Pepino - dressage & breeding

Senaste inläggen

Av Sara - 5 maj 2015 12:43

Igår var det måndag igen och det är alltid härligt att det är vardag igen. Jag började med en uteritt med Rio. Han börjar bli stark nu igen och vi travade på länge och väl. Duktig kille! Hugo fick jobba på banan och kändes super! Tränar på LA-programmen och MSVC-rörelserna. Om en månad tror jag vi kan gå ut i LA! Ska bli härligt att ta ut min fina kille igen! Efter ridpasset fick han hoppa på bocken en gång. Börjar bli riktigt duktig nu! Eventuellt har han sto på onsdag så det gäller att vara redo! Mino har nu två ston seminerade och Teo fick skicka en låda igen i går till sin första tjej. 

Red även Sunny på utebanan innan det var dags att lasta Maravilla och åka till djursjukhuset för besiktning. Helen, köparen följde med och Maravilla var så superduktig att lasta och skötte sej exemplariskt på besiktningen. Inga anmärkningar av betydelse och alla nöjda och glada! På torsdag hämtas hon och flyttar till sitt nya hem i Blekinge!

Mina promenerade Mino och motionerade Noble medan jag var borta på besiktning. Nästa måndag blir det Nobles tur att besiktigas! 

Vackraste Noble som förhoppningsvis snart tillhör en lycklig köpare!

 

I eftermiddag kommer det en ny saluhäst som ska bli väldigt spännande att stifta bekantskap. Det är en warlanderhäst. Alltså en PRE/Frieser på 4 år. Har sett lite film och foto på honom och han ser magnifik ut! Återkommer med bilder och mera info om honom!

Helgen var en fin tävlingshelg för spanska Pepino-hästar! Vackra Zancado, son till Zagal XI placerade sej återigen på dressyrtävling med sin ägare & ryttare Camilla Lundgren. Dryga 67 % och 3:e placering i LA:3! Och av en slump upptäckte jag att min uppfödning Iberica-P (e. Alferez IV ue. Bernstein)  segrade i LA:3 med drygt 68 %! Hon har många placeringar på fina %! Och så undrar folk om PRE kan hävda sej i dressyr... JA!! Det kan de naturligtvis!! :)

Zancado hos mej som 3-åring och undertill 2015 med sin ägare!

 

  ANNONS
Av Sara - 3 maj 2015 20:40

Vilken helg det blev! Får väl börja från början och då redan i onsdags när jag hade besökfrån Stockholm. Det var Helena som kom för att träffa och provrida Noble. Först provade hon honom i ridhuset och efteråt tog jag Rio och så red vi ut en liten sväng oxå. Fick träffa uppflygande fasaner och en traktor så det blev en bra glimt av hur Noble är! En liten promenad i grimma fick Helena och Noble också göra och sedan tog Helena tåget hem igen. 

I torsdags var jag själv i stallet då det ju är Minas lediga dag. Red och mockade i ett effektivt tempo och hann med allt som skuell hinnas. Hovslagaren var där på eftermiddagen och några killar fick nya dojjor. Var klar i stallet vid 16-tiden och stack hem snabbt och fixade iordning mej och mitt lilla hus. Sedan stack jag iväg igen för att hämta Bästa Klara!! Så roligt att äntligen få besök av henne och hon stannade hela helgen! På kvällen meddelade Helena mej att hon gärna ville köpa Noble! Härligt!

Fredagen var jag & Klara i stallet och det var nästan som förr! Vi mockade och red och fikade i solen och hade det mysigt! Teo & Mino fick sina första ston i veckan och tre tjejer är nu seminerade. Hugo tränar för fullt och är duktig han med. Hans tjejer är oxå på G så vi får vara redo! 

På kvällen var vi i Ängelholm och åt middag och hade som bäst avslutat den när Malin ringde och meddelade att Clasica hade typ mjölk i juvret! Bara att pallra oss iväg och kolla henne. Jovisst var det mjölk där! Vi fick in henne i den förberedda fölboxen och hoppades att hon skulle föla bums! Vi lade oss tillrätta i vår soffa och stirrade på Clasica. Tyvärr gick hela natten och inget föl visade sej! Kl 6 körde vi trötta mot Ängelholm igen... Sov några timmar på morgonen och intog sedan en underbar frukost med pannkakor mm som Magnus bjöd oss på. Mums!! Softade och promenerade med hundarna och bestämde oss sedan för attåka till Helsingborg för att äta lunch allihop. Han precis parkera promenera iväg, så ringde Malin at NU minsann var det föl på gång! Bara att skynda upp för trapporna vid Kärnan igen! Magnus fick bära lilla Morris!

 

Lagom till vi anlände så hade en stor hingstunge kommit till världen! Digno de Pepino!! Jag är stolt uppfödare till denna vackra hingst, men numera ägs både han & hans mamma av Duttan Mattsson. Grattis Duttan!!

     

Lördag kväll kunde vi iallafall fira fölis och sova gott i våra sängar hela natten! Behöver jag säga att vi sov väääldigt gott! Idag var det stalljobb som vanligt och vi hade så mysigt i stallet Klara och jag. Jag red Mino och han var superfin på utebanan! Klara tyckte verkligen att han gjort stora framsteg sedan hon såg honom sist! Härligt är det! Snart, snart ska jag anmäla honom till någon liten tävling!

           

Även Hugo fick ett söndagspass och var superfin han med. Longerade lite först, då han är lite uppskruvad nu när han börjar lära sej hoppa på bocken. Men det går över på några minuter och sedan satt jag upp och jobbade lite. Han är suuuuuperfin! Såklart fick Klara prova dena magnifika hingst. Och hon kunde bara konstatera att han är den häftigaste PRE även hon suttit på! "Jag lever på detta länge!!"" utbrast hon när hon satt av! Finaste Hugo och bästa Klara!!

 
ANNONS
Av Sara - 27 april 2015 20:13

Dagarna går och snart har även hela april gått! Jag längtar fortfarande efter värmen dock! Vi har soligt och fint och det fullkomligt exploderar av grönska, men liiite varmare vore skönt! Jag som vägrar ha strumpor så här års (jo i ridstövlarna förstås) är lite kall om tassarna!

Hästarna jobbar på fint och Rio börjar bli sej själv helt och hållet nu. I fredags gjorde vi en rad med fina byten i vartannat! Underbart! Han får även vara ute i en liten hage nu och han är lycklig över det förstås! I slutet av förra veckan hade jag ytterligare en spekulant på lilla Maravilla. Helen är en rutinerad ryttare och hästägare men nu sökte hon en liten, trevlig häst till promenadridning. De passade väldigt fint ihop och till min stora glädje ville Helen gärna köpa Maravilla! Vilket bra hem till en så fin liten häst!! Snart blir det besiktning och sedan flyttar Maravilla till Blekinge! 

Som väl är så fylls det på med saluhästar och i tisdags kom Sunny, ett 8-årigt PRE-sto. Hon är en trevlig tjej som sköter sej väl hittills! Hon är väldigt fin att sitta på och nog den absolut mjukaste trav jag någonsin känt tror jag! Hon är ganska outbildad men har verkligen utvecklingspotensial! Här några bilder från andra passet jag red henne!

 


Idag red jag ut en sväng med Hugo. Har varit lite försiktig med det sedan jag fick markkänning i höstas, men sakta och säkert känner jag mej mera bekväm att lämna gården. Idag travade vi runt ägorna på gröna vallar. Vid ett ställe måste man passera hagarna med ston och unghästar och så klart när vi kom där, så drog alla hästarna järnet i hagen. Behöver jag säga att Hugo travade med ENORMA steg förbi dem! Men jag höll tungan rätt i mun, benen om och blicken framåt och så njöt jag av åkturen! Vilken häst jag har!!!

I eftermiddag har jag ridit fina Fugada och så har jag haft några lektioner. Måndag finns plats för fler om någon är sugen på att komma och träna!

   

Fick ett sms från Martina härom dagen, som gjorde mej väldigt glad! Martina köpte Optimus av mej tidigare i år och så här skrev hon:

Hej! Allt går väldigt bra med Optimus. Han är den perfekta hästen för mej. Väluppfostrad och snäll i all hantering, trygg i skogen och jätterolig att träna med. Tack för att jag fick köpa fina Optimus! // Martina.


Så här fina är de tillsammans idag! Martina & Optimus Prime

 

Av Sara - 22 april 2015 06:59

Vilka härliga dagar! Våren är sannerligen kommen och naturen fullkomligt exploderar här i Skåne. Det enda jobbiga är att min näsa oxå exploderar av allergi ? snuva, rinnande ögon och huvudvärk. Men det får det vara värt!
Hästarna jobbar på fint och jag har visat Maravilla både i måndags och i går. Måndagens kund var väldigt mycket nybörjare och Maravilla var allt för känslig och pigg för dem. I går gick det bättre och det blev tom några små hinder hoppade!
Igår kväll kom den nya saluhästen fast jag hade just åkt hem för kvällen så jag har inte träffat henne ännu.
Igår var det mode & foto som stod på schemat från kl 15. Ett helt team med modell, fotograf, stylist mfl anlände och stallet gjordes om till studio. Noble fick vara modell tillsammans med en het man och det togs fantastiska bilder! Jag ska återkomma med några så småningom! Jag och mina passande på att fotografera "behind the scenes"

[Bild]

Av Sara - 17 april 2015 17:32

Så sprang en vecka iväg och den har gått i rasande fart. Från Mallorcas värme kom jag hem till blåst och kyla. Tydligen hade det varit väldigt varmt och skönt när jag var borta, men den värmen kändes ingenting av i början av denna vecka. Kallt och blåsigt och ganska mycket regn har vi haft. Mycket rishusridning igen, suck... Men med vissa hästar är det otroligt rologt att rida även om man måste vara inomhus. Mino är så härlig nu och det gör mej oerhört lycklig. Efter att ha varit helt personlighetsförändrad och smått crazy när vi först flyttade hit, har fina älskade Mino nu hittat tillbaka till sej själv och igår kom jag på mej själv med att sitta och skritta fram på långa tyglar fast det var en annan hingst i ridhuset samtidigt! Inte mista spänning hos min vackra, gyllene häst! Träningen i onsdags gick strålande även om han tycker det är jobbigt i början så jobbade han STRÅLANDE i slutet av passet och Amanda började prata lite om tävling. Inte just nu men det finns med i planeringen! Underbart!! 

Hugo gick även han super-super och i slutet av passet travade han TO DIE FOR och det är en otrolig känsla att sitta på honom där! Han är ganska olik alla andra PRE jag ridit och hans storlek har ju en del med det att göra, men framför allt hans härliga rörelser. En enorm power i den hästen samtidigt som han är så mjuk och lätt när han går där hans ska! Vi fick börja nosa lite på piruettgalopp och lite mera samling. Även här pratade Amanda om framtidsplaner och att jag ibland ska rida honom två pass om dagen. Detta för att stärka honom och förbereda honom för meeting där han måste gå ett jogginpass på morgonen/kvällen för att sedan även tävla sin klass förstås. Jösses! Jag som tycker jag är flitig som rider honom alla dagar i veckan nu för tiden (jo så klart får han vilodagar ibland oxå). Två pass om dagen! Huuu! 

 

Idag besiktigades Fabuloso strax efter lunch och han var otroligt duktig. Har aldrig lastat honom innan, men han gick rakt in både hemma och på djursjukhuset och uppförde sej helt exemplariskt. Han var ju röntgad sedan tidigare och bilderna granskade av Charlie Lindberg. Så idag var det bara klinisk besiktning. Inga tråkiga fynd alls utan precis som jag trott är Fabuloso en frisk och kry häst! Lyckliga nya ägarinnan, Anna var stolt och nöjd med sin nya häst! Genast efter besiktning, papper och betalning körde jag Fabuloso till sitt nya hem. Han får det väldigt fint där och det kändes väldigt bra att lämna av honom där!

Fabuloso med nya matte

 


För er som missat det så har jag sänkt priset på fantastiska Noble! Han är värd varenda krona men jag behöver boxplatser till köande hästar. Om man funderar på Noble så kom och träffa honom! Han är en helt underbar idivid med så mycket potensial! Jag kan erbjuda ett specialpaket med denna hästen oxå då jag är väldigt angelägen om att han ska få utvecklas och bli så fantastisk som han kan bli!

Hidalgo Noble

 


Nästa vecka kommer en ny saluhäst till stallet. Ett 7-årigt sto. Blir roligt att träffa henne! Och så har jag bokat in några provridningar av söta Maravilla. Kanske finns hennes nya ägare bland dessa! Ha en riktigt skön helg allesammans! Snart har vi väl ändå våren och värmen även här i Sverige!

Idag hade vi så här lyxig "fredagsfika" i stallet!

 

Av Sara - 13 april 2015 21:04

hej och hå, då har både hingstvisning och Mallorca-resa varit och jag är tillbaka i vardagen! Hingstvisningen gick strålande och vi hade många besökare! En härlig dag! I onsdags åkte jag till Mallorca med två vänninor för en ldugt stillsam ovh härligt avkopplande minisemester. Kom hem igen i lördags kväll. Var i stallet på söndagsmorgonen och det var härligt! Och idag är det måndag, vår och snart seminsäsong. Jag och killarna är redo!
Hade kundbesök idag på förmiddagen och de fick se när jag red Rio och Mino. Och så tittade vi på Fabuloso och kärlek uppstod! Efter lite funderande så blev det ikväll bestämt att hon vill köpa honom.. Besiktning på fredag leverans genast därefter om allt går som vi hoppas! Det är ett underbart hem för fina Fabuloso och jag hoppas verkligen att det går väl och han får flytta dit!
Red de andra hästarna på eftermiddagen och sedan även Fugada och så red Denise lektion med Ausente. Fugada var superduktig och fattade rätt galopp och börjar nu hitta formen även i denna gångart! Härlig häst att jobba med verkligen!
Fotograferade lilla Maravilla idag och hon kommer nu ut på annons.

Först lite bilder från hingstvisningen


         


Och så söta Maravilla!

     

Av Sara - 4 april 2015 16:02

Puh, det har varit en hektisk vecka som alltid inför visning. I morgon smäller det för årets hingstvisning! Det är alltid lite pirrigt även om jag har ganska bra koll på hur jag vill ha det nu för tiden. Det är nog iallafall 14-15:e gången jag håller visning! Nytt för i år är förstås att vi är på ny anläggning! Och därmed är visningen lite annorlunda än tidigare då jag har hjälp med att visa hästarna av både min bästa tränare Amanda Meijer och min kära vän Robban Lundhamn. Amanda ska visa Hugo riden och Robban ska visa sin egen Chavallon (PRE/SWB) samt Noble. Jag ska visa och ride resten... Gården och stallet är putsat och räfsat och hästarna är (förhoppningsvis även i morgon bitti) rena. Hugo går så fint så fint och jag hoppas att även Mino kan visa sej från sin bästa sida. Han är verkligen två hästar den killen. Blir han spänd är han en total katastrof, men när han slappnar av så är han fantastisk. Vi jobbar på att vara mera mellan hjälperna och därmed mindre spänd och mera påverkbar. Svårt men roligt och jag tror verkligen jag kommer att lyckas denna gången med Amandas hjälp!

Jag har Magnus som förste fotograf i morgon och jag hoppas att jag har energi över att blogga i morgon kväll. Annars blir det på måndag. Många bilder från morgondagen utlovas och kanske även film och vi får till alltihop.

En riktigt glad påsk på er allesammans!

 


Av Sara - 30 mars 2015 19:48

Fy katten idag var det minsann inget vidare vårväder vi fick! Stormvindar och iskallt ösregn! Blääää. Inga pojkar ville ut i sina små hagar utan vindskydd utan alla fick mysa inomhus. I helgen har bocken kommit på plats och i morse lade jag & Mina ut mattorna. Nu är det alldeles snart dags för betäckningssäsongen att dra igång! Först Hingstvisningen på söndag såklart. Missa inte den!

Kände mej lite vissen idag. Mina har varit magsjuk, nu hennes sambo och igår blev min Magnus sjuk. Jag buter ihop kinderna och mår illa, men jag vill absolut INTE kräkas! Drog därför igång direkt med ridningen så att jag skulle hinna så många som möjligt innan det eventuellt blev värre. Hugo fick vara först ut och han var pigg som en mört! Han kan bli väldigt stor och stark och vill bara springa när han är på det humöret. Då blir det så väldigt lätt att jag blir hängade i tyglarna och drar tillbaka. En dragkamp man med säkerhet förlorar... Kom till ridning efter en stund och började lätta i handen och då helt plötsligt blev det en annan häst. You get what you take (i handen) som Julio brukar säga. 

När jag kom tillbaka med Hugo stod Mino sadlad och klar. I helgen har Mino varit på promenad runt ägorna. Vill gärna kunna rida runt där med utan att han blir allt för hingstig, så nu miljötränar vi vid hand. Började även dagens pass med promenad, fast i rihuset då. När jag sedan satt han upp var han avspänd och arbetsvilig. Har tränat på sidävärtsrörelser på olika vägar för att göra honom smidigare och mera liksidig och det är helt otroligt vad han lär sej fort denna hästen! Idag var han strålande och bara så väldigt fin att rida!! 

Fortsatte med nästa gula häst, Fabuloso. Först lite longering och sedan satt jag upp. Stormigt värre idag och lite läskigt i ridhuset då tyckte Fabuloso, men höll sej ändå snällt på mattan. Idag travade vi runt Mina, fortfarande i lina dock. Han var duktig och lyssnade fint på mej!

Vid lunchtid åkte Malin, Mina och jag mot Vallåkra med trailer för att hämta hem "småkillarna" Nieto & Cannon. Nieto tycks växa för varje gång jag besöker honom... Han är lika snäll som stor som väl är och på några minuter var han lastad och strax där efter var även kompisen Cannon inne! Nieto fick bo mellan pappa Teo & Noble. Han fick de två att se små ut i sina boxar!! Huuu, herregud hur stor blir den där hästen egentligen??? En gång har jag visst sagt att jag gillar stora hästar, och det får jag visst äta upp. 

Nieto & lilla jag!

 

Och Nieto & lilla Mina!

 

Mitt illamående höll sej i schack så jag fortsatte ridningen med Rio och Noble. Rio är VILD nu men bara när vi är i ridhuset. När vi rider ut är han som ett lamm. Märklig häst, hahaha. Men han är glad och pigg. Idag galopperade vi ett varv åt varje håll. Första galoppen på 6 månader!

I går kom en ny saluhäst. Ett sto som vi parkerat i ett annat stall på gården. Hon hade haft en lite besvärlig resa med en lastbil som gått sönder, övernattning i gäststall och sedan transport till Skåne med vanlig trailer. Hon verkade dock ha tagit det hela med ro och var lugn och nöjd. Idag blev det således bara lite longering, men i morgon ska jag rida henne. Fin lite häst är hon! Maravilla kommer från samma uppfödare som jag tidigare sålt Mi Regalo och Mi Timida åt. Fina hästar med bra rörelser och Maravilla är likadan! 

Avslutade dagen med att rida Fugada & Ausente. De var duktiga båda två och Fugada gjodre sitt bästa pass hittills. Nu börjar poletten trilla ner och hon jobbar. Springer inte bara! Alltid lika kul med unghästar!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Pepino - dressage & breeding med Blogkeen
Följ Pepino - dressage & breeding med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se