Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 18 november 2013

Sadelutprovningsdag!

Av Sara - 18 november 2013 19:57

Idag blev min stalldag 7.30-18.30 Intensiv med rolig dag! Skyndade mej lite extra i morse för att hinna rida både Rociero & Alazano innan kl 11. Alazano bjöd mej på den mest fantastiska passage jag någonsin suttit i!! Nu börjar han bli mjukare i hela kroppen, mjukare i munnen och mera förtroendefull för mina händer och mina hjälper. Han spänner inte ryggen som när han kom, utan svingar fint fram och jag kan bara åka i passage med små fina hjälper. UNDERBART!   

Petra & Kyoto kom för sin lektion och hon var i god tid och satt till häst kl 11. Kyoto är en riktigt härlig häst med massvis med gång och schwung! Ingen lätt uppgift för Petra, men efter dagens sadelutprovning tror jag det blir betydligt lättare för henne. Jag kan inte nog betona vikten av en BRA sadel som ligger bra på hästen, samt sätter ryttaren rätt och i balans. Petra fick med sej en Frank Baines hem som hon ska rida i några gånger hemma också innan hon bestämmer sej.

Ytterligare tre ekipage kom hit med sina hästar och två av dem hittade sadlar att ta hem och prova lite till, och den tredje fick hjälp att tillpassa en korrigeringspad till sin Spaldingsadel. 

För egen del var Teo först ut. Han är ju vääääldigt bred över manken/bålen och kort, rak rygg. Min Equipe låg inte helt tokigt på honom, EFTER att Anna justerat min korrigeringspad och lyft upp den baktill. Tyvärr blir den aaaaaningens smal till honom med pad under. Samma sak var det med Equipen till Mino vilket innebär att jag inte har en optimal sadel till mina pojkar. Köpte ju en Frank Baines till Mino i somras, men jag gillar den inte alls (för stor i sätet för mej) så jag använder den helst inte. Alltså; ny order på en likadan Equipe Oracle som jag har, fast lite mera stoppad baktill och lite vidare ändå. Detta innebär att min underbara EQUIPE ORACLE ÄR TILL SALU! Jag behöver den i åtta veckor till innan min nya kommer, men om du är intresserad av en fantastisk sadel som passar fantastiskt till de flesta PRE, så hör av dej!

Ellinor som har köpt Alcon var så intresserad av min Equipe till honom, men tyvärr så är den inte optimal för honom och jag tycker det känns synd att hon ska börja med en sadel som inte gynnar hans utveckling av ryggmuskulaturen. Istället fick även Alcon testa en Frank Baines i bara 16,5 tum. Kort och fin på Alcons korta rygg och riktigt skönt att sitta i. Nöjd häst! 

Lämnade så tillbaka min stora Frank Baines sadel till försäljning hos Anna, och så fort den är såld ska jag beställa en Spalding Brittanica med rundbossor, lite smalare än Equipen, som jag kan ha till mindre hästar. Sen tror jag att jag är välutrustad på sadelfronten!

Min underbara Equipe Oracle - till salu!

 

 
 
Ingen bild

Ingrid

19 november 2013 22:21

Håller fullständigt med dig om vikten av en passande sadel!
Jag har ju använt Bates till de av mina hästar som är inte är så extrembreda och har lite manke, men till Bailarina behövs en xxxw sadel ( hon har rygg som en säl ...). Till henne passar Frank Baines, men absolut inte till mig ... FB är för smal för mig i sätet och dressyrsadeln sätter mig i anksits. Jag tycker mao att de är förfärligt obekväma ....Det alternativ jag har valt är Lovatt & Rickets (säljs av Monica på Hästkuren). De är breda, raka och korta och enormt beväma! Både hästens rygg och min rumpa och rygg mår bra!

 
Ingen bild

Petra

20 november 2013 11:06

Gick in på bloggen och BLODET BLEV IS! .... PETRA & KYOTO! Det är ju vi!... Fick läsa om båda 1, 2 och 3 ggr :) .... Tänk SÅ SKUMT! ... Det finns alltså fler PETRA & KYOTO än oss! SKUMT !!!

KRAM Petra S & Kyoto

Sara

20 november 2013 12:01

Haha vad lustigt Petra! Dubbelgångare! ?

Kram Sara

 
Malin Johansson

Malin Johansson

20 november 2013 11:26

Hej
passar den Irländska sporthästar?
behöver en mjukare sits! ont i rumpan av min som jag har nu.
vad vill du ha för sadeln?

http://www.havrefallen.bloggspot.com

Sara

20 november 2013 12:03

Svårt att säga Malin. Beror på hur den irländska sporthästen är byggd. Min Equipe passar en häst med kort rygg, bred manke och bål.
Jag vill ha 21.000:- för den.
Med vänlig hälsning, Sara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards