Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 3 februari 2010

Av Sara - 3 februari 2010 21:06

Suck. Har ju precis fått igång Teddy efter ofrivillig vintervila (pga vädret). Men förra veckan tyckte jag att han verkade mysko igen. Svårt att hålla takten (han som har supertakt!!!), ovanligt mycket hopp och studs, tjafsig i munnen mm. Inte bra sa min magkänsla och den brukar ha rätt. Bara att ringa Jonas (Thornell, landslagsveterinären, min nya guru) som jag haft en del kontakt med i vinter ang Teddy och hans sadelproblem. Nu ville Jonas se Teddan. Hem åkte jag med en häst som är inflammerad och mycket öm i ryggen och därmed behandlad i ryggmuskulaturen. Jag började böla...(skånska för gråta). Men återhämtningen var inte så farligt som jag trodde. Jag får sitta på honom igen om en vecka, OM JAG HAR EN SADEL SOM PASSAR! och det har jag ju INTE! Något som var bra var att vi passade på att röntga ryggen på honom för säkerhets skull. Jag var så nervös att jag nästan kräktes. Men han var SUPERFIN i ryggen. Väl avgränsade tornutskott och allt helt normalt. Skönt!

Så i eftermiddag har jag suttit i telefon med sadelmänniskor och på nätet och letat sadlar. Det har resulterat i att vissa modeller har uteslutits och andra blivit mera intressanta. På söndag ska jag till Gränsbo och Rose Mathiesen och testa en Equipe. På tisdag ska jag till Jensens sadelmakeri utanför Lund och se vad han föreslår. Det som verkar bra med Jensen är att han ha flera olika bommar som man bygger upp hela sadeln efter häst och ryttare helt efter kroppsfysiken. Man kan läsa om honom här:

www.jensensport.se

Stackars stackars Teddan. Igen. Han har det inte lätt. Nu FAN ska jag ha tag i en bra sadel snabbt, så att jag kan hålla igång honom och ha honom i topptrim till hingstvisningen!

Så nu blir det tömkörning och långa promenader för hand för att hålla igång honom tills min sadel kommer.

Angående min gamla sadel verkar det som om jag hotat och gafflat tillräckligt för de ska ta tillbaka den. Väntar på att de ska komma ut en sista gång för de var tvugna att se med egna ögon... Varsågoda!

Här är Teddy i Spanien, ett par år innan vi köpte honom! Foto Barbo Berglund

  

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards