Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 29 mars 2011

Trazzel på äventyr!

Av Sara - 29 mars 2011 19:55

När jag vilat mej en stund efter ett nattpass på djursjukhuset så gick jag ut i stallet. Tänk vilken lycka! Jag tycker det är fantastiskt roligt varje dag att komma ut och umgås med mina bästa vänner. Och alltid är de lika glada att se mej oxå!

Trazzel väntade ivrigt på matte och han fick bli först ut idag. Eftersom Uno & co var i full fart att gräva upp min ridbana så var arbete där uteslutet. Vad göra. Det får bli uteritt! eftersom det forfarande är väl blött på våra betesmarker vågade jag inte ut där utan vi gav oss istället ut i vida världen! Ut på vägen och vidare på grusväg här i krokarna. Vi passerade snälla bilister som jag tvingade att stanna helt och vi red igenom läskiga gården som ligger här. En stor gård med flera hästätande portar och andra läskiga saker! Trazzel smög försiktigt förbi men utan bekymmer. Han tycker att en del saker är lite läskiga, men går snällt framåt när man ber honom. Duktig kille! Vi travade nästan hela rundan och det var helt underbart! När vi kom tillbaka var lille Trazzel väldigt nöjd med sej själv och tillbringade resten av dagen stillsamt i boxen!

Som sagt så grävdes det idag gigantiska hål till plintarna! De har mätt och ritat i marken och schaktat och grävt. Ska komma ihåg att fotografera imorgon!

Galope för ett år sedan

 

Har förresten glömt att rapportera om pojkarnas färganalyser! Själv är jag ganska okunnig på området så enkelt förklarat så är det så här:

Razonado (GgEEAaCCppchchzz) kan lämna svart, brunt & skimmel.

Galope (GgEEAACCppchchzz) kan lämna brunt och skimmel.

Leviton ( GGEEAaCCppchchzz) kan bara lämna skimlar.

Altanero (GgEEAaCCppchchzz) kan lämna svart, brunt och skimmel.

Teddys analys har jag inte fått ännu, så den får jag återkomma till!

Sedan kan de ju få avkommor med andra färger oxå, men då kommer färgen från stoet. Bara Leviton kan aldrig få en färgad avkomma, dock kan det ju bli färganlag om han betäcker ett färgat sto.

En bok som heter HÄSTENS FÄRGER är väldigt bra, men det är komplicerat så det gäller att hålla tungan rätt i mun...

 
 
Jossan

Jossan

29 mars 2011 20:46

Vad spännande.. :) Jag kan alltså vänta mig en Brunböna eller en gigantisk grå. ;) Bara 57 dagar kvar nu! (Om allt går helt enligt plan..)

Vi ses om knappt två veckor, det ska bli otroligt kul att få se honom live igen!

http://himmelskadrommar.bloggplatsen.se

Sara

29 mars 2011 21:13

Ja precis Jossan! Brunt eller vitt! Det är så spännande! Vi ses nästa helg!
Mvh Sara

 
Ingen bild

Emma

30 mars 2011 07:29

Skall ni anlägga en ny uteridbana? Du som är van att rida ute i ur och skur vill väll kanske inte rida inne året om?

Sara

30 mars 2011 07:42

Ha ha, jo Emma jag kan säga att jag GLADELIGEN skulle rida inne året om! Det är ju bara när man har dressyrpass. Uteritter finns ju fortfarande! Men JA, vi ska anlägga en ny utebana oxå!
Mvh Sara

 
Ingen bild

Gabbi

30 mars 2011 08:39

Trazzel och Kimba har exakt samma färgkod, vilket ger 25% chans till svart eller brun avkomma trots att de båda är skimlar.

En brun eller svart Cardenasstammad unge vore inte helfel(:-

Sara

30 mars 2011 22:30

Vad kul Gabbi! Ja då är det väl bara att testa då :)
Kram Sara

 
Ingen bild

Ingrid

30 mars 2011 21:40

Duktiga Trazzel! Jag håller på att förbereda Bailarina som 3 år för inridning och går ut och går med sadel på mm. Varje gång tänker jag på din liknelse mellan PRE och border collie och ler :-) Massor av energi att hålla i styr, men så modig och arbetsvillig! På söndag är det ju avelsvärdering och Bailarina ska väl inte vara några problem, men lilla Jocosa hoppas jag sträcker upp sig en cm....Oavsett vilket är hon mattes älskling! Senskadan har läkt bra och vi rider för fullt!

Sara

30 mars 2011 22:29

Vad roligt Ingrid! Det är så otroligt kul att jobba med de unga hästarna, eller hur! Nej Bailarina ska väl inte vara några problem alls och jag håller tummarna HÅRT för Jocosa!
Kram S

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards