Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 6 januari 2014

Av Sara - 6 januari 2014 22:51

Nu kör jag på järnet med hästarna här hemma. Alla är igång och det känns underbart! Teo fick gå ut några timmar på morgonen och det blev han lycklig över! Mockade mina boxar och sedan sadlade jag Mino. Han är vild och vacker och väääldigt lycklig men framför allt så känns han FRÄSCH! HURRA!!! Tidigare har han blivit stressad och inte kunnat stå till, tuggat frenetiskt på bettet och stressat. Nu är han pigg som attan, men man kan göra halt och han frustar och sträcker ner halsen och står lugnt! Han är dessutom liksidig och skjuter inte över mej på någon sida alls. Nöjd häst fick komma in och rulla sej och mysa i sin box efter avslutat pass. 

Igår provade jag att släppa ut fuxis igen, men det gick dåligt.. En avtrampad sko och totalt lerig häst blev resultatet... Dessutom sparkade Ritmico honom på frambenet så han är lite svullen i muskeln... Nej, nu blir det box för Mr Fux ett tag framöver. Kan inte ha en sparkad och barfota häst som tävlidgshäst ju! Han fick således bara promenera idag en sväng.

Hann med Ritmico innan lunch oxå och JÖSSES så fint han börjar gå nu! Jag har ju hela tiden trott att han ska bli en fantastisk ridhäst, och DET kommer han att bli!! Han fullkomligt svävar fram! Han är sanslöst mjuk att sitta på och tar långa fina kliv. Supertakt har han oxå begåvats med! Galopperade jättefint i höger och ganska fint i vänster oxå idag. Sååå glad att jag köpte denna killen. Hans rätta köpare kommer att blir otroligt lycklig av denna hästen! 

 

Efter lunch kom hovslagaren och skodde järnet! Fuxis fick två nya framskor. Teo fick strålarna beskurna och hans strålröta var mycket bättre! Mino & Ritmico fick fyra nya skor och till sist så fick även Quiero sina första skor! Vuxen häst nu!! Och vilken otrolig kille. Har aldrig blivit skodd förut men tyckte bara att det var ganska spännande och stod som ett ljus! Stolt mormor blir man!! 

Nu har jag varit på djursjukhuset och jobbat några timmar. Blev inte mera ridning efter skoningarna därav. Men resten av veckan har jag gott om tid och alla ska få jobba, nyskodda och fina som de alla är! Mino ska till Gunnarlunda och så ska allihop vaccineras på torsdag. Vi hörs!

/S 
 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards