Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 18 april 2012

Nr 3 blev en Xpri P

Av Sara - 18 april 2012 21:50

Han är stor och vacker och alldeles, alldeles ljuvlig... Jag är helt förälskad i honom. Han gnäggar så fort jag kommer in i boxen och han pussas i hela ansiktet och är inte det minsta misstänksam eller blyg. Det föll på hans lott att döpas till något på X. Inte det lättaste, men valet föll på Xpri, och ju mer jag smakar på namnet ju mera nöjd är jag. Jättefint :)

I år ska Clasica inte betäckas utan få vila ett år. Egentligen behöver man inte vila sina avelsston, utan naturen justerar det själv genom att stoet antingen blir dräktigt (under normala förhållanden) eller inte. Men Classan har fått fem föl och är blott 8 år själv, så det känns som om hon gjort ett bra bidrag och kan få stå över ett år. Hon har givetvis blivit stor och búken och kan gott smärta upp sej lite grand.

Men här är iallafal XPRI P

           

 

Gittan kniper dock och jag lider av akut sömnbrist. Var vaken i princip hela natten och kl 03 var jag bara tvungen att gå ut och kontrollera att det inte var ett felläge som gjorde att inget föl kom ut. Hon visade så tydliga tecken på att vilja föla och för två år sedan kom Optima med bakåtslaget framben. Då jag snabbt misstänkte att något var galet, innan Gittan börjat krysta kunde jag otroligt nog rätta detta, annars väldigt svåra, felläge och Optima kom till världen pigg och rask. Inatt fanns dock inget föl på väg ut varken på rätt eller fel köl, utan jag fick snällt gå och lägga mej igen och fortsätta glo på monitorn...

Nu är det kväll igen och fortfarande inget föl, men jag hoppas verkligen att det kommer inatt. Jag behöver en hel natt ostörd sömn känner jag. Min envisa förkylning/halsinfektion hänger kvar och gör att man känner sej extra slö klart. Hostar och snorar men har sluppit feber, vilket jag är tacksam för. Håll tummarna för Gittan i natt så hör jag av mej och rapporterar.

 
 
Nina

Nina

18 april 2012 22:09

Hon är verkligen fin C. Är hon inriden? Grattis till ännu en underbar fölunge! Det är så spännande med dina nykomlingar :) De är lika ljuvliga allihopa!

Kommer det någon Teddybaby i år?

http://www.dorado.bloggplatsen.se

Sara

18 april 2012 22:23

Nej, Clasica är aldrig riden. Hon har haft fullt upp att vara mamma... Kanske dags nu?

Gittans föl är en Teddy-bebis. Sedan väntar han 9 föl till på andra platser i landet.

Skönt att du är hemma från sjukhuset igen, Nina.
Kram S

 
Nina

Nina

18 april 2012 22:35

Ja, du har verkligen förgyllt min tillvaro mitt i allt med dina fölisar. Kunde inte haft en bättre tajming ;) Det är precis hur tråkigt som helst att vara på lassa. Men det är förstås inte meningen att det ska vara roligt att ligga där :)

Jag tycker verkligen att du ska prova rida in Clasica. Hon ser så fin ut :)

Spännande med en Teddyavkomma. Hoppas den lille kommer i natt :D Hur många föl beräknas efter Trazzel?

Kram

http://www.dorado.bloggplatsen.se

Sara

18 april 2012 22:37

Gittan ser ut som om hon ska föla vilken sekund som helst nu...
Jag har för mej att det ska bli 8 Trazzel-föl i år.
Kram kram S

 
Ingen bild

Hanna

19 april 2012 07:12

Ännu en ljuvlig liten krabat, men titta på andra bilden, vilket underbart vackert huvud han har! <3

 
Lena Holmsten

Lena Holmsten

19 april 2012 08:53

Han ser jättefin ut, vem är Xpri efter? Får du någon egen Trazzel-bebis? Håller alla tummar att det går bra med Gittan också och att du får sova ut och vårda din förkylning. När vi väntade Tesoro fick jag kristallsjuka samma dag han dök upp, kan tydlen bli så när man är utmattad och har stressigt omkring sig. Det var verkligen inte roligt så ta hand om dig ordentligt.

http://www.hultet.se

Sara

19 april 2012 22:57

Hej Lena, både Valencis & Xpri är e. Trazzel.
Kram Sara

 
Ingen bild

Malin

19 april 2012 12:54

Det är så roligt att läsa om alla era små nykomlingar och se bilder på dem varje vår :-) Eftersom Xpri är ett stort föl, innebär det att han kommer bli hög som vuxen?

Hälsningar Malin

Sara

19 april 2012 22:57

Hej Malin, ja man kan nog räkna med att Xpri blir en stor häst som vuxen. Alla Clasicas avkommor har varit stora och hennes första föl Jerez P, är fyra år nu och I67 cm hög.
Mvh Sara

 
marie

marie

19 april 2012 21:48

Nämen vilken sötnos, den lille. Xpri är ett jättebra namn för "Esprit" på franska betyder själ, ande, och det ser han ut att ha!

http://avemaria.bloggplatsen.se

 
Natalie

Natalie

20 april 2012 12:45

Grattis igen :) Clasica är himla fin!

http://colina.bloggplatsen.se

 
Sandra & Urax

Sandra & Urax

20 april 2012 17:30

Underbar!!!!

http://sclinderholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards