Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 26 juni 2010

Lugn midsommar

Av Sara - 26 juni 2010 14:41

Vi firade Midsommar i lugn och ro igår. På förmiddagen fick jag sova några timmar och sedan kom Agneta. Givetvis hade vi ett sto i perfekt brunst, men midommarafton och allt så går det så klart inte att få fram någon sperma... Så det blir snällt att vänta och spruta igång en ny brunst nästa helg. Grrrr.

Jag och Anna förberedde en stor smaskig picknick-korg och så begav vi oss till Vallåkras midsommarfirande med stång och ringdans och allt. Det var otroligt varmt och skönt och vi låg på filten i flera timmar.

  Idag sov vi lite längre än vanligt och åt lång frukost. Med sedan var vi effektiva en stund och både Hero & Zacke fick jobba en stund. De är så härliga båda två. Det är otroligt tillfredsställande och spännande att hålla på med våra unga killar. Speciellt dem som man själv fött upp! Att hjälpa dem till världen, följa dem som skrangliga 1-2 åringar och sedan se dem helt plötsligt utvecklas till riktiga ridhästar och stora pojkar!

Så hrä såg det ut idag, midsommardagen 2010.

             

Mats snickar på vårt nya trädäck!

  

 
 
Ingen bild

Sofia

26 juni 2010 23:00

Varför i hela världen lyfter du upp dina 3-åringar i en så hög form??? Dom kommer ju aldrig kunna sätta en enda muskel, varken i rygg, rumpa eller hals...

 
Sara

Sara

27 juni 2010 10:34

Jo, det tror jag visst att de kommer att göra...Jag vill inte ha hästen på bogarna, de måste vara välbalanserade och bäriga. Detta är ögonblicksbilder, de värms upp och joggas av i betydligt lägre form. Totalt arbetas de i ca 20 minuter/pass 3-4 dagar/vecka.
Jag låter bilderna tala för sej själv. De är knappast muskelfattiga någon av dem...Om du har vidare kommentarer så får du gärna bifoga din mail eller hemsida. Jag diskuterar ogärna med anonyma. Vad har du för erfarenheter av unghästutbildning?
Mvh Sara

http://www.pepinopre.com

 
Milldoff PRE

Milldoff PRE

27 juni 2010 11:19

Fantastika bilder på två fin fina killar! Kul att se att det blir "folk" av de små buspojkarna :-)

Heja Mats! Kommer att bli skitfint

Kram kram

http://www.milldoff.se

 
Ingen bild

Charlie

27 juni 2010 15:19

Superfina! Särskilt Zancado......

 
Ingen bild

Kryddan

27 juni 2010 15:20

Nu är inte detta min blogg men jag vill gärna ge en kommentar till Sofia.
Eftersom jag har ridit sedan 1963 så har jag haft förmånen att få följa utvecklingen inom ridsporten. När jag var liten så red man unga hästar långa och låga, det har man helt gått ifrån inom den moderna ridkonsten eftersom det orsakar frambenshältor. ALLA hästar som rids professionellt rids numera i en rund och djup form en kort stund när man värmer upp och en kort stund när man avslutar. Däremellan så skall hästen arbetas i en korrekt arbetsform, oavsett ålder. Det tycker jag att Sara gör alldeles utmärkt!
PRE hästar har dessutom en något annorlunda skelettkonstruktion, bl a en lite annan vinkel på bogarna, dom är födda till att bära sig själva och man skall passa sig för att rida dom långa och låga.
På bild nr 4 på Zacke så kan man se att han tittar till på något, i övrigt så är alla bilder på båda hästarna ett riktigt skolboksexempel på god ridning. Du befäster formen när hästen är ung, om du vill att ditt barn skall lära sig att spela tennis så sätter du väl inte ungen i en simskola?
MVH
Kryddan

 
Ida

Ida

27 juni 2010 17:36

Det viktigaste är ju ändå att variera formen ofta. Ingen häst mår bra av att gå på bogarna i lång och låg form hela tiden och lika dåligt blir det ju om man håller den alltför länge i en kort/hög form. Sedan behöver vissa hästar (med en viss typ av exteriör) mer tid i en lång och låg form för att finna balans än andra. Jag har inte hunnit med att rida in speciellt många hästar ännu, men de PRE-hästar jag har ridit in har inte tillhört de som mår bra av att alltför länge ridas långa och låga. Halvblod däremot behöver ofta mycket mer tid i den formen.

Jag tycker det är så roligt att det finns intressanta bloggar att följa och det är riktigt trist när andra människor måste vara otrevliga i sina kommentarer utan anledning. Det finns bättre sätt att uttrycka sina åsikter på utan att få andra att känna sig påhoppade. Det vore ju riktigt trist om vi inte hade några bloggar att följa bara för att det finns personer som saknar social kompetens i hur man uttrycker sig.

http://www.stallhavang.se

 
Ingen bild

Emma

28 juni 2010 18:30

Tycker det är så roligt att läsa din blogg.
Tycker dina hästar ser välskötta ut är fint musklade.
hade du ridit dom i "fel" form hade dom inte haft en enda muskel utan bara varit bukiga.
Heja Sara:)
Är du veterinär med? Har funderingar på att börja läsa, har lite frågor ang utbildning till djurvårdare eller ngt liknande tänkte du kanske visste?

 
Sara

Sara

28 juni 2010 23:31

Tack för uppbackningen!
Emma, jag är djursjukvårdare. Ett yrke jag varmt kan rekommendera!

http://www.pepinopre.com

 
Ingen bild

Emma

29 juni 2010 09:44

Får man fråga hur du utbildat dig till det?
Häls Emma

 
Matilda

Matilda

23 juli 2010 23:25

Hejsan, ville bara säga att jag tycker dina bilder är väldigt fina. Vilken kamera använder du och vilket objektiv har du till den? :)

http://www.mathildakarlsson.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards