Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 8 maj 2013

Glad Mino!

Av Sara - 8 maj 2013 22:16

Imorse vaknade jag av ett mystiskt ljud. Det smattrade utanför fönstret på ett märkligt vis? När jag vaknat till förstod jag att det var regnet som lät! Det var faktiskt så länge sedan det regnade att jag glömt hur det låter mot fönsterbläcket om morgonen! Vilken härligt känsla! Så behövde vi oxå lite regn nu och ieftermiddag har det varit sådär klorofyllgrönt i hela vår omgivning! Allt lever, som sett dött ut!

Jag lät grabbarna vara inne och äta sitt hö och mockade lite i stonas lösdrift och pussade på Mini-Teo (Zanteo). Han är otroligt fräck och kavat den lille skrutten! 

Sedan sadlade jag hans pappa och red ett pass i ridhuset. Duktiga Teo var cool och snäll och jag ledde bara runt honom ett varv innan jag satt upp. Jobbar nu med att få honom lite mera mellan hjälperna och focusera, och han gör stadigt framsteg! Ännu är jag alltjämnt orolig för hans hovar och vågar inte rida för långa pass, fastän sprickorna numera växt ner flera cm på båda hovarna och han känns fin. Vi tar det piano.

 

Vid 10-tiden hade det slutat regna och Teo fick gå ut efter avslutat pass. Han busade loss i hagen och jag reflekterade åter över hur snäll han är som inte visade prov på den överskottsenergin i ridhuset!

Fortsatte med mockning varvat med hästjobb. Mr Lusitano var nr två och fick promenad med kortare språngmarsch i ridhuset, nu när han så smått kan börja trava. Nästa vecka får jag börja rida på honom igen och det ser jag verkligen fram emot!

Jobbade täven i lina idag och tränade utställningsvisning. Han kom minsan ihåg hur kniven skall dras och var suuuuperfin! Han ser fin ut och känns fin att sitta på så det ska bli roligt att visa fram honom igen!

Hann med att sitta på Uffe oxå innan jag tog lunch.

Kl 13.15 lastade vi Mino och körde mot djursjukhuset och sadelutprovning. Hade förstås med mej båda mina sadlar, och Anna kunde konstatera samma som jag, att ingen av dem låg särskilt bra på honom. Mino är en väldigt välbenad häst med mycket stomme och så även i ryggen. Det innebär att de flesta sadlar blir för smala i kanalen och klämmer honom på tornutskotten. Inte skönt förstås! Jag tror att Anna hade med sej ett 50-tal sadlar och av alla dessa var det EN som låg ganska bra på honom! Nu har jag glömt vad det var för sadel (!) men jag fick låna hem den och prova i två veckor. Så får jag se om det var en ren tillfällighet att Mino kändes FANTASTISK med den sadeln idag! Han blev så lycklig och och krummade med halsen och tog några lycko-bocksprång i galoppen! Härligt att känna honom komma upp så över ryggen! Sen fick Mino äta hö i transporten medan jag & Klara tog en kaffe innan hemfärd.

 

Har idag fått två nya bokningar till grabbarna. Ett PRE-sto till Mino & ett sto till Räven. I morgon ska jag skicka den första lådan för i år. Det är oxå Mino som får den äran att skicka till ett annat PRE-sto i mellansverige. Snart ska Clasica semineras med Teo oxå och så har Räven ett PRE-sto som ska kollas på sin station i morgon. Kanske blir det en betäckningssäsong i år oxå?

Malaga åkte idag till sin nya ägare och jag fick besked att hon kommit fram väl och var helt lugn i sitt nya hem! Matte meddelade att Om hon kunde somna ikväll så skulle det bli med ett stort leende på läpparna!

Vi har dock flera fina hästar till salu här hemma och idag har jag lagt ut annons på Reservada. En otroligt bra spansk häst! Hon rör sej otroligt bra och är en otroligt mild och snäll häst! Imorgon kommer det ytterligare en saluhäst så vi har att göra. Mer om den imorgon kanske!

Här är Reservada IV!

       



 
 
Ingen bild

Roger.L

9 maj 2013 22:31

Hej Sara!

Tänkte skriva några rader, jag följer mer eller mindre inte med nåt ang PRE i Sverige. Men min fru tycker att det är kul att läsa din blogg ibland.Hon nämde om 4 föreningar i Sverige, lite lustigt men jag satt och städade ut lite gamla prepapper häromdan. Första gången spanjorerna var i Sverige 2002 som du säkert minns du var där med Zagal. Då var jag lite eng och hade möte med spanjorerna efter. Till saken pappret jag slängde igår, var understruket med rött det absolut viktigaste vi i Sverige skulle tänka på var 1 förening.Håller med det du skriver ang den saken måste va helsnurrigt för nya Pre-ägare. Efter 10 år i Spanien så är det rätt skönt att bara ha kontakt med ancce ang mina hästar.Ang Reservada kan jag bara hålla med dina kommentarer om henne, lycka till med alla dina hästar.Om inte springer vi väl om varann på SICAB.

Roger

 
ottilia

ottilia

15 maj 2013 21:12

Gu vilka fina hästar du har. Tycker dem ser ut som sagohästar. Fina, kommentera i min blogg vad dem heter, snälla☻

http://Ottiblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards