Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 10 januari 2013

Lyrisk!

Av Sara - 10 januari 2013 15:50

Sitter i soffan och är mycket nöjd! Jag har ju ganska många anledningar att vara just nöjd nu, men exakt nu är det hästen som jag ska sälja som gett mej ett leende på läpparna som inte vill gå bort! Galope! HAN GÅR BARA SÅÅÅÅ BRA!!! Jösses, sägar jag bara. Vilken power! Han är lydig och nöjd och tjafsar inte emot utan tar i och anstränger sej när jag ber honom. Hans trav är nu bara "to die for" och skritten och galoppen, som tidigare varit hans starkaste gångarter, kommer nu i skuggan. Där ser man hur mycket man kan utveckla traven på en häst med ridning, tid och tålamod. Ja, jag lovar att filma honom! Förra veckan började vi nosa lite på piaff och som den häst Ploppen är, så tyckte han att det verkade vara en högst onödig och högst onödigt ansträngade övning. Sur och tvär kan han bli som en liten unge! Men, nu har han börjat förstå hur han ska bära sej åt och nu börjar det likna något! Fast det liknar mera passage än piaff och vilken ordning det kommer i spelar ju ingen roll. Jag brukar tycka att de spanska hästarna har lättare för piaff än passage, men Ploppen är ju ingen typisk spansk häst på 162 cm och burkrund av styrka. Här får vi nog börja med passagen, och inte mej emot! Nu tycker ni kanske att det skulle kännas extra svårt att sälja honom, och JA det gör det förstås. Men, det känna ännu bättre att kunna lämna ifrån sej en häst som känns om 1 miljon! Vad hemskt det vore om hästen gick som en kratta när man skulle skicka den till sin nya ägare!

Nu blir Ploppen kvar här ett par månader till om allt går enligt planen, så då Bea, kanske jag kan leverera en häst till dej, som gör passage! 

Finaste, häftigaste Ploppen!!!

 

Och här har det bjudits på ännu mera bra ridning! För faktum är att det jag & Teo sysslar med numera kan kallas för ridning faktiskt! Just idag kände jag att jo, NU är han ridhäst! Folk har frågat hur han är att rida, men det vet man ju liksom inte förrän knapparna börjar funka. Sedan har det ju inte hjälpt upp att han är halt av sina hovsprickor... Men innan jul blev den ju nitad och han fick ringskor. Och ta mej tusan om det inte börjar ge resultat? Kanske var det en tillfällighet (hoppas hoppas inte) men denna veckan har han rört sej mycket mera avspänt. Han har inte varit HALT sedan innan jul, men fortfarande stum i steget och förstås lite spänd i sina rörelser överlag. Idag travade han nästan bra! Och föll självmant in i lite galopp! Longerade bara 2 minuter för att se hur han såg ut för dagen och satt sedan upp. Han stod BLICKSTILLA och avspänt och väntade på mej. Härligt! Sedan kunde vi skritta med kontakt i tyglarna utan att han blev orolig i munnen, komma fram i trav och trava avspänt i två varv!!! Jaja, vi är på denna nivån ännu, så det räcker för att jag ska bli överlycklig! Vi kunde skritta lite till på långa tyglar, med svingande rygg och avspänd skritt, och sedan trava några varv till åt andra hållet. Sedan gjorde vi halt och stod blickstilla medan jag satt av och lade upp stygbyglar och lättade på gjorden. Små saker, men grundläggande och viktiga. Så, idag, TEO-RIDHÄSTEN!!!

 

 
 
Ingen bild

Bea

10 januari 2013 16:31

Och jag är så Lycklig!! Ska följa utveckligen från sjuksängen med ett leende på läpparna <3
Kram Bea

Sara

10 januari 2013 16:32

Jag ska tänka på dej hela tiden! Och Ploppen med :) Kram!

 
Zandra

Zandra

11 januari 2013 10:02

Åh vad roligt Sara, stort grattis! =D Hoppas resan till Sverige går bra och att han aklimatiserar sig väl i norden! ^_^ Ska bli så roligt att få se honom utvecklas i din regi.

(och gällande piaff och passage så är min herre oxå en sån där "ombytt" PRE. Han satte passagen först och piaffen jobbar vi på nu.) Kan det bottna i att de större "sportigare" modellerna med bättre gång i traven, automatiskt då får lättare för svävmoment som i passagen än "trippande" som symaskins-PRE'erna har till fördel i piaffen..? =)

http://zidressage.blogg.se

Sara

11 januari 2013 13:09

Tack Sandra!
Ja, jag tror på din teori om piaff-passage på denna typ av PRE.
Vänligen, Sara

 
Ingen bild

ulrika vestin

11 januari 2013 13:35

har inte riktigt hängt med här känner jag :)
har galope blivit såld???
mvh ulrika

Sara

11 januari 2013 15:14

Ja i princip. Han är tingad. Allt är troligtvis klart inom ett par veckor.
// S

 
Ingen bild

ulrika vestin

11 januari 2013 15:21

men va roligt :)

 
Ingen bild

Bea

11 januari 2013 21:52

Och den som tycker de är allra roligas är Jag, som jag längtar till allt är klart. Tänk nästa vecka då jag kan vakna efter narkosen och ringa och säga nu är de klart .. Wiiiiiii.
Kram

Sara

12 januari 2013 00:30

Kram!!!

 
Ingen bild

Sofia

12 januari 2013 11:11

Vad kul med en ny hingst! Ska bli väldigt intressant att följa er utveckling. Vad har han för stam?

Sen undrar jag om inte du kunde skriva ett inlägg om olika blodslinjer o deras egenskaper etc. Du verkar du vara väl insatt och de finns så många (Cárdenas, Yeguada Militar, Guardiola, Bohorguez, Cartuja, Paco Lazo, Escalera etc). Skulle verkligen vara roligt o intressant att läsa om det, om du har tid förstås.

Sara

12 januari 2013 23:28

Hej Sofia!
Marineros pappa är Paco Marti och enligt mej från det främsta färgavel-stuteriet. Hans mamma är Lovera, vilket är ett blod som jag håller väldigt högt!
Jag skulle kunna skriva lite kort i bloggen om blodslinjer. Jag kan lite grand, och vet ju vad jag själv gillar för linjer och inte. Men jag är knappast någon expert. Jag ska se vad jag kan knåpa ihop!
Vänligen, Sara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards