Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under februari 2016

Av Sara - 1 februari 2016 18:53

I morse när jag gick ut till bilen var det ett rosa ljus i luften! Klar himmel och vår vän solen höl på att stiga upp. ÄNTLIGEN är våren på väg! Sedan har vintern (eller är det hösten) rutit till i eftermiddag och dragit igång med en storm och regn på det, men vi låter oss icke skrämmas! Jag VET att våren kommer att vinna!!

Härligt var det iallafall att släppa ut hästarna i solen och den vindstilla morgonen. Jag mockade och fixade stallet klart och sedan lastade jag Nico och körde och lämnade honom i Ugglarp. I morgon blir Nico valack! Väl hemma igen sadlade jag Hugo och red på utebanan! Det var perfekt underlag och även om det var svinkallt i vinden, som börjat vina, så kändes det härligt att kunna rida där! Han med Albin oxå innan det var dags att lasta två hästar för att åka till Ugglarpå för besiktning. Det var Bizarro & Activo som skulle följa med! Malin har varit och provat Bizarro två gånger förra veckan. Kärlek uppstod när hon var på ett spontant besök för att hjälpa mej att filma härom veckan, och ibland är det bara RÄTT vid första ögonkastet. Bizarro har ju varit här väl länge, i min smak, men han är en speciell herre. Mycket känslig och lite svårriden, så det har inte varit helt lätt att hitta rätt köpare åt honom. Men Malin, som har både islandshästar och fd galoppör dvs engelskt fullblod hemma sedan tidigare, är van vid både kvicka och känslig hästar, så för henne var det inte så svårt att hitta rätt knappar! I torsdags provred honom och bestämde sej genast i princip. I går var hon här igen och fick rida honom från början. Jag måste säga att jag nästan grät av lycka och lättnad när upprepade galoppfattningar avlöste varandra utan minsta stress! YES!!!

Även Activo hade besök i går eftermiddag och denna fantastiska lilla häst behövde inte mycket tid för att få kunden att falla pladask! Mera lyhörd, kontaktsökande och klok häst får man leta efter!

Alltså lastades båda pojkarna och for iväg på besiktning idag. De var så otroligt duktiga båda två och såväl lastning som besiktningarna genomfördes busenkelt! Båda killarna var ju röntgade sedan tidigare så det var inte så väldigt nervöst. Båda visade sej oxå vara friska och hela! 

Stort grattis till både Malin & Nina och era nya fina hästar som kommer bli lyckliga i er ägo! Och tack för förtroendet att ni köper häst av mej!


Lycklig Malin & Bizarro efter avslutad besiktning!

 

Duktig Activo genomgår böjprov!

 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards