Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 22 februari 2012

Av Sara - 22 februari 2012 21:35

Sov som en stock hela förmiddagen. När jag väl kom ut så hade Klara och Alice fixat stallarna och Klara ridit David. Så tog vi ut Ellen & Unico för första gången. Lill-killen följde mamma hur fint som helst och Ellen var lycklig över att äntligen blivit av med sin tyngd. Nu kunde hon röra sej :) Hon travade runt runt och Unico for omkring som en tok och var helt vild. Han är så jättefin och så trevlig.

           

Ikväll red Klara Danza & Tunante och jag tog Galope & Sensual. Blev lite lattjo lajbans när Tunante och Sensual fick sällskap av två andra hästar med reflextäcken och blinkande lampor på rumporna. Men de är allt bra coola ändå våra killar. Tunante struntade helt i dem efter bara en liten stund. Sensi var lite spänd men efter en liten stund jobbade han hur fint som helst bland de andra hästarna. Härlig häst :)

Nu har vi ätit kvällsmat i TV-soffan och jag ska snart i säng. I morgon ska jag upp tidigt för att köra till GBG och gå på en hästföretagare-mässa. Ska bli kul. Vi ses kanske där :)

Av Sara - 22 februari 2012 06:45

Så i förrgår kväll så verkade det till sist som om Ellen tänkte föla. Jag vakade henne noga hela natten och hon ömsom rullade sej och ömsom stod och glodde förstenat rakt fram. 07.00 när min klocka tycker att jag ska gå upp tänkte jag nehej, inte i natt heller. Och det är så typiskt för jag skulle jobba följande natt och det kändes ju inte så kul att lämna henne. Knappt hann jag tänka tanken förrän Ellen lägger sej ner och fölningen är igång. Jag hann precis ut för att hjälpa henne att dra lite i ett av frambenen som fastnat en bit bakom det andra. Sedan kom den piggaste lilla varelsen ut. På 30 minuter var han uppe på benen och 15 minuter senare åt han. Sedan travade han runt i boxen och sa; -Hallå världen, äntligen kom jag ut!

Han såg mörk ut som de flesta skimmelföl och jag tänkte inte mera på färge. Glad som jag är att han var frisk och pigg! Senare under dagen när han torkat upp kunde jag dock, till min stora glädje, se att han är gul i ljumskar, på nosen, mellan frambenen och under magen. En gulbrun fölis iallafall!! Extra kul givetvis. Den lille, som heter Unico P, är helbror till Tiburon. Han blir inte lika ljust gul som sin bror utan mera brun med ljusa partier. Riktigt skoj!

Nu dröjer det några veckor innan det är dags att börja vaka Alhaja. Men åh så härligt att fått årets första fina fölis!!!

Dagen gick i ett flygande fläng med stoägare som var här och inspekterade pojkarna. De hade fastnat för Teddy, och han gjorde inte dem besvikna. I maj ska deras kallblodstravare betäckas med honom om allt blir som planerat.

Ridhuset är fortfarande blött och igår rann det in ännu mera smältvatten. Det hade precis sjunkit unden så att vi kunde rida som vanligt i måndags, men igår fick vi trava lite försiktigt på ett ställe där en pool bildats igen. Tunante tyckte det var superkul och travde med spetsade öron och stooora steg genom vattnet! Han är för rolig...

Nu har jag precis avslutat ett 13-timmars pass på Djursjukhuset med flera akut sjuka hästar att pyssla om inatt. Inga operationer dock. Kolik är som vanligt på schemat, men även lite infektioner och andra historier. Det är ändå härligt att kunna hjälpa de stackars hästarna och deras oroliga ägare. Ibland kan vi ju tyvärr inte laga allihop, men som väl är för det mesta. Nu ska jag sova en stund innan jag tar itu med dagens ridning. Hasta la vista!


Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards