Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under december 2013

Av Sara - 10 december 2013 22:45

Det var rakt in i verkligheten och vardagen igen, väl hemkommen ifrån Spanien. Alltid lika härligt att komma ut i stallet igen när man varit borta! Hästarna och stallet hade överlevt även denna storm fint. Lite småsaker som gått sönder eller blåst bort, men inga allvarliga skador. Skönt! Alla hästarna hade ju tillbringat en hel del inomhus av förklarliga skäl, och var överlyckliga att få komma ut i måndags morse. Jag mockade och tog Alazano på en promenad och åkte sedan och hämtade hem Ritmico. Han hämtade sej snabbt och kunde egentligen få åka hem redan på onsdagen, men eftersom jag inte var hemma så fick han bo kvar tills igår. Han var väldigt lycklig över få komma hem igen och gick rakt upp i trailern! Duktig kille! Eftermiddagen tillbringade jag på hästryggen och betade av alla en efter en. 

Sist ut igår kväll vara Alazano som skulle gå sin första lektion. Susanna var snabb och bokade genast när jag lade ut informationen om denna verksamheten. Alazano är verkligen den optimala letionshästen och gör rätt när ryttaren gör rätt. Pigg och glad - kexchoklad - men aldrig stressad eller spänd. Susanna fick först värma upp honom noga och jag intruerade henne om sits, händer (första gången hon red på kandar) säte, skänklar osv. När allt grundjobb var fixat (hihi) gick vi över till lite svårare saker. Skänkelvikningar i skritt och trav, för att sedan övergå till diagonalslutor i skritt och trav. Vidare i galopp och samling av denna på volten för att sedan näst intilll göra piruetter. Skrittpiruetter testades oxå för att få in rätt känsla och avslutningsvis samlade vi upp traven och Susanna för känna på sin livs första passage & piaff, följt av spansk skritt. En strålande lycklig ryttare och jag måste också säga att det var otroligt roligt! Varmt välkommen igen Susanna, och alla andra som är sugna!

Underbara och shyssta ALAZANO   

 

Idag har det gått i ett med arbete på smådjursmottagningen fram till kl 13 idag. Hem och fixa stallet som jag idag hade lyxen att få lite hjälp med. Alazano & Alcon tog vi med oss på en uteritt i ett gråmulet Skåne. Idag känns det som om solen inte gick upp överhuvudtaget. Det blev liksom aldrig ljust alls! Usch vad trist! Red Rociero i ridhuset och han var underbar som vanligt. I morgon blir det provridning av honom igen. Hann inte med Teo eftersom det är kör på tisdagar oxå och vi repar för fullt inför julkonserterna. 

I morgon ska Mino åka på spa och rehab. Jag har bestämt mej för att ta hjälp med att få igång honom i arbete igen. Han har förstås tappat en del muskulatur och eftersom han är en så otroligt ambitiös och välvillig häst så är det så himla lätt att han överanstränger sej. Jag har ridit honom några gånger sedan jag fick klartecken från veterinären, men har kommit på att det är mycket bättre för honom att komma igång på ett mera skonsamt sätt, utan ryttare. Så nu blir det Gunnarlunda i ett par-tre veckor och sedan ska jag kombinera ridning med återbesök där. Har jag lite flyt nu ( och Mino förstås) så är han igång i arbete här hemma igen efter nyår!

     

Av Sara - 8 december 2013 11:10

Sitter i Madrid och är trött men väldigt nöjd och glad. Har haft några härliga dagar i bästa sällskap nere i södra Spanien. SICAB som vanligt väldigt roligt och trivsamt. Det är en underbar och avspänd miljö och inte alls den spända press som ofta speglar stora tävlingsplatser i Sverige.
Vi har sett många bra, och många mindre bra hästar. De första åren jag besökte evenemanget åkte jag alltid hem och kände att jag behövde förbättra mitt hästmaterial väsentligt. Jag var hänförd av de fantastiska hästarna som jag såg i Sevilla. 7-8 år senare kan jag nöjt konstatera att flera av hästarna i mitt stall håller lika hög kvalitet som hästarna här nere. Mino är fortfarande den bästa bayo-hingst jag sett!! Och Teo... Han ska absolut få åka till SICAB om något år.
Åker nöjd och belåten hem. Redo att ta tag i vardagen i morgon. Vi ses hemma! Hej!

Av Sara - 4 december 2013 00:21

Det har varit några intensiva dagar (ovanligt...) men för att börja med det roliga så har Julio-träningen varit fantastiskt rolig denna gång. Rociero var superduktig och jobbade så fint. Otroligt snäll att lasta och ha med sej. Vilken liten pärla! Är såååå glad att jag även tog med fuxen! Vi fick göra så otroligt bra och roliga övnignar och jag har nu lite verktyg och uppgifter att jobba med tills nästa gång vi ses. Piaffen blev fantastiskt fin och piruetterna WOW!! Med övningarna som jag ska göra så kommer han att stärka sin överlinje och bli snabbare bak, därmed skall bytena oxå lossna och bli renare och bättre! (lätt som en plätt!) Julio satt upp en liten stund i måndags och red. Han höll med mej om att det var en otroligt trevlig och mentalt outstanding häst! Idag, mitt i min lektion, så sa han att han skulle säga något som han inte brukade uttala sej om och då blev jag så klart lite nervös. När det kom att han tyckte att Fuxis var en av de bästa spanska hästar han sett, så trodde jag först att jag hört fel, men då upprepade han sej och menade verkligen det. Herregud! Och ja, efter dessa två dagar måste jag säga att den lilla röda hästen bara imponerar mer och mer på mej. Jag tyckte han var fräck i början, men nu börjar oväntade kvaliteer visa sej och jag är så väldigt glad att han är MIN!!! 

Var hemma vid 18-tiden ikväll och gav pojkarna lite käk. Alla pigga och glada som vanligt. Sedan skulle jag iväg och hämta nya dubbdäck till bilen och var borta en timme. Tillbaka i stallet strax efter 20 och då ville Ritmico inte ha något hö. Istället lade han sej ner och sål lite ledsen ut. Tog ut och longerade honom försiktigt i 4 minuter och tog sedan tillbaka honom till boxen. Han verkade inte helt nöjd, men lugn så jag gick in och packade min väska för att ge honom lite tid. Men 30 minuter senare låg han platt på sidan och var inte alls glad... Bara att lasta och bege sej iväg. Jag föredrar att åka in med dem genast istället för att ta ut veterinär. Dels blir det all behandling omgående istället för att smygstarta och vänta och se. Dels kan jag lämna över ansvaret och få sova... Ritmico står nu under full övervakning och medicinering och så hoppas jag att han mår prima i morgon! Typiskt att en häst blir sjuk när jag ska åka bort... Men min snälla man har koll på djuren och har lovat att hämta hem Ritmico om han piggar på sej. Nu ska jag försöka sova och samla min hjärna. I morgon bär det av till Sevilla & SICAB!!! Ska se om jag kan få iväg lite blogg från södra Spanien, annars är jag tillbaka på söndag kväll. Avslutar med bilder från idag på mej & världens bästa lilla fux! Pure pleasure!

                                         

Av Sara - 1 december 2013 18:53

Då är det dags i morgon för JB-clinic! Hurra vad det ska bli roligt! Efter att bestämt mej för att ta med Rociero så gick sedan Alazano så himla fint i fredags att jag ändrade mej. Men så ringde de ikv'll och meddelade att en deltagare var sjuk. Så det innebär att det i morgon blir det en fux & en skimmel i trailern! Det är inbokat en provridning på Rociero på tisdag förmiddag så han får bara åka med i morgon. Men det ska bli jättekul att rida båda hästarna!

   

Min Equipe är troligtvis såld och min nya är som sagt beställd! Längtar! Även min Frank Baines blev kvickt såld så jag ska granska min ekonomi och se om jag kan beställa en Spalding oxå. Måste ju ha en smalare sadel då långt i från alla hästar som kommer hit är lika breda som Teo & Mino. Det finns ju gränser för hur mycket man kan fylla ut med en pad...

Även i stallet är det förändringar på G. Snart åker Alcon till sin nya ägare i Linköping och kanske blir Rociero såld? Diamante & Quiero ska in på box och efter nyår ska jag börja med Quieros inridning. Så dags kommer även en ny utbildnings/saluhäst. En mycket vacker Teddy-avkomma på 4 år med både storlek och gång. Ska bli väldigt skoj! 

Men det är inte bara i stallet det blir förändingar... Vi ska sälja vår gård och flytta. Kanske inte verkar klokt. Vi har bott här i 10 år och byggt upp gården från grunden till att bli en underbar plats att bo och bedriva hästverksamhet på. Alla som bott eller bor så här vet dock att det är blod, svett och tårar för att få den vackra ytan man så gärna vill ha! Så vi är helt slutkörda på energi när det kommer till att bygga, renovera och underhålla. Istället kommer jag att hyra in mej på en annan anläggning inte alls långt härifrån där vi bor nu. Mats och jag kommer att bo i hus i stället... Min verksamhet kommer inte att förändras alls, utan mina hingstar, saluhästar och träningshästar kommer att bo i ett stall som bara är mitt, dock på en annan anläggning. Stona kommer att bo på samma gård, och gå på lösdrift, precis som de är vana vid! Jag kommer att ha ridhus, stallar, seminavdelning och allt annat som behövs för att jag ska kunna jobba på som vanligt. MEN, jag behöver inte ordna med tömmning av gödselstacken, jag behöver inte skrapa bort lera i lösdrifterna, jag behöver inte ens köra in hösilage till stallet. Det kommer någon annan att göra!!! Jag kan få hjälp med lite fodringar och även mockning någon gång ibland om det kriser. Jag kommer att kunna ägna min tid åt HÄSTARNA! Kanske innebör detta att jag hinner med flera hästar, eller kanske kommer jag att få fritid? Oavsett, så ser jag fram emot detta med stor spänning, förväntan och lite oro förstås... Men jag känner att detta är rätt beslut och jag känner mej nöjd med vårt beslut. 

Mera detaljerad information om Pepinos nya säte, kommer när alla detaljer är klara. Men min kunder kommer alltså även i fortsättningen att få bege sej till Helsingborgs-området! En tid är förbi - en ny skall komma. Jag går mot den med kraftfulla steg! Jag hoppas ni är med mej!

 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards