Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under maj 2014

Av Sara - 1 maj 2014 22:17

Vi har otroligt mycket att göra men vad gör det när allt bara är fantastiskt roligt! Mina & Denise, som är praktikant här i fyra veckor ansvarar för stallskötseln, tvätt, vatten i hagar och iordningörande av hästar. Jag ansvarar för ridning, tappning av hingstar, seminering och en massa annat smått och gott! Idag gjorde jag det där ofattbara, som är lite svårt att ta in. Jag sadlade en kritvit fantastiskt vacker PRE-hingst, som är min. Jag satt upp utanför stallet och skrittade fram i solen. Sedan red jag in i ridhuset och värmde upp, joggade lite, galopperade och när han kändes fin och mjuk så samlade jag lite, plockade fram den där spänstiga supertraven och gjorde lite skolor och travökningar. Så lite galopp igen, denna gången samlad, några byten på diagonalen, lite förvänd galopp och så ett par pirutter. Avslutade med lite passage-piaff-passage. HALLELULJA!!!! Så skrittade vi av ute i solen igen och min pigga och modiga Rio skrittar bara på med långa ivriga steg dit matte styr. Detta är lycka, detta är kärlek...

Rio   

   

Huron har funnit sej till rätta och idag var han helt lugn och nöjd. Han fick därför vila helt från arbete och fick bara stallpyssel. Han behöver äta och äta och äta och så slappna av på det så ska han snart vara fin igen! Han är en riktigt mysig häst och jag är fullkomligt förälskad i honom oxå! Man brukar ju säga att föräldrar kan älska alla sina barn hur många de än är, och nu vet jag hur det känns! 

Otroligt vackert huvud och uttryck hos Huron!

 


Igår red jag Ritmico för första gången sedan jag blev skadad och det var inga som helst problem. Han har blivit lite tjock, men annars var det bara att ta vid där vi slutade. Han är verkligen ingen svår häst idag! Känslig och intelligent, men stadig och pålitlig. Skulle aldrig, aldrig slänga av någon utan vill bara göra rätt! Han är nu till salu till en rutinerad ryttare som vill träna och kanske tävla. Han är snabb på att lära sej och rör sej väldigt trevligt! Här en liten video från idag!


Ausente går bättre och bättre han med. Han rör sej väldigt trevlig och blir även han en riktigt fin tävlingshäst! Han ska få några veckor till på sej innan han kommer ut på annons. Men lite foton ska jag se till att bjuda på inom kort!

I tisdags kväll kom en ny saluhäst. Det är Faustino III e. Tendencioso IV. Han är en svart 4-årig PRE-valack som är väldigt lik sin far. Fina rörelser även på denna hästen! Han är ca 163 cm och växer väl lite till skulle jag tro. Väldigt cool och snäll och riden en del på uteritter. Helt trygg med ryttare och vid all hantering. Idag red jag honom en liten sväng i ridhuset och han var väldigt snäll även om det var första gången. 

Så har Mino & Teo tappas även idag och samma ston seminerades i kväll som i tisdags. Fick en ny bokning på Mino igår och den damen ska semineras i nästa brunst. Teo är mindre öm i fötterna nu och jag börjar fundera på om han kanske kan följa med till Campeonato Mälardalen den 14/6? Tänkte åka dit oavsett, men har inte bestämt med vilka hästar. Mino, Teo eller Huron? En eller två? Om Teo är ok så blir det helt klart honom!

För er som undrar vad Teo har för återkommande hovproblem, så är det så att han tyvärr inte skötts ordentligt i sina hovar innan han kom till mej. Han är därför ballförskjuten på båda framhovarna vilket gör att hans strålar är trånga och lätt får röta. Vi har försökt alla möjliga olika hovbeslag för att få hans trakter att röra sej och bli mera jämna, men det medför då att hovarna lätt spricker på insidan uppe i kronranden. I vinter har hans skotts med flappskor och detta har förbättrat ballförskjutningen något, men så sprack hovarna av all rörelse i hovkapseln och nu har han åter fått vanliga skor som håller hoven mera stabil. Detta är alltså en åkomma som han fått pga otillräcklig verkning som unghäst. Han har absolut ingen dålig hovkvalitet och detta är förstås inget som han nedärver. Det är bara väldigt tråkigt på en fantastisk häst!

 



I eftemiddags kom två tjejer med sina fina spanska hästar för att stanna i tre dagar. De ska rida lektioner varje dag och om de vill får de gärna hänga med oss i stallet och se när jag rider hästarna här. Deras hästar bor här och de själva bor på B&B i närheten. Jättetrevligt! 

Nu blir det sängen för i morgon väntar ytterligare en intensiv dag! Ha det underbart i vårsolen allesammans! 

 

 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards