Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 14 augusti 2009

Av Sara - 14 augusti 2009 09:32

Ganska fint väder idag. Perfekt hästväder tror jag. Svag vind=inga flugr, cca 18 grader varmt och soligt. Camilla kom med fredagsfika. Så vi mockade i flygande fläng och belönade oss därefter med kaffe. Mysigt. Agneta kom och u-ljudade två damer. Tyvärr fick vi konstatera att 23-åriga Ebba inte lyckats bli dräktig i år heller...Däremot fick jag besked från två ston som jag skickat till att de båda var dräktiga. 1:a brunsten på båda två! Härligt!

När vi var klara med stona fixade Camilla iordning Randu. Han ska åka till sin nya ägare på söndag. Red honom en liten sväng på ridbanan. Han är en underbar liten häst med otrolig inställning. Gick som en klocka! Sedan var det Indianos tur. Satt upp direkt utanför stallet idag. En gång krånglade han, men sedan stod han perfekt. Efter 5 min på ridbanan frustade han massvis och sökte sej fint framåt. Härlig trav har han!!!! Galoppen är bra men han är inte starkt. Svårt på volten, men med lite övertempo gick det oxå. Han tycker det är dökul! För en ryttare med god balans och lugnt säte är han underbar. Helt cool i all hantering och i stallet. Tillfälle!!

Indiano hos sin nuvarande ägare i Norrland

In och käka en sen lunch och sedan kom hovslagaren. Teddy fick nya dojor och Laban nya fram. På måndag ska jag rida Laban. Ska blir dökul! Han är en helt annan häst nu! Hoppas det märks i ridningen oxå. Om han fokuserar så är även han en undebar häst!

När Pierre var klar red jag ut en sväng på Teddy. Tempo & Täppas hängde på så det blev en kort tur. Teddy blir så fruktansvärt het bara! Var tvungen att ta några varv på ridbanan när jag kom tillbaka. Där är han superfin.

Väl klar i stallet åkte jag och hämtade semin till ett sto och seminerade henne. Ska sköja och stoppa i henne plasma i morgon, sedan får hon åka hem. Sista stoet här!

En rolig sak som jag ser fram emot enormt är att jag har skaffat städhjälp! En gång i veckan kommer en proffesionell städfirma och dammsuger, dammtorkar, torkar golv och städar toaletter. UNDERBART!!!!! Hurra!!!!!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards