Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 27 mars 2013

Av Sara - 27 mars 2013 21:52

Idag var det iallafall väldigt nästan vår. Om det inte vore för den iskalla vinden, som dock var svag idag, så vore det nästan varmt ute! Lade på pojkarna lite tunnare täcken idag för att de inte skulle bli varma! :)

Teo fick vila idag och har haft det väldigt skönt i sin stora hage. Han blir bättre och bättre på att gå i hage och när det är fint väder så kan han numera vara ute hela dagen (8-16) och är nöjd. Är det dåligt väder är han dock skitsur och hänger vid grinden HELA tiden!

Jag har gjort om mina utfodringsrutiner till pojkarna. Några av killarna har annars haft den tråkiga inställningen att så fort jag visar mej i stallet, då vankas det mat. Och det bankas i dörrar och stökas runt. Sånt OGILLAS!!! Så nu blir det kraftfoder på morgonen kl 8. Sedan går alla ut och äter sitt hö ute. Utom den som ska ridas först, som får hö i boxen. När de kommer in från hagen, allt mellan kl 13-16 så finns resterande kraftfodergiva i krubban och hö på golvet. De som varit inne en stund får mera hö vid 16-tiden. Sedan blir det kvällshö vid 20-22. Det är sååå skönt att numera gå ut och kvällsfodra till nöjda och lugna killar som lugnt väntar på sitt hö. De är inte vrålhungriga utan mera lite trötta och längtar efter nattro känns det som. Alla pojkarna äter ganska mycket hö typ 10-15 kg/dag så det är inga långa stunder de är utan strå. Dessutom står alla på guldgul fin halm som de gärna äter av. Är nöjd med mitt nya system, och det tror jag att killarna oxå är!

Ploppen & Mino jobbade fint idag och fick kombo ridhus-ute skitt tur. Sedan var hovis här och Mino fick fina fötter! Även Klaras Hero blev fin om tassarna. 

Efter lunch lastade jag Optima och åkte till Djursjukhuset och besiktigade henne. Hon var så himla duktig och jag lastade av och på henne själv. Det var sadelutprovar-dag så det var proppfullt med hästar, och mitt i allt skulle vi göra longerprov. Det tyckte Opti inte var några som helst problem utan trippade runt där som vilken världsvan häst som helst! Veterinären undrade om hon verkligen bara var 3 år! 

Allt har nu klaffat med både Quiero & Opti så det blev två sålda hästar denna veckan. Härligt! Grattis till lyckliga köpare och glada säljare! Vilka fina hästar ni skaffat er!!!

Min trailer låter dröja på sej och jag får den tyvärr inte förrän den 10-12 april. Suck. Men den som väntar på något gott... Ett litet problem dock på lördag då jag ska till Värnamo med Ploppen och jag skulle behöva låna en stabil trailer! Någon som har en att avvara fred-sönd?

Mera glädjande är att mina nya stalldörrar har kommit och levereras hit i morgon! Spännande!

Avslutar med Mino & jag idag!

 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards