Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2012

Besvikelse & lycka

Av Sara - 26 oktober 2012 21:24

Idag var det dags att rida för Manuel igen då. Testade ju för ca två månader sedan och tyckte det var helt ok. Kanske tom ganska bra. Så idag kom han igen och denna gången hem till mej. Kl 9 satt jag på Ploppens rygg. Tyvärr blev dagens lektion en stor besvikelse. Manuel gjorde samma misstag som jag tyvärr upplevt flera gånger. Han gav sej på att instruera och bilda sej en uppfattning om hur jag rider och hur hästen normalt går, utan att ha sett ett skvatt av hur han faktiskt går. För att sammanfatta det hela, inte nöjd. (jag hade här skrivit en längr utläggning om hur hela lektionen gick tillväga, men fick på öronen för att jag var kritisk till en annan instruktör, så jag väljer att redigera ner historien. Samtidigt tycker jag att om man är en tränare, liksom jag ibland oxå är, så får man vara beredd på kritik. Och man måste i alla lägen agera proffesionellt. Annars kan det bli hett om öronen...)

Ploppen den tredje minuten av min ridning

   

För att muntra upp mej och få en liten roligare ridupplevelse för dagen sadlade jag Teo. Han är sååå duktig ( som jag sagt varje gång) men det är sant. Ja ja, vi är fortfarande väldigt vingliga och vi travar som mest ca två varv i taget, men det går framåt för varje pass och jag är så stolt. Teo kan vara ganska sprallig på marken, men när jag sitter på hans rygg är han lugnet själv. Underbara häst   

                   

 
 
Ingen bild

Jossan och Q

26 oktober 2012 21:47

Vad tråkigt när en tränare går ifrån ett tidigare lyckat koncept och inte kan läsa av ekipaget rättvist. Man betalar så dyra pengar för dels träningen, men så kan ett skitpass sabba för flera veckor framåt med, om hästen är känslig och blir irriterad och spänd. Efter att ha läst om din beskrivning igår så förstår jag vilken hink med kallvatten dagens pass blev. Men du är duktig och kommer att fixa detta på egen hand om så behövs, men, det finns ju andra instruktörer med. Synd bara att de riktiga guldkornen inte är tillgängliga så ofta.. Och som sagt, även de kan ju ha dåliga dagar..

 
Ingen bild

Ulrika Ek

27 oktober 2012 00:49

Du talar illa om en annan tränare när du själv är en.... NÄÄÄ! Det här är bara lågt, oavsett hur dåligt ditt pass var!!!!

Sara

27 oktober 2012 08:29

Jag håller inte med dej Ulrika. Jag tycker att man får tåla kritik, liksom jag hade fått göra, om man tar betalt för sina tjänster. Jag har iallafall redigerat ner min kritik i inlägget något nu.
Vänligen, Sara

 
Catarina

Catarina

27 oktober 2012 08:37

Jag håller med! Kritik får man tåla både som ryttare och instruktör, det är ju det som gör en bättre. Den behöver ju för den delen inte vara elak!

Underbar häst!
Kram Catarina

http://keckla.bloggplatsen.se

Sara

27 oktober 2012 09:19

Nej det är sant Carina. Man ska inte vara elak. Konstruktiv kritik tycker jag däremot är VIKTIGT!
Vänligen, Sara

 
Ingen bild

Lotta

27 oktober 2012 09:29

Hej
Ser verkligen att du strålar av lycka när du rider Teo. Han ser oxå ut att njuta av det. Skall bli kul att följa er utveckling.

 
Ingen bild

linda

27 oktober 2012 09:34

Hade jag vart den tranaren hade jag foredragit en mer utforlig version. Faktiskt.
Battre att veta att nagon var missnojd pga A och D an att fa okonstruktiv kritik. Det senare skadar ryktet mer om det ar vad man ar orolig for.

Sara

27 oktober 2012 09:53

Självklart. Och det har jag även sagt till tränaren. Men det kanske var rätt att inte publicera hela den versionen.
Vänligen, Sara

 
Ingen bild

Petra

27 oktober 2012 10:27

Jag läste din första version! Och jag måste få säga såhär;
JAG TYCKER DET ÄR IMPONERANDE MED FOLK SOM VÅGAR STÅ FÖR SINA ÅSIKTER! hur kul är det egentligen i dagens samhälle där det mesta ska vara "såå brasa heeela tiiiden" för att inte tala om dessa bloggar där det ALDRIG ÄR NÅGONTING NEGATIVT , hästarna går allt alltid super, hästarna är aldrig halta, ryttarna är alltid glada oavsett tävlingsresultaten!! JAG SPYR!! För sådan är inte verkligheten!!!! Jag vill lyfta på hatten för dig Sara för hur ÄRLIG OCH REALISTISK du är! En av FÅ I HÄSTVÄRLDEN.. Tyvärr! Du delar med dig av känslor , du skriver om problem, du delger oss DEN ÄKTA SIDAN av hästeriet! Inget hymmel inget förskönande, bara ren och skär verklighet!!! Du skriver om sjuka hästar, misslyckade affärer och lyckliga upplevelser! Så även misslyckade träningar med tränare som inte levde upp till förväntan! Jag förstår inte vad folk har för problem att du skriver om det! Men återigen.. Vi svenskar är uppfödda i normen att man inte ska sticka ut .. Allt ska vara mellanmjölk ! Istället för att va öppen och rak och säga sin åsikt vilket i detta fall var SARAS INTRYCK AV MANUEL! Jag är GLAD när man får höra upplevelser av olika tränare .. Ni har väl inte glömt hur Sara tidigare rosat andra tränare ???? .. + att det är ju faktiskt upp till var och en att rida för vem man vill, herregud , även om någon säger att en tränare är dålig så är det JU UPP TILL MIG att bilda mig MIN EGEN UPPFATTNING! .. I Sverige har vi yttrandefrihet och på SIN BLOGG skriver man vad man vill! Vill man inte läsa är man ju inte tvungen!
Skäms för er som hoppar på Sara för hennes inlägg !!!!, hur tänkte ni? Ska ni bli påhoppade bara för ni har en åsikt?
SARA; lova mig att du INTE , pga av dessa människor, gräver ned dig i mellanmjölksträsket och blir lika slätstruken som de flesta andra i "allt-är-kanon-alltid -Sverige", du är UNIK och DU ÄR FRAMGÅNGSRIK som få andra just PGA ATT DU ALLTID ÄR ÄRLIG! FORTSÄTT MED DET!!!! DET ÄR DET SOM GJORT DIG TILL DEN DU ÄR OCH SOM GJORT ATT DU ÄR EN STJÄRNA PÅ DET DU GÖR!

Många kramar Petra

Sara

27 oktober 2012 10:45

Tack söta Petra :)
Jag ändrade mitt inlägg, men jag ska erkänna att det ändå grämer mej. I ett andra länder hade folk HÄNGT tränaren om man var så missnöjd och besviken som jag var igår. Det är mera en regel än undandtag. Jag betalade 600:- för NADA!
Jag håller fullständig med om att vårt svenska mellanmjölksträsk är URTRIST. Jag försöker verkligen att vara ärlig och rak och vill INTE vara mellanmjölk. Nej jag vill vara opastöriserad FET mjölk! Tror ändå man vinner på det i längden. Och som sagt, om man inte tål kritik, så ska man nog inte åka till andra länder och ta rejät betalt för sin kunskap...
Kram Sara

 
Ingen bild

Petra

27 oktober 2012 12:00

En sak till;

ULRIKA EK; Kanon att även du vågar stå gör vad du tycker! HOPPAS VERKLIGEN bara du sagt det face to face till Sara och inte bara HÄR VIA BLOGGEN!samt att du talar utefter egna erfarenheter och inte antaganden!

/ Petra

 
Marianne J

Marianne J

27 oktober 2012 12:34

Attans, nu vill jag inget hellre än att få läsa första versionen...Jag håller med dem som står för yttrandefrihet och är öppna för kritik. Jag tycker själv det är hemskt svårt att ha tillit till att pröva tränare eftersom det oftast bara pratas om hur duktiga de är och hur bra de är. Så provar man och får inte ut någonting, det borde verkligen diskuteras och föras fram mer. Målet torde ju vara att öka nivån på allehanda tränare och självklart krävs kritik, diskussion och framförandet av även negativa åsikter för att detta skall komma till stånd!Det är ju inte heller lättför tränaren att försöka hjälpa någon och inte få veta att det inte lyckades...då tror man väl i sitt stilla sinne att allt man gör upplevs bra. Stå på dig Sara och säg din åsikt!!

http://hastlangtan.bloggplatsen.se

 
Nina

Nina

27 oktober 2012 20:31

Vad är det man säger? Kunden har alltid rätt :-)

http://www.dorado.bloggplatsen.se

Sara

27 oktober 2012 20:55

Sant Nina :)

 
Ingen bild

Sandra M

27 oktober 2012 20:52

Ojdå, vilken diskussion men jag kan ju hålla med om att man ska säga vad man tycker men direkt till personen och inte via en blogg, känns lite fegt i mina ögon. Du har ju ridit för många instruktörer Sara men vilka rekommenderar du och har skrivit om i Bloggen? Det är ju jättesvårt att hitta någon bra om man har en känslig andalusier har jag märkt. Mvh Sandra

Sara

27 oktober 2012 20:59

Ja det hade varit fegt att säga ja tack och amen och SEDAN spy galla i sin blogg... Så får man inte göra.
Jag har bara lovordat Julio Boba. Vet att många inte har mycket gott att säga om honom, men det är ju MIN åsikt. Jag skulle aldrig säga att den eller den är SUPERBRAAAA, utan det är ju personligt och väldigt individuellt hur upplevelsen blir. En tränare kan vara superbra för någon och superdålig för någon annan. Så är det bara :)
Om jag fick välja skulle jag gärna rida för Carl Hester, eller Kyra Kyrklund. Har jag för höga krav kanske (hihi)
Vänligen, Sara
Mvh Sara

 
Ingen bild

Sandra M

27 oktober 2012 21:21

Nu har jag bläddrat igenom bloggen och du verkar inte ha haft så många bra instruktörer så jag undrar över vilken man ska försöka välja egentligen? Som du säger så betalar man ju för att rida å få hjälp och då vill man ju få en bra lärare som möjligt annars så blir det ju bara att betala för ingenting.Att rida anadalusier gör ju det inte lättare. MVh Sandra

Sara

27 oktober 2012 21:35

Ja Sandra jag är ledsen, men jag har tyvärr väldigt få bra upplevelser med instruktörer inblandade. Jag letar med ljus och lykta efter någon jag kan utvecklas för...
S

 
Ingen bild

Gith

27 oktober 2012 23:45

Hej Sara!
Skulle väldigt gärna vilja att du utvecklade vad du menar när du skriver att Manuel bildade sig en uppfattning om din ridning och om hur hästen normalt går. Jag lägger ingen värdering i varken din ridning eller att det var just Manuel som instruerade, utan jag är bara nyfiken eftersom jag själv undervisar ibland och vet att det är så annorlunda att bli instruerad eller vara den som instruerar. Mvh Gith

Sara

28 oktober 2012 18:13

Hej Gith,
Jag utvecklar det gärna! Jag började här, men det blev för utvecklat :) så det kommer strax ett blogginlägg istället.
Vänligen, Sara

 
Ingen bild

Irene A

29 oktober 2012 12:59

Som du skriver Sara, så kan en trener vara fantastisk for en ekvipasje - for deretter å ikke passer til en annen. Det er smak og behag, og alt skal stemme. Det kan også vara slik at en trener er den rette i en viss periode, for at det så stagnerer så man får se seg om etter en ny.
Jeg er som deg, veldig nöjd med Júlio Borba. Han har passet mine hester veldig bra, og jeg har lært meg utrolig mye av ham.
Ellers så holder jeg meg til mine hesters oppfödare, Marisól López. Hun er ekstremt noga, og har en egen evne til å tilpasse seg den enkelte elev og hest. Jeg skal til henne igjen i desember, gleder meg! =)))))

Usj, forstår at det er ekstra surt när du hadde clinicen hjemme hos deg :-P Håper de andre som red var nöjda.

Hilsen Irene

 
Ingen bild

Kryddan

29 oktober 2012 16:21

Jag har redan sagt vad jag hade att säga i detta ärende och det står på Saras Facebook sida. Vill bara passa på och tacka Petra för sitt vältaliga inlägg! Det var bra tycker jag! Kram Petra! Och Sara! Stå på dig! :) Kryddan

 
Ewa

Ewa

30 oktober 2012 21:04

Helt klart att man ska säga till om man är missnöjd! Alla elever passar inte med alla tränare och tvärtom! Att ge konstruktiv kritik till en tränare BORDE uppskattas. Det är lätt att bli "hemmablind" som tränare och kritik gör att man måste se över sitt hus! Man ser tränare där eleverna gråter under sina sina ridpass!! Vuxna människor betalar för detta!
Tyvärr kan ju inte inte alla ta tränare emot kritik och hästvärlden är extremt känslig för kritik!
Bra att du ssäger ifrån när det inte känns rätt! Det är den känslan du ska lita på, Sara! Kram! //Ewa

http://www.naturligdressyr.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Cecilia Zappalá

5 november 2012 08:24

Fick reda på dina kommentarer. Den som har eventuella frågor till Manuel om detta som är berättigad att berätta sin version är välkommen till Skromberga när han kommer dit eller ringa mig eftersom han kommer regelbundet till Sverige. Är inte mer än rätt. Att inte gilla en träningsmetod är helt berättigat. Att skriva i sin blogg med och sätta in bilder. men som sagt, det är både mer konkret och lättare att prata med honom om det personligen. När han satt på din häst och förklarade så blev ditt intresse nollställt. Kritik ska man kunna ta och även vilja förstå det. Mvh: Cecilia Zappalá

Sara

5 november 2012 13:34

Absolut Cecilia! Jag tar absolut kritik! Jag tyckte dock att lektionen inte var konstruktiv alls och det var mycket jag varken förstod eller höll med om. Detta var jag ju även tydlig med att uttrycka till Manuel, eller hur. Han bad ju faktiskt tom om ursäkt till mej efteråt som du hörde. Jag är ledsen att det blev sådan uppståndelse på min blogg. Det var inte min avsikt!
Jag har inget ont eller dåligt att säga om Manuel och jag tror säkert att han kan hjälpa många ryttare. Jag personligen fick inte ut det jag hoppats på av min lektion, men det är ju bara jag. Att jag tappade intresset när han red min häst berodde på att jag tyckte det var direkt dåligt. Även en instruktör måste kunna ta kritik eller hur.
Vänligen, Sara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards