Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 29 februari 2016

Av Sara - 29 februari 2016 19:28

   

Det är fortfarande kallt om nätterna men solen lyckades ta sej fram i eftermiddag och då värmer den ljuvligt! Försökte ändå rida utomhus så mycket som möjligt då det är ganska torrt och fint! Började med Albin i morse. Han har fått vila fyra dagar för att hämta sej lite fåefter en intensiv månad i träning. Han var pigg och lycklig över att få jobba igen! Red först på dressyrbanan och skrittad sedan ut en runda och avslutade med lite bommar nere på hoppbanan. Duktig Albin! 

Ezpen var nummer två ut och han har nu lärt sej att stå stilla och fint (nästan iallafall) när man sitter upp. Idag var han pigg och energisk och travade i riktigt fin form bitvis! Vi fick sällskap av en häst som logerades men det bekymrade inte Ezpen, utan vi passade i stället på att ta vår första galopp i ridhuset! ??
Aquila gör stora framsteg och sedan poletten ramlade ner i mitten av förra veckan har han gått från att vara den krångligaste i stallet, till den enklaste! Han står stilla när man sitta upp och av, han lyssnar 100 % uppmärksamt på mej och tar mina minsta hjälper mycket lydigt! Nu när han väl förstått vad jag är ute efter och samarbetar, visar han prov på riktig talang! Sååå roligt!
Tog lite lunch och sadlade sedan Hugo. Han är bara en stjärna! Han har aldrig varit så fin som nu och äntligen börjar han bli stark att bära sej i alla gångarter. Han är den pampigaste häst jag någonsin suttit på och det är en ren fröjd! Nu när vi dessutom känner varandra och litar på varandra, efter två år, kan jag rida honom överallt, bland alla hästar, traktorer mm utan minsta bekymmer. Han är underbar! På lördag är det tävling igen. Ska bli superkul!
Nico är ju hel igen och idag fick han komma ut i arbete så smått. Han var hmm, lite glad, kan man väl säga... Uppförde sej dock väl och det var en nöjd häst som fick komma in i sin box!
Så fick jag besök av Hercules ägare som kommit för att hälsa på och se vad vi pysslar med. Hon hade med sin sadel så vi kollade liten hur den låg. Sedan sadlade jag honom och visade hur jag jobbat sista veckorna vid hand. Avslutade med att sitta upp på honom för första gången och jobbade lite under ryttar. Han är valpig och ganska outbildad, men han rör sej härligt och är otroligt bra i huvudet, så det ska nog gå fint att få lite fason på honom! Han ska stanna några veckor till.
Teo fick vila idag då jag red honom i går och han skötte sej fantastiskt! Fick sällskap i ridhuset av en annan häst, vilket jag minns som en smärre katastrof, men det gick hur fint som helst i går, efter lite hopp och bus.
Sist idag var jag hos Evalena och Timida, som bor på vägen hem till mej, så jag brukar svänga förbi då och då för att se hur det går för dem. Det går alldeles utmärkt med lit ups and downs förstås. Timida har utvecklats till en imponerande dam på snart 170 cm! Evalena som köpte ett litet spanskt sto...





Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards