Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under januari 2010

Av Sara - 14 januari 2010 21:57

Måste ju oxå passa på att gratulera Tina på Lighning PRE som (förmodligen) fått årets första svenska PRE-föl i morse. Nyinköpta Federica IV nedkom med ett brunt vackert hingstföl e. den kvalificerade, svarta YM-hingsten Belio. Grattis Tina!

  

Av Sara - 14 januari 2010 21:45

Här hos oss bor ett väldigt fint halvblodssto. Hon heter Next Edition och är ett Danskt varmblod e. Michelino-Landprintz. Hon är född 1999 och har fått två föl. Don Limited Edition e. Don Romantic föddes 2008, fick 51 poäng på fölvisning och är en mycket fin unghingst. Förra året fick "Nexi" First Class Edition e. Florencio. Han fick 47 poäng på fölvisningen, är mycket snygg och rör sej superbar. Nexi lånas nu ut till mycket gott hem endast till avel. Hon är 170 cm hög, rör sej mycket trevligt och är lätt att få dräktig. Hör gärna av er om ni är intresserade!

Nexi & Donne 2008

  


First Class Edition

  

Av Sara - 13 januari 2010 15:44

Idag hade jag braa fyra pojkar i hingstallet! Oj så tomt! Men snart kommer Zacke hem och Teddy är ju hemma på helgerna så det är ändå ok. Det går iallafall snabbt att mocka! Så när jag var klar i stallarna fixade jag lite papper som släpar efter. Åt lite soppa från gårdagens middag och gav mej iväg til Teddy & Zara. Mockade till honom först och sedan skulle Lina rida Zaras boxgranne så då passade jag på att ta henne samtidigt. Har aldrig ridit henne tillsammans med någon annan i ridhuset innan, men det var inga som helst problem. Skulle egentligen försökt be Lina att filma mej & Zara idag, men hon hade full rulle, så det får vänta. Synd för idag oxå gick Zara jättefint. Först var hon tokpigg och ville bara springa, spiringa, springa. Men jag gav mej inte utan bröt av till skritt och fick henne att slappna av innan det blev mera trav. Så tillslut gick hon toppen! Mjuk o fin och rund o stadig. Härligt!

Pysslade länge med Teddan och tog sedan ut honom i ridhuset. Först var han irriteradne pigg och ville bara takta eller galoppera, men efter en stund kunde jag faktiskt välja gångart och vi både travade och galopperade i mitt tempo. Kanske 10 minuters arbete och sedan blev det en god stund skritt på långa tyglar. Han verkar nöjd så i slutet av veckan ska han nog vara helt ok igen!

Nu ska jag samla in hästarna här hemma, fixa lite Linas-mat och så i kväll ska vi gå och se Avatar, igen. Den här gången i Ängelhom på 3D-biograf. Ska bli spännande!

Teddy på Lönnstorp

       

Av Sara - 12 januari 2010 19:04

Ja, inte tog det allt för lång tid innan jag längtade upp på Teddy igen. Och idag var det äntligen dags!

Igår lånade vi grannens minilastare och körde ut hö i alla hagar och in i stallarna så morgonens rutiner var betydligt förenklade! Underbart! Var klar med båda stallarna kl 10 och så började jag plocka iordning grejorna till Teddys veckoflytt. Käkade lite lunch och sedan var det dags att ge sej iväg. Vägarna har blåst rena så det var inga som helst problem att köra den kurviag och backiga vägen till Lönnstorp. Väl framme strödde jag upp och flyttade i Teddy bredvid Zacke. Denn "lille" skiten är riktigt kaxig! Höll på att stöka med Teddy som mest gäspade och tyckte han var lätt irriterande. De lugnade sej efter en stund och jag ska försöka att sova lugnt i natt och hoppas att de gör detsamma!

Lina skulle rida Zacke så jag kollade lite på dem innan jag gav mej ut i hagen och hämtade i Bizarra. Hon gick verkligen fint idag. Ett litet genombrott på huvudfronten. Jag bestämde mej för att nu fick det vara slut med att slå med huvudet och inte acceptera bettet: Så jag satte ner foten och vips, så jobbade hon i superfin form! Underbart! Ska bli spännande och se hur mycket som sitter kvar i morgon   

Så var det äntligen Teddans tur. Först fick han finna sej i att stå i stallgången och blir beundrad av alla stallinvånare. Det blev han så gärna! Även om han är lite skogstokig av lång vila så märks det absolut inte i stallet. Han är stencool och fullkomligt älskar att vara borta på äventyr. Glad och nyfiken på allt och alla! Tog så in honom i ridhuset och satt upp. Tjoho! Jo, han är ju supersnäll, men lite skutt och bus är ju oundvikligt när man inte ens travat i hagen på veckor! Nå jag efter några varv i obestämbar gångart så kunde vi´trava lite och gick sedan över till mjukgörande skrittarbete. Han känns lite spänd och stel så klart, så han får några dagar på sej i skritt och trav att komma loss. Oavsett så var det underbart att se ut över hans svarta hals, man och huvud.

Nöjd och glad körde jag hem och tog in de få hästar som är kvar hemma. Myste en stund med tjejerna i boxarna innan jag gick in och lagade potatis & purjolökssoppa med backonströssel, bönsallad och foccacia. Det var dagens Linas Matkasse-middag. Hon har varit efterlängtad!

Hittade denna bild på vår gamle Odre. Här nybakad Campeon!

  

Av Sara - 11 januari 2010 21:11

Som ni kanske märkt så har det varit lite tunnt på bloggfronten. Jag har svårt att motiveras i detta förbaskade vädret. Som bekant så hatar jag vintern. Verkligen. Och det blir inte bättre med åren. Snarare tvärt om. Jag ha nu kommit in i något liknande inne-koma. Jag vill helst bara vara inne och baka, inreda, läsa tidningar, se filmer, laga god mat osv. Att var i stallet och frysa sönder kroppen är mest ett nödvändigt ont. Fast när jag väl är där så är det ju ändå mysigt. Jag önskar bara att jag kunde rida Teddy så jag fick lite riktig ridning i kroppen. Så idag pratade jag med Pia, på Lönnstorp. Eftersom jag ändå åker dit och rider Bizarra kommer jag nu att ta med Teddy dit, stalla upp honom där måndag-fredag och rida i deras ridhus. Sedan får han åka med hem på fredagen igen och tillbringa helgen hemma. Hurra! Ett jäkla farande, men det är det ju iallafall med Bizarra. Så kan jag ju rida lite på Malibu & Zacke oxå innan de kommer hem. Pia, Kristian & Lina är verkligen toppen. Jag är så glad att jag kommit i kontakt med dem!

Så har Bizarras ägare bestämt sej för att sälja henne till slut. Så nu är fina Lusitano-tjejen till salu! Hon är verklign cool och funkar jättebra på Lönnstorp. Liiite för piig i kylan bara...

  

Av Sara - 10 januari 2010 14:18

Ja precis som i resten av Europa så fryser vi. Hästarna kan bara vara ute halva dagen för annars fryser bådra vattnet i stallarna och hästarna ute i hagarna. Här i skåne är vi ju väldigt däligt rustade för kyla under 10 minusgrader. Iallafall vi. Det känns som vi ska dö. Hur klarar ni er i Norrland? Jag står inte ut!

Fick denna fina bilden av Madeleine Ramsmo. Den är tagen 2005. Visst blir man glad av både värmen i bilden och fiina Zagal!

Vidare har lille Matango kommit hem. Han är lite pipig, som jag tycker att alla schäfrar är, men Mats bedyrat att de INTE är. Men annars är hen trevlig och vilar när vi sitter ner eller busar med oss när vi gör det. Sötnos! Tempo & Täppas är superduktiga och Matango har glidit in i flocken utan några som helst problem!  

Av Sara - 8 januari 2010 23:23

Har lärt mej lite att greja med windows moviemaker. Behöver lite mera träning, och jag kan fortfarande inte klippa bort i filmerna jag har, så de blir lite oredigerade. Här är iallafall min första skapelse...   

Av Sara - 7 januari 2010 21:21

Det är lite fantastiskt. Innan hade jag en ridbar häst. Nu har jag helt plöstligt tre?? Lite märkligt känns det. Hmm. Men så är det. Numera är båda Malibu & Zancado riktiga ridhästar! Och det är så coolt! Lina rider Zancado helt själv nu. Ingen longering eller nåt. Bara ut och hoppa up och rida honom i alla gångarterna. Hurra! Jag blev riktigt sugen på att prova, men jag ger Lina ett par veckor till. Sedan kan jag nog inte hålla mej längre...

Malibu har ju varit arabig och spooky, men helt plöstligt har det lossnat och även han "rids" nu lös även om Lina fortfarande har hjälp att sitta upp och i början av ridpasset. Men för en vecka sedan lät det otänkbart då hans ögon nästa hoppde ur skallen av skräck vid uppsittningen. Men inte nu inte, Kolla bara in hans glada blick och spelande öron på filmen! Ingen rädder för ryttaren här inte!

Zancado riden


Malibu riden

 Idag har jag varit och ridit Bizarra. Hon är otroligt pigg i kylan och jag har fullt sjå att få henne på mattan. Det är tur att hon är helt genomsnäll för det går lite väl fort emellanåt...

Hemma på gården sliter jag vidare med hö i skottkärror och frusna vattenrör. Men det är ändå mysigt. Funderar på att ta Teddy med mej när jag åker och rider Bizarra så att han får jobba igen. Han klättrar på väggarna av att inte få något att syssla med. Unghingstarna å andra sidan verkar väldigt nöjda i snön. Det är bättre för deras stackars barfotahovar med lite mjuk snö i stället för bara frusen barmark...

I morgon hämtar vi hem lill-valpen. Och japp, dammsugaren är trimmad och bur är byggd i hallen. Inga smutsiga långhåriga hundar i vardagsrummet här inte! Jag ser fram emot morgondagen med skräckblandad förtjusning. Vad har jag nu gett mej in på... Suck. Ja, ja. Min man blir kanske superlycklig och ännu trevligare att ha omkring sej. Och vad gör man inte för sin älskade...  

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards