Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 23 juni 2009

Av Sara - 23 juni 2009 22:05

Trots allergianfallen kände jag mej på hugget idag. Vi for ut i stallet kl 8 med skottkärrot och grepar i högsta hugg. När alla hästar fått hö och vattnats släppte jag ut alla pojkarna. Frida började mocka och jag körde vatten till unghingstarna. Traktorn har fått punka så vi kan inte köra ner kubiken med vatten, utan man får fylla tunnor med lock och köra ner med fyrhjulingen varje dag. Suck.

När vi var klara i stallet tog vi en härlig promenad ner i dalen med hundarna. De badade i ån och jag och frida solade oss en stund i gräset. Underbart!

Sen var det dusch och vidar till Citygross för att handla. Hemma igen kände jag mej fortfarande full av energi så jag satte igång att städa huset, tvätta och bakade bröd när jag ändå var i farten. Blev faktiskt lite trött efter det så jag vilade en stund på sena eftermiddagen. Vårt nya sovrum är verkligen underbart att vila i . Så ljust och luftigt när man kan ligga med altandörren öppen ut mot vår nya fina terass. Därifrån har vi utsikt över alla hagar och hästar.

På kvällen stack jag ner till småpojkarna igen och lagade deras vattenbar som de systematiskt misshandlat. Nu håller den ett tag till. Om tunnorna inte står i vattenbaren sparkar Galope ut dem direkt! Man hinner knappt vända ryggen till så har han frambenen i baljorna och ser så nöjd ut. Jag blir tokigt! Men nu står de alltså stadigt igen! Jag och Frida fixade även plats bakom stallet där hösilaget ska stå. De pressar imorgon. Jag är så spänd på hur många balar det blir! 140 cm långa fyrkantsbalar är beställda. Vi hoppas på ca 200 i första skörden.

I morgon kommer ett nytt sto och så är det några nya som ska dräktighetsundersökas. Alltid lika spännande. Jag älskar mitt "jobb"!

Denna bild har ni sett förr, men han är så fin här! Han har verkligen växt till sej sedan denna togs dock! Inte minst hans man har blivit säkert en dm längre! Razonado-Mac!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards