Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under september 2014

Av Sara - 10 september 2014 21:44

Nu ligger man nerbäddad i en hotellsäng efter en lång dag i rampljuset! Jag fick sällskap av min väninna Katja och kl 07.45 åkte vi med Rio & Mino mot Kalmar. Vi skulle alltså delta i en dramadokumentär om Drottning Kristina. En film på 90 minuter som kommer att sändas i bl.a Tyskland, men förstås även i SVT.
Var framme vid lunch och bekantade oss med filmteam och skådespelare. Saga, som spelar Drottning Kristina fick bekanta sej lite med Rio, som skulle vara hennes nobla springare. Ganska snart kände vi att det funkade fint i skritt, men i vild galopp kändes sisådär... Hux flux var jag visst stunt-kvinna för huvudrollsinnehavaren ?. Såklart jag ställde upp och det var ju superkul!! In i sminket och på med kostymen sen blev det åka av för mej & Rio! Han är ju bara en total stjärna och imponerade på alla, inte minst mej... Underbara häst!!! ??????
Ridscenerna tog hela eftermiddagen och innan det blev mörkt fick både Mino & Rio vara med i en scen till mera som statister. Rio fick stå bunden vid ett träd och Mino fick beta bakom agerande skådisar.
En härlig och intressant dag verkligen! Nu är vi helt slut och ser fram emot en god natts sömn innan frukost och hemfärd. På återseende!

Av Sara - 9 september 2014 07:19

Då har några vardagar passerat med mina nya rutiner i Mörarp. Ännu är det mycket kvar och stallet är inte precis klart, men vi kan bo där och det är huvudsaken. Anläggningen är underbar och det är otroligt lyxigt att finna att hö & halm bara står på plats i mitt foderrum! Helt utan min insats!

Jag har ridit hästarna omväxlande på utebanan som är härligt stor och i fina ridhuset med toppenfint underlag. Mino bara älskar det och han känns finare för varje dag som går!

Igår & idag är det Julio Borba träning och det är Hugo som fått följa med denna gång. Igår åkte jag själv med honom och det var busenkelt. Han uppförde sej som vanligt strålande och träningen gick väldigt bra. Julio såg en hel del framsteg sedan sist och jag fick några väldigt bra tips och övningar för att lösgöra Hugos stora kropp mera. Har anmält honom till en lite tävling i slutet av månaden och det känns skoj!

Flera saluhästar har anlänt till Mörarp och de spanska lastas på lördag så de är alltså här i slutet av nästa vecka. Leviton var ett kärt återseende. Han är precis så ljuvlig som jag mindes! Bara lite ljusare i pälsen och lite mera vuxen förstås. Han är verkligen en drömhäst!

Leviton P

 

Lilla Mi Timida och oxå kommit och hon är cool och snäll. Hon rör sej väldigt trevligt och blir nog en väldigt fin dressyrhäst för någon som vill träna och tävla.

Igår kom även Tamara. Hon hade utvecklats väldigt positivt sedan jag såg henne sist och jag ser fram emot att rida henne idag. Ägaren lät meddela att man kan göra precis allt med henne, hon är bara såå snäll och lugn i alla lägen. Henned handikappade ägare(säljare) har själv ridit henne i alla år och alltid kunnat känna sej helt trygg. Sedan måste det ju finnas motor som hon sa, för jag kan inte driva hela tiden. 

Tamara nyanländ till Pepino

   

Av Sara - 3 september 2014 20:13

Då var pojkarna äntligen på plats i Mörarp! Vilken underba känsla och både jag & Malin var rörda nästan till tårar när Rio fick vara först att kliva in i stallet! Fyra boxar var klara och de var alla bredvid varandra med bara galler mellan. Jag har hela tiden hoppats att att pojkarna skulle kunna stå bredvid varandra utan att kivas eller väsnas allt för mycket. Jag behövde inte oroat mej alls för pojkarna var helt otroligt lugna och nöjda bredvid varandra. Jag tror aldrig de har varit så coola och nöjda alls! Mino står i hörnet, sen Rio, Hugo och längst ut på kanten, precis vid ingången står Teo. Vilken underbar känsla!! 

Hö, halm och havre är på plats och sadelkammaren är nästan färdiginredd. Vi har inga lampor ännu och vattnet är inte inkopplat till vattenkopparna. Lite detaljer här och var saknas, men stallet fungerar och vi kan börja jobba! Malins "crew" sliter som djur och jobbar dag och natt för att få stallet klart. 

I morgon kommer två saluhästar. Mi Timida & Leviton. Ska bli skoj att träffa Leviton igen! Fick även besked från min transportör att de lastar mina två hästar i Spanien i slutet av nästa vecka. Får se om lilla palomino-lusen hinner bli klar att åka tills dess. Om den går igenom då vill säga. Annars får den åka med nästa runda.

Teo spanar in sina nya marker & hälsar på Huron

 

 

 

Alla mina killar kan kika ut!

 

 


Denise & Annica flyttade igår även de sina hästar till Mörarp. Ausente & Fugada verkar vara väldigt nöjda med sitt nya hem. Här en bild på de två kl 10 i morse.

 

 

Av Sara - 2 september 2014 21:29

Livet snurrar på i ett rasande tempo men allt är härligt! Jag är kär, har fantastiska hästar, nybyggt stall på en härlig anläggning med fantastiska människor och inte minst ett smultronställe som håller på att bli helt precis som jag vill ha det. Livet är underbart!

Dagen har först ägnats år hästarna i Vallåkra. De är inte flyttade ännu då vi väntar på att vatten och el ska blir klart. Kanske i morgon! När vi var klara i Vallåkra fick alla pojkarna gå ut idet härliga sensommarvädret med hö och så åkte jag & Mina till Mörarp och gjorde iordning sadelkammaren. Det är inte riktigt klart, men det mesta är på plats. Väntar på tränshängare och så ska sadelhängarna skruvas upp. Hyllor mm är på plats och alla täcken vikta och instuvade. Det blir så himla mysigt och soffan är godkänd av Täppas, som sov ett par timmar där i eftermiddags! Tempo är överlycklig och älskar att spatsera omkring på gården och hälsa på folk och fä!

Sadelkammaren, nästan klar!

 

Helgens utställning var såå rolig och danskarna lyckades verkligen med stämning och hela arrangemanget var supertrevligt! Jag har däremot tagit beslutet att inte åka till Strömsholm i år. För första gången någonsin avstår jag en utställning i Sverige. Men någonstans går gränsen. 2400:- för att delta med en häst är bar TOO MUCH! Lägg sedan till dielsel 120 mil, boende, ryttarmiddag och mat så kostar en sådan helg ca 7000:- det är en utlandssemester! Nope, jag är nöjd med årets utställningsdeltagande och hoppar Strömsholm. 

På hästfronten är det spännande. Många hästar är på väg och denna veckan kommer det tre stycken. Två hästar är klara i Spanien och väntar på transporten till Sverige. Ytterligare en sötnos ska besiktigas nästa vecka. Deseo heter han och är en ung Lusitano som är både riden och körd. Håller tummarna att han går igenom besiktning och röntgen för han är en sagohäst!

 


Har fått erbjudande om Deseos halvbror oxå. Även den är riden och körd och samma trevliga röresler och temperament. Jag är bara lite tveksam över en häst med denna färg. Om man vill avla gult så förstås jag det, men vill man ha en sådan här häst som ridhäst? Jag frågar mina läsare, skulle du köpa en häst med denna "färg" som ridhäst?

 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards