Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 22 juli 2014

Skarpt läge nu!

Av Sara - 22 juli 2014 13:43

Ni tror väl alla att jag är uppslukad av jordens yta! Ja och lite så är det. Efter Falsterbo så var jag bara helt slut och tömd på hästenergi. Men det finns ingen tid för vila just nu utan mitt liv rusar på i 100 km/timme... Gården är så slutligen såld och köpet är klart. Jag flyttar den 10/8 och hästarna några veckor senare. Mitt lilla hus är köpt och betalt och den omfattande renoveringen är påbörjad. Det känns otroligt spännande och roligt alltihop, men förstås väldigt energikrävande! 

På hästfronten så ligger jag hyfsat lågt och tar inte in några nya tränings- eller försäljningshästar innan flytten är klar. Den första veckan i oktober åker jag på en välbehövlig semester, och hemkommen från den skall jag vara nytankad med krafter tänker jag mej. Så i mitten av oktober fyller jag på i mitt nya stall och sedan kör jag så det ryker! Apropå nya stallet så är byggandet i full gång där och det blir så otroligt fint och bra! Jag lääängtar dit! Ska ta med kameran och ta lite bilder så ni får se! Sedan är ni förstå välkomna att besöka mej på Nygård! 

Jag har tagit några drastiska beslut och det största är att jag säljer mina ston. Ovissheten och osäkerheten på uppfödning när man inte har egen gård, känndes påfrestande så jag har vält en annan väg. Vackraste Valencia har nu lämnat mej för sitt nya hem hos Prosus PRE utanför Ängelholm. Prosus är mina nära vänner Jessica & Bengt som nu har tre stystrar, alla döttrar till min Alhaja, i sin avel. Hidra, Viva & Valencia är tre fantastiska ston som kommer att producera PRE-hästar av toppklass till vårt svenska bestånd. Prosus & Pepino kommer i framtiden att ha ett tätt samarbete där Pepino är hingst & utbildningsbasen samt försäljning av ridhästar, och Prosus står för ston & avel och försäljning av fölen. Deras ston kommer uteslutande att betäckas med hingstar från Pepino och vi kommer tillsammans att planera varje betäckning och kombination. I år är Viva betäckt med Tanteo MAC och det ska bli otrolig spännande att se den avkomman! Hidra födde för en vecka sedan ett underbart stoföl e. Marinero MG och ska i år semineras även hon med Tanteo. 

Hidra & Fragansia

 

 

Förutom att Valencia är såld, flyttar Alhaja & Cristal i morgon till Södertälje och deras nya ägare Saga. Saga känner jag väl sedan ganska länge. Hon har en avkomma efter Alferez, som jag haft här i träning förra året, samt en vacker dotter till Tendencioso. Saga har länge drömt om ett eget PRE-sto och såg sin chans att förvärva fantastiska Alhaja, vackra Cristal och så ett Mino-föl i magen. Saga är så lycklig över sina nya hästar att det känns nästan bara bra för min del. Såklart är det en sorg, men samtidigt en lättnad och trygghet att veta vad jag äger, har och ska betala för. Att alla hästarna sen kommit i bästa tänkbara händer är ju underbart, och jag ser fram emot att få se både Valencia & Cristal på utställningar så småningom! 

Jag har anmält Huron till utställning i Danmark sista helgen i augusti och jag tränar och rider Rio för fullt. Träningen för Sandra Sterntorp är så rolig och givande! I helgen var vi uta och tävlade igen. Det var blandade resultat kan man väl säga. På fredagen startade jag MSVC1 och fick totalt hjärnsläpp. Red fel TRE (!) gånger, fast domaren var hygglig och skrev slarvig väg, annars hade jag förstås blivit diskad. Jag blev förstås stressad och red forcerat och dåligt varpå jag fick galopp o en travökning och i en sluta... Dock reste domaren sej efter min ritt och sa att Rio var gångartsmässigt den bästa PRE hon sett, önskade mej fortsatt lycka till och gav mej 60,6 %! 

Tilltufsad och besviken över min egen insats åkte jag hem och pluggade och prang program som en galning. Tillbaka nästa morgon för start i samma klass, samma plats, samma tid, men annan domare. Lyckades rida programmet utan minsta tveksamhet och såg till att rida mycket noggranna vägar och så prydligt jag bara kunde. Blev dock sågad igen och för denna ritt belönades jag med 60,3 %! Det är så kul med bedömningssporter.... Gah!!

Nåväl, jag börjar härmed föra lista över domare som jag ska och inte ska rida för framöver. Tänk när det klaffa för rätt domare! Då jäklar vinner vi!   

Oavsett så är Rio iallafall en fantastisk häst att både handha och rida! Jag är så glad och stolt över honom!

 

     

 
 
Ingen bild

Xxx

23 juli 2014 09:18

Hej
Läste din blogg för första gången och så otroligt välskriven och lättläst. Vilket planerande och jobb du har men vilket givande jobb. Reagerar dock över att man i dagens läge ska behöva skriva listor på vilka domare man ska rida för och inte. Känner dock likadant att vissa ska man inte tävla för. Dagens domarkår dock inte alla hade behövt att döma fler tillsammans så de blir mer lika i sitt sätt att se. Men visst är dressyren så härlig när allt klaffar 😊😊😊

 
Ingen bild

Linda

29 juli 2014 05:26

Hej

Ville bara saga tack for den tid du tar dig att skriva denna blogg. Jag hamnade har av en slump och har nu foljt dig i sakert 3 ar. Tack vare dig och bloggen har jag fatt upp ogonen for denna underbara hastras och kan ni stolt titulera mig sjalv PRE agare.

Sara

29 juli 2014 07:13

Åh så roligt att läsa Linda! Jag är lite dålig på att blogga just nu men så fort jag kommit iordning så ska jag bli lika flitig som vanligt! Grattis till din egen PRE!
Kram Sara

 
Ingen bild

Sus

29 juli 2014 10:37

Fint att stona kommer till bra hem. Men vad händer med Clasica? Är hon redan såld?

Sara

31 juli 2014 07:45

Nej Sus hon är inte såld. Jag behåller henne tills vidare!
Med vänlig hälsning, Sara

 
Ingen bild

Hanna

31 juli 2014 13:28

Hejsan

Var det inte Clasica såld med en Marinero Baby i magen utomlands ?
Eller var det ngt annat sto ?
Du skrev ju om en utländsk köpare som ville köpa Marinero men som sedan köpte sto med föl i magen?

Bästa bloggen :) Sköt om dig.

Kram Hanna G

Sara

3 augusti 2014 07:58

Jo det var hon men den affären gick i stöpet...

Kram Sara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards