Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under juli 2010

Av Sara - 16 juli 2010 15:42

Ja provridningen gick så fint så köparen bestämde sej på stående fot och i morse lastades han mot Falun och sin nya ägare. Allt var iofs välplanerat och han besiktigades i måndags utifall han motsvarade förväntningarna. Vilket han glädjande nog gjorde. Jag tror han passar dem som handen i hansken och hoppas att de får mycket glädej av söta lilla Polaco!

I dag har Camilla varit här och hjälpt mej igen. Vi hade en hel hög med ston att kolla idag och fick en ny dräktighet med Trazzel. Jippie! Några andra ska semineras med transportsperma imorgon och några får kollas igne på måndag. ett par ston var färdigbetäckta och fick sköljas och behandlas.

Körde hö och vatten med traktorn och skickade hem en ponny som var klar. I kväll ska jag & Camilla ta en mysig tur till stan med bio och min favoritrestaurang. Ett litet hak som ligger precis bredvid bion och har välrdens bästa bakade potatis med hemgjord kycklingröra! Jag kan riktigt läängta efter det!

Här är lite bilder från idag.

Heroico & Trazzel

    

Av Sara - 15 juli 2010 14:52

Idag äntligen kom jag ihåg att ta med mej videokameran ut i hagen när jag släppte ut pojkarna. Så många gånger har man ju stått där och tänkt att man skulle filma dem när de precis kommer ut och är så livsglada och vackra! Men aldrig att jag gjort det förr!

Idag blev det Trazzel som fick bli förevigad i rörlig bild. Han och Teddy är så coola och snälla att de kan gå bredvid varandra med stona tre meter ifårn dem på andra sidan staketet.

I morse åt jag frukost på terassen och red sedan Hero. Det var inte riktigt lika varmt idag även om vi båda var sjöblöta av svett efter 20 minuters ridpass. Han var sååå duktig idag! Longerade bara honom 4-5 varv i trav, men han verkade helt lugn så jag satt upp. Han jobbade på väldigt fint och börjar kunna spänna av och inte stressa upp sej alls. Det blev en ny prövning i tisdags för jag har bytt hage till alla betäckningsstona och de går numera vid ridbanan. Ganska påfrestande för en 3-årig hingst att ridas med brunstiga ston framför näsan. Men han klarar det fint! Idag gnäggade han bara ett par gånger och utan något stök alls. Duktig kille! Zancado är mycket intresserad av dem, men har glömt vad det är man ska göra. Han vill bara titta men är helt tyst!

I kväll ska jag iväg till Ann med en kund som ska provrida Polaco. Hoppas det går bra!


Av Sara - 12 juli 2010 22:53

Det är mitt nya motto. Eftersom jag ju älskar värme och hatar kyla så vågar jag mej absolut inte på att klaga på vårt nuvarande klimat. I stället anpassar jag mej! (Visst låter det bra) Nåväl, i morse hoppade jag ur sängen kl 06.00 och var i sadlen på Hero  06.45 Då var det hyfsat behgaligt och jag var bara lite svettig. Hero fick sej en skön dusch efter avslutat pass och kom in i nymockad och välhalmad box. Jag tog mej an Zacke och kl 08.00 var vi i igång på ridbanan. Då var det redan 25 grade och skitvarmt! Både Zacke och jag var gensomsvettiga efter 30 minuters arbete. Pust! De andra grabbarna fick vara ute en timme var för kl 9 så är bromsarna så agressiva att ingen häst vill vara ute i solen.

Camilla kom och vi tog kaffe i skuggan på vårt nya trädäck. Helt underbart! Sedan mockade vi klart och gjorde även vid hela stostallet och tog in alla stona. De fick tillbringa dagens varmaste timmar inomhus och verkade väldigt nöjda med det!

Agneta var här och vi kollade fem ston. Körde vatten till småkillarna och höade och vattnade till storkillarna igen. SEN - the BEACH!!! Packade en kylväska med en sen lunch och dricka. Det var helt underbart att tillbringa några timmar i och vid vattnet!

När jag kom hem var det dags att tappa Teddy och seminera ett sto. Därefter fick alla tjejerna komma ut igen. Det blåste en het vind i kväll, men det svalkade ändå lite och stona var helt tokiga och sprang och hoppade glädjeskutt! Härligt!

I kväll har Linda & Stefan varit och grillat lite med oss. Nu åskar det och blixtrar, men inget regn tyvärr. Det behövs nu.

Nu blir det sängen, i morgon är det tidig start igen!

  

Av Sara - 9 juli 2010 07:55

Tillbringade hela dagen på Falserbo Horseshow som djurambulanspersonal. Igår var uppgiften föga ansträngade då ingen häst kom till skada. Detta är ju ett jobb där det är fullständigt befogat och normalt att önska att vi inte ska få något att göra. Så jag stod vakt vid hoppbanan en hel del och vandrade även runt och hann tom shoppa lite grand. Var på plats 07.50 och åkte hemåt 12 timmar senare. Camilla och Mats hade skött hästarna och djuren hemma så jag kunda bara plocka in några hästar och kvällsfodra. Det kom även ett nytt sto som ska betäckas med Galope och vi släppte in henne i singelflocken. Det var inga problem. Blev en tidig kväll i sängen, totalt slut...

Ska dit igen på söndag men först blir det en fullspäckad fredag och sedan förhoppingsvis en lugn och avslappnad lördag.

Av Sara - 7 juli 2010 22:42

Utan praktikant som jag är, så var jag uppe med tuppen (tycker jag iallafall) och fodrade kl 7. Åt frukost med min kära man och var sedan igång i stallet kl 8. Mockade några boxar och red sedan Hero. Han är min nya favorit. Sååå himla mjuk och trevlig att pyssla med. Står alltid stilla och är så tålmodig. Ficl lindor på bakbenen för första gången och sa absolut ingenting om det. Han rör sej mycket bättre nu med skor på alla fyra fötterna. Och BRA skodd! Blev så superfin om tassarna!

Hann precis klart med mockning och intag av dagens ston tills Agneta kom. Två av fyra var dräktiga idag. Vackra Yedra är alltså dräktig med Trazzel och ett annat sto med Ludwigs Champion.

Var iväg på posten, körde hösilag (behöver stödutfodra i några hagar nu) och tränade Galope på banan. Efter avslutat träningspass fick han busa lite lös och jag försökte ta några bilder.

Galope har bara haft tre ston i år, men alla är dräktiga! Den tredje fick jag besked om idag och matte var såå glad! Både Galopes matte och stoets matte alltså!

I morgon ska jag upp ännu tidigare och vara på plats i Falsterbo kl 8 där jag ska vara jour i djurambulansen hela dagen. SKa bli skoj. Hoppas vi slipper arbete för mycket bara. Inte för jag är lat, men hästarna får gärna klara sej utan olyckor...

Galope idag!

      

Av Sara - 5 juli 2010 21:14

Idag har det rullat på i vardagen igen. Trazzel hade en tjej att betjäna och Teddy ett sto i Örebro. Fick reda på att ett Friesersto var dräktigt med Teddy efter ett seminskick. Härligt! Camilla var här och hjälpte mej i stallet. Vi vattnade och fixade lite här och var. Eftermiddagen ägnade jag åt pappersarbete. Trist, men skönt att ha det avklarat. Så åkte Frivola hem. Hon har nu gått dryga 40 dygn med Trazzelbebisen i magen och det kändes trygt att låta henne göra den långa resan hem igen.

Ikväll kom äntligen hovis och Hero & Galope fick nya dojor. Det var verkligen skönt att få det avklarat. Nu ska Hero kunna röra sej lite bättre när han inte är öm i tassarna längre...

Avslutar med lite flera bilder från helgen. Kim har tagit alla fantastiska bilderna! Man kan tro hon är profesionell fotograf, fast hon har det som en hobby. En hobby har är mycket skicklig på...

                    

Av Sara - 5 juli 2010 13:07

Så här kunde det se ut på gårdagens sita pass på clinicen för Miguel.

  

Av Sara - 4 juli 2010 11:51

Foto Kim Paulin

        

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards