Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 17 juni 2013

Lite mera sommar och lite mera sorg...

Av Sara - 17 juni 2013 22:10

Efter en instabil helg med sol, åska och ösregn om vartannat så fick vi lite mera sommar idag! Tog med mej kameran ut i hagen en stund igår mellan regnskurarna och förevigade vackra Altea!

     

Har flyttat ner unghingstarna/valackerna på sommarbetet och därför är lösdriftshagen tom, så idag fick Teo gå där! Som han njöt! Han tyckte det var urspännande och utforskade varje hörn av den 3 ha stora hagen nogsamt. Betade och kollade på tjejerna eller stod och njöt i skuggan under björkarna. EN härlig syn!

 

Körde på i högt tempo i förmiddags med utsläpp, mockning och sedan två ridpass med Milagro & Xadrez. Båda två var superfina! Milagro är en härlig häst att sitta på. Känslig och mycket lyhörd på ett alldeles lagom sätt. Han hans bjudning blir bättre för varje pass vi gör och nu är han superfin i skritt och trav. Lite mera jobb i galoppen så är han sååå fin! Skulle lätt kunna starta en LC eller LB på honom imorgon!

Hade lite pappersarbete på lunchen och sedan var det dags att förbereda i labbet för dagens tappningar. Hade två beställningar på Teo & två ston som skulle semineras här hemma med Mino. Teo fick vara först och som vanligt var han snabb och skicklig och lämnade toppsimmare! :)

Mino fick vara två och använder numera samma tekning som Teddy, dvs han hoppar inte upp på bocken. Han gjorde det i början men hade lite svårt med balansen och ramlade nästan av några gånger. Han är en eftertänksam herre som nu kommit fram till att den senare varianten är mera hans grej! Båda tjejerna belv seminerade och Teos lådor fick åka till posten. So far so good.

Ikväll har jag och Klara sedan utfört den hemska uppgift och jag bävat för de senaste veckorna. Vi har kört och lämnat Jerez på djursjukhuset för avlivning nu ikväll. Det var oerhört tungt och vi grät båda två som barn när vi lastade honom. Livet med hästarna är minsann inte så glamoröst alltid.... Nu betar vackra Jerez på de evigt gröna ängarna med resten av Pepino-gänget som går där. 

Farväl fina snälla Jerez   

 

 

 
 
Tania Aalto

Tania Aalto

17 juni 2013 22:56

Men nej, vad ledsamt! Varför avlivades han? Jag tycker det får räcka med sorgligheter nu! :'(

http://www.stallstensholmen.se

Sara

17 juni 2013 23:03

Lång tråkig historia men han hade en senskada som inte ville läka...
:(

 
Ingen bild

Sara T

17 juni 2013 23:46

Ursäkta att jag frågar, men kunde han inte fungerat som promenadhäst?

Sara

18 juni 2013 07:13

Nej tyvärr...

 
Ingen bild

Marjo

18 juni 2013 00:09

:'(

 
Ingen bild

Marie, Stall Lilla Rocknen

18 juni 2013 07:16

Det är svårt att inte gråta ibland när man läser din blogg, Sara!

 
MalinMalin Johansson

MalinMalin Johansson

18 juni 2013 08:08

Usch ja sånt är tyvärr livet bland de man älskar högt!
jag blev tårögd också för jag tänkte på min Maggie....
men du har fina föl i hagen och många andra fina hästar som kan trösta dig, kram

http://www.havrefallen.bloggspot.se

 
Ingen bild

Malin

18 juni 2013 09:09

:(

 
Ingen bild

Camilla Lindahl

18 juni 2013 09:14

Usch, blir gråtig varje gång något sådant händer. Det är så hemskt när det måste göras. Största nackdelen med att ha djur :-(. Sköt om er alla o många kramar.

 
Ingen bild

Maria

18 juni 2013 16:25

Fina Jerez, beklagar sorgen. :(
Varför är du inte med dina hästar när de avlivas?

Sara

18 juni 2013 17:20

Jag har avlivat många hästar, hundar och andra djur genom åren både i mitt yrke privat. På djursjukhuset vet jag att mina kollegor sköter saken fint och jag är glad att slippa!

 
Lena Hulterström

Lena Hulterström

19 juni 2013 11:32

Hej Sara! Jag har följt din jättetrevliga blogg länge och väl. Måste beundra dig för att du trots alla olyckor ändå lyckas hålla humöret uppe så bra! Jag ser alltid fram emot att läsa dina inlägg så gott som varje dag. Beklagar stort dina förluster av vackra hästar och önskar dig allt gott med de du har hos dig. Är en inbiten "friesermänniska", men tycker PRE-hästarna är otroligt vackra och nu har jag nöjet att få lära känna en av dina uppfödningar på nära håll genom Tinas fina Optima som står inhyrd hos oss :) Allt gott!

http://www.barkerydsfrieser.se

Sara

19 juni 2013 13:15

Hej Lena!
Vad roligt att du föler och uppskattar min blogg! Det är just det som gör att jag har lust att fortsätta skriva!
Även jag gillar verkligen frieser även om det blev PRE för min del! Vad roligt att du har Optima hos dej! Hon passar väl in ganska bra bland dina hästar då hon iallafall är svart :)
Vänligen, Sara

 
Ingen bild

Ingela R

22 juni 2013 14:51

Åh, Sara! Fina Jerez!
Jag kan inte låta bli att fälla en tår. Har ju följt hans liv här på din blogg och sett honom på dina visningar. Tyckte mycket om honom.
Men att vara stor djurvän innebär ju ibland att ta svåra beslut. Du är tapper och ansvarstagande.
Men att kunna går ut i hagen och vila ögonen på fantastiskt vackra Altea måste lindra smärtan och göra ditt hjärta varm och mjukt igen efter smärtan i hjärtat.
Kram

 
Ingen bild

Erica

25 juni 2013 00:19

Vackra underbara prinsen <3 förgyller dom gröna ängarna förevigt. :( <3

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards