Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2011

Hemma igen!

Av Sara - 22 augusti 2011 20:52

Så¨var vi tillbaka efter nästan en veckas semester. Vi hade det härlig på många vis även om Rotterdam är en stad jag aldrig kommer besöka igen utan anledning. Riktigt trist och ful stad faktiskt, även om just parken där EM hälls var väldigt vacker. EM:et var en trevlig tillställning. Välarrangerat och vackert men mycket mindre än vad jag hade gissat. Man tänker sej Falsterbo eller så men detta är ju trots allt bara en gren- i detta fall dressyr - som locka endast de väl invigda. Det kändes som om det var ryttare, tränare och närmas sörjande. Själv blev jag flera gånger tilltalad av främmande människor om jag var med och tävlade. Väldigt smickrande, men tyvärr inte denna gången   . Kan bero på att vi hade våra svenska tröjor på oss, vilket iofs i princip alla hade från sina respektive länder. Kul iallafall!

Hur var det då? Jo det var mycket slätstruket, en del sorligt och en hel del bra. Bäst var ju givetvis FUEGO THE KING & JUAN!!!!!!!!!!!! Ekipaget fullkomlig sopade mattan med alla andra när det gällde publikéns uppskattninge, applåder och show!! Kuren var bland det bästa jag upplevt. Den stämningen när de i slutet vänder på medellinjen upp i passage och hela publiken står upp och klappar i takt. Vilken känsla!!! Jag grät... Häftigt var det oxå när de gjort 10 byten i varje steg på en hand - helt perfekta!! Då slänger Juan med huvudet mot publiken som för att kaxigt säga - nå vad tyckte nu nu då - och publiken bara skrek i jubel! Inte ryckte hästen på ett öra utan de bara avspänt och fräckt red vidare och gjorde några piruetter så där i förbifarten. Jösses.....

Totilas var en ledsamhet. Ni som, följt med här ett tag vet vad jag tycker om den hästen och hur otroligt imponerande hästen var tillsammans med sin förre ryttare Edward Gal. Det var magiskt och ett fullstädnigt unikum. Nu är det borta... Hästen rids spänd och utan ryggverksamhet, totalt bakom lod hela tiden och det känns som att han kämpar och kämpar men ryttaren bara hindrar honom. Jag förstår att det inte är enkelt att ta över en sådan häst. Jag förstår att pressen är enorm. Men ändå. Kan han inte studera filmer när Edward rider hästen och försöka kopiera? Inte vet jag. Det är förmodligen väldigt svårt att rida hästen. Ändå önskar man att man fick en liten chans. Tänk, bara att få testa!  Det räcker iallafall inte att vara superproffs. Den hästen behöver känsla, och det fick han inte. Jag grät nästan här med men av en helt annan anledning.

Parzival var bättre än jag tyckte på VM. Det såg mestadels väldigt trevligt ut och Adelinde rider ganska mjukt och fint. Sedan tycker jag att hästen är ganska ful och det stör mej. Jag vill att det ska vara en total skönhetsupplevelse och det är svår när hästen har ful hals eller trist exteriör överlag. Uppenbarligen är den funktionell så man kan väl inte klaga.

Mistral Höjris är hemsk. Stackars ryttaren fullständigt BÄR runt häste och kämpar så i varje steg. Varje gång det var dags för piaff eller någon annan väl samlad rörelse så kändes det bara som att det aldrig skulle gå. Sedan gick det ändå på något vis och hästen utför allt väl. Men det hjälper inte när man ser hur ryttaren sliter och kämpar. Man blir bara trött. Gå på gym i stället och låt hästen bli en draghäst eller nåt.

Några väldigt trevliga nya bekantskaper var Uthopia och Valegro. MYCKET fina hästar. Jag tror man ska hålla ögonen noga på dem båda. Uthopia kan vara en ny Totilas om två år. Velagro var ponnysöt med massvis med kvalité.

Så då Patrik & Scandic. Jag tycker att hans kur var den bästa ritten under hela EM:et. Det fanns INGET att anmärka på! Det var sååååå fint från början till slut. Patrik lotsar fram hästen med fina fina osynliga hjälper och hästen, ja den bara dansar. Passagen är som en egen gångart och både den och hans piaff inklusive övergångar är EXAKT taktmässig och med lika höga knälyft hela tiden. OTROLIGT imponerande!! Han fick ju oxå väldigt fina poäng. Att han blev slagen av Uthopia & Parzival berodde endast på en sak. Grundgångarterna. Parzivals ökningar ger honom inte mer än 7, 5 max 8 på alla tre gångarterna. De andra för 9 - 10 för sin trav och galopp. De små orättvisorna gör att Patrik "bara" var trea.

Oavsett så var det totalt en härlig upplevelse. Man får lite mer att tänka över och det ät faktiskt lättare att förstå domarnas bedämning när man ser alla ekipage dels live, och dels tre gånger. Jag känner mej enig med domarnas beslut.

Idag var det så tillbaka till allvaret igen. En ny häst har anlänt i veckan som gått och Leviton är redo att börja arbeta igen. Så idag var det bara att köra igång och jobba ett helt gäng. Anna servade mej med grabbarna en efter en och vips så var alla klara. Idag fick även David och Levi äntligen komma ut i större hagar. Det var mycket uppskattat! Dagen har gått i ett så klart och vi avslutar nu med the och knäcke efter att vi ikväll kört in ca 750 balar halm. Imorgon väntar lika många till och totalt ska vi helst få in 2000 balar. Härligt fin guldgul kornhalm blev det!

Sist en bild som Mountainhorse-fotografen tog när de var här sist. Vackra Tiburon! 

 

 
 
Ingen bild

Jennie

29 augusti 2011 15:28

Jag älskade också Edward Gal & Totilas, de hade den där unika känslan av total harmoni tillsammans...tror de trivdes ihop.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards