo. Han var oxå så otroligt nöjd med mattes uppmärksamhet! Tänk så härligt det är att ha en egen häst som man älskar! Nu har jag haft Hugo i ett och ett halft år och nu börjar vi att bli ett team. Jag känner att han börjar lita på mej i olika situationer. Han hälsar på mej med ett alldeles speciellt uttryck och han och jag har egna små signaler som bara vi förstår. Det är så underbart! Jag vill passa på att påminna blivande och nyblivna hästägare att låta det ta tid med sin nya häst. Allt går oftast inte som på räls i början. Men om man gillar hästens kvaliteér och egenskaper är det sååå värt att ge det tid och tålamod. Ett par år senare är det värt varje minut, dag och månad av möda och besvär! 

     

Dandy var sur och grinig och tyckte verkligen det var pest att vila och inte få göra något! Men efter en ordentlig rykt först med piggborse och sedan med mjuk borste så var han små öron framåt igen! Han var väldigt fin att rida och han känns så väldigt "PRE" att rida! Mycket framför sej och bred att sitta på. Härligt!! 

Guapo & Ulises visade jag för kunder kort inpå min semester och båda två är tingade av duktiga köpare och skall besiktigas på fredag! Håller tummarna för båda killarna och deras (förhoppningsvis) nya ägare!

Hej hopp! 

Av Sara - 31 augusti 2015 20:44

 

Så var det måndag och nu kör vi järnet så jag hinner med så mycket som möjligt innan semestern! I dag var det först en tur till Westergrens Sporthästklinik för att göra en hälsocheck på Hugo och ett återbesök på Rio. Båda pojkarna fick tummen upp! Hugo är nu redo att köra hårt i vinter och det känns superkul!! Rio får träna på i höst och ska på regelbundna kontroller så att han håller sej fräsch o fin! Efter veterinärbesöket lämnade jag av Rio i hans nya stall där Denise nu inackorderar sina tre hästar Fugada, Ausente & Rio då. 

Sedan tillbaka till stallet där kund väntade. Ulises & Guapo visades men ingen av dem var precis det som kunden letade efter men kanske kan någon av de inkommande hästarna vara nåt för henne så vi skall höras igen. Jag red vidare med resten av hästarna. Idag blev det premiär på Dandy & Cacique. Båda två skötte sej fint! Dandy var först lite tveksam till mina hjälper, men efter bara några varv började vi förstå varandra. Han är en otroooooligt fin häst! Så bärig, så balanserad och så härliga rörelser! Åhh jag vill han honom själv!! Längtar till i morgon när jag får rida honom igen. 

 


Cacique var mera rakt på och bara knatade på fram i skritt och trav. Galopp testar vi nära gång! Så käck och cool kille! Över förväntan med honom!

   

Blev en ganska sen kväll. 7 hästar att rida nu.    11 boxar att mocka. Tur vi tycker att det är skitkul jag & Mina!!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Pepino - dressage & breeding med Blogkeen
Följ Pepino - dressage & breeding med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se