Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 18 maj 2009

Av Sara - 18 maj 2009 21:14

En vacker morgon. Solen gör mej lycklig! Efter den numera sedvanlige turen till byggshoppen för att hålla snickarna sysselsatta, så var det mockning och så han jag med att rida Teddy innan Agneta kom. Idag hade vi två till dräktighetsundersökningar, och båda var dräktiga! Den ena var Veleños dam och den andra Teddys lilla söta arab. Den sistnämnda hade tyvärr tvillingar, vilket är ett vanlit (men angenämt) problem med Teddys supersperma. Den ena var dock betydligt mindre än den andra och så låg de helt intill varandra, så vi avvaktar och kollar igen på onsdag. En hel hög andra damer var klara eller skulle semineras. Clasica är en följetång och hade fortfarande inte släppt sitt ägg. Suck. Fjärde gången gillt för hennes del. Och så var det även Gittan igen, samt Esplendida och det fina svarta halvblodsstoet. Alla med Teddan.  Ska beställa sperma från Belgien i morgon till ett fint fuxsto.

På eftermiddagen var vi på HBG Djursjukhus för sadelutprovning till Fonzie. Trevligt nog tyckte sadelutprovaren att sadeln vi använt låg alldeles utmärkt och att Fonzie gott kunde ridas i den i ytterligare ett år eller så. Om han breddar sej mycket så blir det dags att byta då. Han var såå duktig och jag red honom i deras fina stora ridhus bland andra hästar och han skötte sej exemplariskt! Kul! Sen tog Agneta honom med sej hem. Lite sorgligt faktiskt... Nu håller jag tummarna att det går bra för dem! Vi ska se igen om 3 veckor då han ska på återbesök hos Equiterapeuten.

På kvällen blev det så tappning av Teddy och seminering av de fyra flickorna. Minero & Novia är bara helt underbara! Jag tog med mammorna och ställde dem i varsin spilta. Sen fick fölen vara lösa i seminavdelningen när jag fixade Clasi & Gittan. De är så söta och spatserar nyfiket runt och luktar och smakar på allt möjligt. Båda två så underbart vackra och tillgivna! Minero är en riktig spjuver! Men så snäll, så snäll. Man kan krama och gosa med hela honom och han står bara stilla och njuter! Underbar häst!

En glad nyhet var även att halvblodsstoet Livia nedkommit med ett stoföl e. Teddy. Svart med snopp och vita bakfötter! Härligt!

Liberty e. Tendencioso IV

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards