Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2013

Fina killarna!

Av Sara - 27 augusti 2013 21:17

Härlig dag idag med med fortsatt underbart väder! 20 grader, svag vind och strålande sol. Blir inte bättre än så! Började dagen (ja efter sednavnliga morgonrutiner och lite mockning) med att rida ut på stubben med Alcon. Fältet bredvid vår gård tröskades i söndags och är nu ett 10 ha stort paradis för ridning! Red i ytterkanten runt hela så det blev en fin runda. Det böljar dessutom lite upp och ner så det var bra träning för "Alce". Han är otroligt duktig och bara klev på utan att blinka. Santo & Tempo flåsade oss i hälarna, men det störde honom icke! Fantastiska häst. Idag var här ingen som kunde föreviga oss på fältet, men igår var Tina här och hade min kamera i högsta hugg. Här är Alcon från igår!

               

Xadrez jobbades ordentligt i ridhuset igår så idag fick han skritta ut en sväng. Väldigt uppskattat av oss båda och Mr X är numera klippan själv på uteritter! Han har fått ny box sedan några veckor tillbaka och kan numera njuta av lyxen att ha öppet fönster mot gården. Där står han och njuter av eftermiddagssolen som lyser på honom. Sällan sett en så nöjd häst! Så här fin var Xadrez igår!

       

Efter min avdykning från Teos rygg förra veckan så red jag honom igen igår. Med följd att vi båda var lite spända och Teo inte hade större lust att gå förbi hörnet där han "tappat matte". Jag blir irriterad och tycker att han tramsar sej och det slutade med att jag satt av och longerade runt honom i hörnet för att slippa bråka. Idag var det ju (förstås) inte bättre och jag blev om möjligt ännu mera irriterad (läs skogstokig) på att hästskrället inte GÅR UT I HÖRNET!!! Suck... Blir så trött på mej sejälv ibland. Jag skulle behöva mej själv på i sadeln OCH på marken. Inte sjutton skulle jag säga till någon annan ryttare, som sitter på en rädd och osäker 4-åring, att bli ARG på hästen! Men gör jag som jag själv lär? Nej... Så i morgon, är det jag som skrittar eller leder runt min osäkra 4-åriga 173 cm stora och ystra hingst runt i ridhuset tills han är avspänd. Och nästa dag. Och nästa. Tills han är avspänd och lugn. Nu lovar jag mej själv att inte stressa på. Jag blir lätt så himla ivrig och tycker att det går sååå bra, så varför inte bara ta ett varv till. Och ett till. Och kanske lite galopp oxå när vi ändå håller på... Fy på mej!

Min vackraste Teo! (foto Natalie Lindholm)

  

I morgon ska jag visa Ibero igen för en kund som varit här tidigare och gillar hästen. Hoppas hoppas att det går bra igen så kanske han hittat sin rätta ryttare! Denna otroligt ridbara och fräcka häst! Han går som en lite klocka och är verkligen en liten Fuego! Fast brun då :)

       




 
 
Ingen bild

Helene

27 augusti 2013 22:35

Tack för att du även berättar om mindre lyckade äventyr med dina hästar! Ibland tror man inte man är klok som man beter sig! Å så skäms man efteråt för att man inte ser hela situationen när det händer. Men tack och lov har man ett samvete som styr upp det till nästa gång! Bra att lära sig av sina misstag:-)

Sara

27 augusti 2013 23:29

Ja Heléne, man är ju inte mer än människa!
Med vänlig hälsning, Sara

 
Ingen bild

Linda

28 augusti 2013 09:38

TACK Sara! För världens BÄSTA blogg :) Har följt dig en massa år och du är UNIK i ditt bloggande <3 varför? JO FÖR DU ÄR ÄRLIG!!!.. i många bloggar är det BARA POSITIVU allt gå SÅ BRA HELA TIDEN med allt!, man får ALDRIG se baksidan av hästlivet som vi alla vet finns!

TACK! fortsätt såhär! KRAMAR LINDA

Sara

28 augusti 2013 13:25

Tack Linda! Jag hänger nog i med bloggandet ett tag till!

Kram Sara :)

 
Nina

Nina

31 augusti 2013 11:27

Jag förstår din frustration! Man kan bli helt knäckt och sedan jagar samvetet ifatt en. Men hästar är förlåtande. Och de "små" pojkarna är inte alls så tuffa när det väl kommer till kritan. Det är lätt att intala sig själv att hörnet kommer äta upp en. Det finns ingen häst som vill bli uppäten av ett hörn. Huu, hemska tanke. Är det lika kritiskt i båda varven eller bara i det varvet du red när du for i backen?

Kram!

http://www.dorado.bloggplatsen.se

Sara

31 augusti 2013 12:26

Det är bara i det varvet som jag åkte av. Och nu har jag ridit två gånger utan bekymmer! Lugnt och städat så verkar det gå fint!
Kram Sara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards