Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 12 mars 2013

Av Sara - 12 mars 2013 22:10

Idag var det fantastiskt skönt ute! Liiite väl kallt, men strålade sol och helt vindstilla, Fantastistk. Tänk om det aldrig blåste? Vad skönt det skulle vara. Då spelar det inte så stor roll om det är -5 eller + 5 grader. Solen värmer och det är skönt iallafall. Här i Skåne blåser det jämt....

Man får mycket energi när det är fint väder! For igång med Ploppen först ut och började med en liten uteritt genom våra sommarhagar och sedan ett mycket kort pass i ridhuset. Han går bara som en klocka. Vad ska man tjata för? Så här fin är han idag, min (Beas) Plopp!

 

Mino & Ibbe stod och solade sej i småhagarna utanför stallet och kollade nyfiket på den nya containern som jag beställt hem. Nu är det slut på att samla hösilagplast på olika platser runt om på hela gården. Ser ju faktiskt för jävligt ut!! Hädan efter så hyr jag en container som jag kan proppa i allt skräp i. Så är det bara att ringa när den är full så kommer de och tömmer. Härligt! Jag & Therese slet en stund idag och fyllde den nästan helt. Ska proppa i lite till och hoppas de kan tömma den på fredag. För det finns ungefär 5 gånger så mycket kvar...

 

Mino fick oxå en liten tur ut och sedan lite jobb i ridhuset. Lite vårkänslor finns det allt i grabbarna nu, men det är underbart att han är så mjuk och stillsam och så enkel att korrigera. Underbara häst! Skrittade ut en lite längre runda på Jerez i solen, och travade på gräset hem. Han är precis som Zagal, härliga Jerez! Så snäll och god, finns bara inget bus och ont i den hästen! Vi mötte bilar, skåpbilar, en scooter och lite annat mysko men inga problem för coola Jerez! Teo har fått nya skor med sulor och silikon i hovarna. Han är helt ohalt och ser fräsch ut, så lite försiktigt arbete blev vi ordinerade. Började idag med en promenad och lite försiktig longering. Teo älskar det förstås och var så nöjd och fin och glad att få komma ut med sin matte igen! Kanske sitter jag upp en liiiten sväng redan imorgon! 

Klara är hemma (här) efter att ha tillbringat helgen hemma (där). Skönt att ha henne tillbaka! Hon jobbade Malaga & Opti. Båda tjejerna är superduktiga. Imorgon blir det träns för Opti och vi siktar på att komma upp nästa vecka. Annons på Malaga kommer ut i slutet på veckan! 

Så är det bokat tid för provtagning av hingstarna i slutet av mars. Snart dags att börja träna Mino på bocken, och påminna Teo lite om hur man gör. Härligt och underbart att äntligen kunna ha hingstarna på semin för alla raser! Blir förhoppningsvis en spännande betäckningssäsong i år!

Unghingstarna på lösdriften njöt av vårsolen idag!

   



Till sist var det ju faktiskt Tempos födelsedag idag! Finast älsklinghunden!!   

                 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards