Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 15 januari 2010

Sadelhelvete följetong...

Av Sara - 15 januari 2010 21:54

Nu är det dags för blutsaften igen. Ungefär vid denna tiden i fjol var jag hetl utschasad. Oerhört svårt att komma upp ur sängen på morgnarna, trött efter ett par timmars jobb, helt slut kl 17 och sedan klarvaken kl 23. Hopplöst! Nu är det samma visa. Idag när jag släppt ut hästarna och mockat ett par boxar fick jag ett sånt trötthetsanfall att jag bara slängde mej ner i en box och nästan somnade. Tvingade mej upp och i bilen ner till lanthaneln och inhandlade coca-cola & choklad. Sedan gick det lite bättre. Så nu är blutsaft inhandlad och första shoten tagen i kväll.

For mot Lönnstorp vid middagstid och hämtade in Zara från hagen. Hon gick riktigt fint idag. Snart är hon klockren i skritt och trav. Fick även en härligt lugn o fin galopp i vänster varv. Skoj!

Tog min wintecsadel på Teddan idag. Kan inte riktigt hitta min naturliga sits i Rööslin utan får hela tiden koncentrera mej på att sitta i balans. Lät honom springa fritt i ridhuset innan jag red. Det behövdes! Då kom han loss och ingen stelhet syntes där inte! Sedan när jag kom upp var det som att komma hem. Både för mej & Teddan. Jag har under hösten kämpat en del med att på honom att slappna av, men han har hela tiden varit lättstressadm lättspänd och lite spooky. Idag var det som att jag fick tillbaka min gamla häst och poletten ramlade ner för mej. Inte konstigt att han har svårt att slappna av om jag inte slappnar av! Jag kände skillnaden i mitt bäcken i min wintecsadel. Jag kunde följa med honom såå mycket bättre och satt fullständigt i balans helt avslappnad i hela kroppen. Och Teddan var så nöjd! Nu jävlar är det jag som lämnar tillbaka den jäkla sadeln! Ett helt år har jag lagt på detta möget! (mög = skånska för skit, skräp, dynga)Herregud vad vi kunnat utvecklats på ett år! Nu har det inte hänt ett skit, hästen har haft ont i ryggen och jag har nästan tappat hoppet om honom helt. Detta för att man anlitar proffs att passa ut en DYR jäkla sadel åt hästen!

Nåväl, jag är bara helt euforisk över att jag kommit till denna slutsats! Teddy hade trots allt aldrig besvär av wintec-sadeln. Jag bara tyckte inte att den var optimal. Men herregud, vad spelar det för roll om alternativet är en halvtokig häst med ryggproblem!

Så nu till min vetenskapligt beviasade slutsats: EN INSTABIL RYTTARE SKADAR HÄSTEN MYCKET MER ÄN EN DÅLIGT TILLPASSAD SADEL.

  

Iallafall, så kändes det otroligt underbart och härligt! När vi var kalra lastade jag in Teddan i trailern och så åkte vi hem. Nu får han vila i helgen och så far vi tillbaka till Lönnstorp och ridhuset på måndag för en ny veckas arbete!


 
 
Ingen bild

Paula

16 januari 2010 06:44

Blutsaft! Tack för tipset, käner mig nämligen likadan! Ska inhandlas omgående!

 
Ingen bild

Rebecca

16 januari 2010 09:55

Hejsan Sara, god fortsättning=))
Jag hör varningsklockor ringa när jag läser din blogg idag.De behöver inte va så kanske men jag mådde precis som du gör med trötthet o så o vips så hade jag gått i den berömda väggen=(( Så ta de på allvar att du mår som du gör så de inte blir lika för dig=))
Bara en liten tanke=))
Rebecca=))

 
Nina

Nina

16 januari 2010 11:04

Mög, vilket roligt ord :) har aldrig hört det förut. Ska komma ihåg det.

Tycker du gör helt rätt i att lämna tillbaka sadeln, du har verkligen gett den en chans.

Kul att Teddy gick så bra :)

http://www.dorado.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sofia

16 januari 2010 17:44

Hej Sara!
Har följt din blogg ett tag nu och tycker att den är otroligt rolig att läsa! Jag tänkte bara berätta att jag har haft liknande sadelproblem med min andalusier. Var iväg och provade ut en dyr sadel åt honom men under nästan ett helt år utvecklades vi ingenting. Vi var tillbaka med sadeln vid flera tillfällen och de ändrade lite här och lite där men det blev aldrig riktigt bra. Så pratade jag med en annan tjej som konstaterade att sadeln var alldeles för liten till mig. Köpte en ny sadel som var lagom till mig och plötsligt lossnade allt och jag fick en helt ny häst. Tänk om man hade kommit på det lite tidigare, suck...

Hur som helst, tack för en intressant och välskriven blogg!

 
Ingen bild

Ingrid

16 januari 2010 21:14

Sara, här behövs en skånsk ordlista! Mög är ett bra och använtbart ord. Ett bra ord för "invandrare" till skåneland att kunna är "nimm". Det betyder ungefär "behändig". Besöker man Skåneland måste man också veta att en "kär tös". Inte är en flicka som är betuttad i en påg (pojke), utan en rar och snäll flicka! Ett annat bra ord är "rälig" som betyder "otäck"! Pratar man häst vet man vad en ball eller balle är, men norr om skåneland är en balle ngt annat än hos oss - I skåne har man två baktill och man sitter på dom! På stallbacken springer det källingar ( kattungar) och hästgodiset har man i lomman ( fickan) och sist, men inte minst, i affären blir man tillfrågad om man vill ha en kass ...dvs en påse att bära sina varor i!

 
Annette

Annette

17 januari 2010 11:37

Herregud, ni är ju aliens...;-)

http://www.stalleskelid.zoomin.se

 
Annie & Bandido

Annie & Bandido

17 januari 2010 18:10

tack för språklektionen den var rolig!!


Men får du alla pengar tebax om du reklamerar den??
frågar för att jag har en vän som ligger i ett helsike med sin sadel från dem, hennes häst har fått verkliga ryggproblem med stora tvång och fastän det är utrett på klinik om att sadeln felar så strular det med pengar.. därav blev jag lite nyfis. det är tragiskt när sådant här händer!

http://bandidos.blogg.se

 
Ingen bild

Johanna

17 januari 2010 18:15

Själv (som icke Skåning) blev jag mest fascinerad av ordet "pirra". För oss andra(?) betyder det den vikbara kärran man lastar spån och säckar på.. för Skåningar.. sexuellt umgänge tydligen.. Tur jag lärde mig det innan jag satte min fot i ett skånskt stall :-)

 
Sara

Sara

17 januari 2010 19:55

Ja du Annie, vi får väl se. Jag är beredd på att inte få tillbaka allt. Men de måsta ta tillbaka den annar blir jag ARG, och då blir det inte kul...
Johanna: pirra ha ha ha! Jag höll på att dö när en praktikant frågade mej var vi hade en pirra. Va? Pirrar gör man i sovrummet, annars använder vi en säckakärra!
Kram på er!

http://www.pepinopre.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards