Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 14 mars 2016

Mulen måndag

Av Sara - 14 mars 2016 20:25

Idag var en lugn och behaglig mulen måndag. Väldigt skönt efter förra veckan som var smått kaotiskt... Var snabb på morgonen och var klar med stall och första hästen kl 10. Fick tom städat sadelkammaren! Nico blev behandlad av Håkan i slutet av förra veckan och nu kan man se att han börjar röra sej mera bekvämt och rytmiskt. Härligt! Hercules jobbar på och har musklat sin överlinje en hel del sedan han kom. Idag blev det först longering med lätt inspänning och han ser verkligen fin ut! Ett litet dressyrpass på det så var han väldigt nöjd för dagen, tror jag :)

Hugo fick gå ett joggingpass nere på hoppbanan idag. Han var fin och bara liiite stark i början av passet när han var tvungen att spana på hästarna som går i hagarna runt banan. Men efter en stund kopplade han av fint och jobbade focuserat och tog mina halvhalter som jag nu kan göra bara med säte/mage och ingen hand. Underbar känsla! Avslutade med att skritta runt vallarna på långa tyglar. Ganska härligt när man kan skritta sin STORA hingst i total avslappning och trygghetskänsla. Sånt värderar jag mycket högt och skänker mej stor glädje i vardagen! Fina Hugo!

Aquila skall operera sin has på torsdag och rids inte mera innan dess. Nieto & Teo ska gå i morgon och senare i veckan så jag nöjde mej med dessa tre killar idag. Hade nämligen ett ärende att uträtta som jag sett fram emot länge nu. Nämligen att hämta hem Curre!! Härligt att träffa Robban igen. Saknar verkligen honom på Nygård! Väldigt tacksam att han pysslat så väl om Curre över vintern. Nu tog jag min gängliga unghingst i ett snöre och ledde upp honom i lastbilen, och så åkte vi hem!

Väl hemma hade jag gjort iordning boxen bredvid Nieto. Tänkte först sätta upp en skiva mellan dem så att de inte skulle bråka, men tänkte sedan att det ju vore trevlig för dem båda om de kunde hålla sams och vara lite sociala i stället! Och vilken tur! De var så himla söta! Curre slickade på Nietos nos och Nieto hummade. Dock trodde Nieto ett tag att Curre var ett sto... Efter fem minuter var det dock totalt lugnt så det kommer att gå strålande! Mina fina unga grabbar!! Sååå glad över dem båda!

         


Fick idag ett härligt mail från Hanna & Fugada! Blev såå glad!

 
Hej Sara!

Ville bara berätta att allt går bra här hos oss! Idag har vi varit på vår första utflykt och det blev till Falkenberg för att prova sadlar. Annars rider vi mest ut här hemma för snön vägrar försvinna. Men det går jättebra, vi rider ut både i mörker och blåst och hon sköter sig strålande. Vi har några små ponnyer i närheten som är lite läskiga att gå förbi men älgar går bra ;)

Hon är verkligen en klippa, en riktig drömhäst för mig! Hon har blivit riktigt pigg nu när våren börjar komma men hon känns alltid sansad och trygg. Allt jag önskade mig och jag har kommit på att jag sitter och ler hela tiden när jag rider som jag sett att du gör :) Det är så kul att sitta på henne! 

Är så glad för att jag fick köpa denna underbara häst! 

Hälsa så gott till Denise!

Kramar Hanna

 

 

 
 
Elin Carling

Elin Carling

18 mars 2016 23:35

Hej Hanna,
Jag undrar om du skulle vara intresserad av en fotografering? :-) du har så vackra hästar och har en hel del idéer som de passar så bra in på! Jag tänkte även komma på hingstvisningen.
Hemsidan är under konstruktion så kolla gärna min instagram equinebycarling så kan du höra av dig på info@elincarling.se om du skulle vara intresserad!

Ha det fint
Med vänliga hälsningar,
Elin Carling

http://elincarling.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards