Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under juli 2011

Av Sara - 6 juli 2011 22:51

Var ute och fodrade redan 6.45 så att pojkarna fick äta i lugn och ro innan dagens ridpass. Sedan blev det frukost för egen del. Kl 8 sadlade jag Kairo och Anna filmade dagens ridpass. Har inte hunnit fixa filmen men det kommer. Kario skötte sej som vanligt strålande så efter ett kort träningspass skrittade vi ut. En lite längre runda än tidigare men Kairo tyckte bara att det var väldigt spännande och ksrittade på bra med spetsade öron!

Idag fick även Galope komma igång igen och för det var han överlycklig! Jag tog honom i linan en liten stund, men det kändes onödigt så jag satt upp i stället. Han kändes strålande! Härligt med unghästar som kan vila sej i form. De hinner smälta det man lärt dem och så sitter det som ett smäck efter några veckors paus. Härligt!

Så var det dags för dagens u-ljud och ett stort gäng skulle kollas. Dock endast en dräktighetsundersökning på Carmen, men hon hade skött dej liksom Trazzel så visst fanns där en bebis i magen! Vackra Amorosa hade något ägg som såg lovande ut och betäcktes i eftermiddags. Någon annan baktprovades osv. Det fortsätter att trilla in nya ston så det här med ledig i juli är redan avskrivet. Helt ok dock.

Var iväg och besiktigade bilen och sedan tog vi trailern och hämtade Leviton. Först visade Lina honom riden och det kliar i mej av längtan att komma upp på hans rygg. Som vanligt hade Lina gjort ett fint arbete så det kommer att gå strålande!

Hem igen och seminera ett sto och fixa lite annat. I morgon bär det av mot Falsterbo och det ska bli kul.

Zancado, Trazzel, Amigo & Galope på kollo i juli 2009

 

Av Sara - 5 juli 2011 21:54

Har inte så mycket att rapportera idag. Har jobbat på smådjurskliniken, Trazzel har betäckt ett fint arabsto, unghingstarna mår fint på sitt nya bete osv.

Lite bilder i stället är ju aldrig fel!


Så här såg det ut i lastbilen när vi var på väg hem från Norge, Cina & jag!    

Anna & Sueño har det riktigt fint! Fick ett så härligt mail från Anna idag och hon är så otroligt glad för sin nya häst! Det är underbart att höra! Se här så fina de är tillsammans!

    

Av Sara - 4 juli 2011 23:21

Det var en sliten Sara som släpade sej ut i stallet i morse. Som väl är så är underbara praktis-Anna tillbaka. Hon var här förra sommaren i en dryg månad och kom igår tillbaka för att vara här i fyra veckor. Det känns faktiskt helt underbart! Nu jäklar ska jag komma ifatt med allt som jag borde hinna.

Anna mockade och jag flyttade 2-åringarna till det nya betet där vi tog hö förra veckan. Regn och + 20 grader har gjort att det redan växt upp en hel del gräs och grabbarna såg överlyckliga ut när de sprängde fram över 5 ha superbete. Nu ska väl Altanero ändå äta upp sej och inte bara vara en lång smal tonåring!!

När vi var klara med hästarna åkte vi till Hörby och lämnade lastbilen. Träffade Linda och käkade lunch. Svängde även förbi henne och tittade till Suplemento. Han växer och är precis som Galope i den åldern. Stor och långbent med alla kroppsdelar på fel plats. Halsen upp & ner, benen omöjliga att hålla styr på och för stora skor och kostym. Men jäklar han blir en fin häst om två år! Spännande!

På vägen hem svängde vi inom Waldhof och hämtade en låda semin. Hem och seminera, spruta igång ett sto och vattna lite i hagarna.

Ikväll var Ann här igen och red Kario. Han skötte sej finfint trots 3 dagars vila. Om en vecka ska han åka hem. Blir lite tomt, men ska ju iofs hämta hem Leviton på onsdag så då har jag ändå en Zagal-son i stallet. Den sista...

Här lite bilder som Anki Ström tog på mej & Trazzel i helgen.

          


Av Sara - 3 juli 2011 22:59

Ja jösses! Så har man varit i Norge! Vilket äventyr! Jag skulle kunna skriva en halv bok om denna helgen! Men det tänker jag inte göra så jag försöker sammanfatta i stället   

Kom hemifrån i fredags vid 13-tiden efter en kaotisk förmiddag då allt skulle fixas, häst badas, ston undersökas och semineras och en massa andra saker. Blev nedsprungen av ett föl och föll som en fura platt fall. Nåväl, till sist kom vi iallafall iväg, Trazzel & jag. Träffade Cina & Neffie hos Ida på Stall Haväng. Där lastades Neffie in och alla saker + Cina och så var vi iväg! Har aldrig kört till Norge innan och det var en liten skräckupplevelse    Det är en jäkla massa broar. JAG HATAR BROAR!! Sanslöst höjdrädd som jag är så känns det som om bilen skall sugas ut över kanten. Men det gjorde den inte utan vi kom fram. Efter någon timme i tullen så var man 7360 norska kronor fattigare, men sedan var vi välkomna till Norge med våra hästar! Rullade in på Lefdals ridecenter 23.10 på fredagskvällen.

Lördagen var en härlig dag! Glada norrmän och vi fick ett härligt bemötande av alla! Anläggningen var superfin och tävlinge flöt på väldigt fint, för att vara första gången föreningen arrangerade. Några små missar, men det mesta ordnades upp genast. Och hur gick det då? Ja om någon inte har Facebook så gick det så att Trazzel blev hingstchampon - CAMPEON DEL CONDURSO!! Härligt! Han fick dagens högsta poäng 96,75 i slutresultat! Är så stolt och glad över vår fina lilla hingst som är en kung redan vid 4 års ålder! Vår vackraste Razonado MAC!!

 

Samma summa fick resekamraten Neferite som gjorde rent hus med titlarna CAMPEONA DEL CONCURSO, MEJORES MOVIMIENTOS & CAMPEON FUNCIONALIDAD!! Jösses vilket sto!!

Norrmännen häll god min trots vår framfart och jag vill verkligen tacka för deras fina bemötande och den härliga stämning som rådde på tävlingen! På Norska föreningens hemsida kommer det reportage om utställningen.

Idag var vi uppe i tid och lämnade Lefdal kl 9. Det var båtresa och broar på vägen hem oxå men det kändes ändå som om det gick lättare på vägen hem.

En lång kväll blev det med u-ljud och annat pyssel i kväll. I veckan är det ju Falsterbotävlingarna och både jag & Agneta ska försöka vara där lite så vi fixar och trixar lite med jobbet. Kom två nya ston i kväll oxå. Vackra Amorosa är här och ska till Trazzel. Så ett annat sto till extern hingst. Hon hade ett fint ägg så det blir seminering i morgon. Perfekt timing!

Nu äntligen inne i soffan och nu väntar sängen! Jag sover gott i natt....

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards