Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under oktober 2013

Av Sara - 6 oktober 2013 22:04

Efter 13 timmars heltiskt nattarbete följt av hela 3 timmars sömn var det dags att göra iordning Alcon, stoppa in alla saker i trailern och ta alltsammans och köra till Ljungbyhed. 14.30 var jag i sadeln och inför Julios vaksamma ögon fick jag visa hur jag jobbat Alcon sedan sist vi sågs. Han sa många saker men det jag hörde mest var "big improvements"    Efter att jag värmt upp som jag brukar och visat Alcon i alla gångerter fick jag en ny uppgift. Det var mycket intressant. Julio sa, att som ryttare måste man öva länge länge på att vara i total balans på hästen för att kunna rida den utan att störa den. Jag är redan där, menade han och ville därför att jag skulle ta min ridning till nästa steg. Att kunna påverka hästens rörelsemekanik, balans och samlig med min balans. Låter kanske enkelt men är SVÅRT! Dagens övning var serpentiner där jag med hjälp av min vikt i varje böj få honom att samla sej, trampa in under sej bättre och höja sej i fronten, för att sedan låta honom sträcka på sej på "raksträckan" med stilla hand och göra om samma sak i nästa böj åt andra hållet. Först fattade jag inte vad jag höll på med och hittade ingen känsla. Tyckte mest att jag vinglade runt i sadeln och störde honom. Men efter några försök så fick jag till dej! Vilken cool känsla!! Alcon blev lite trött så jag får öva mer på det hemma sedan. I morgon ska vi göra lite övningar med förvänd galopp. Ser fram emot det! 

Alcon i juli, nyanländ på svensk mark!

   

Här hemma är det mina två vackraste pojkar kvar i stallet. Har fått en hög med bett att prova på Teo av Bea, men jag har tyvärr inte kunnat testa något ännu. På något vis så tror jag ändå inte att en orolig mun nödvändigtvis beror på problem i munnen utan att något stör hästen och det resulterar i en orolig mun. Jag har gått igenom allt tycker jag och ändå inte fått honom till ro, men nu tror jag att jag upptäckt problemet. Teo har ju skotts med sulor sedan en tid tillbaka och nu när han fick nya skor förra veckan upptäckte vi att han fått en hel del strålröta och är riktigt öm i hovarna! Stackaren! Nu är det sulor av ett tag och intensivbehandling av stackars ömma strålar... Alltid är det något.

Men VÄDRET är fortsatt helt otroligt vackert höstligt! Värsta Canada-looken här hemma. Träden fullständigt brinner och det har varit 15 grader varmt idag! Red i T-shirt! Stona är i så fint skick och går fortfarande på hela betesmarken på 8 hektar. 

 

Igår hade jag hjälp att ta ut finaste Valencia till ridhuset för lite fotografering och posering. Hon är en helt fantastisk häst och jag är så otroligt stolt och glad över henne! Hon är 1,5 år gammal nu och dotter till Razonado MAC (RIP) och Alhaja. Jag hoppas mycket på denna dam som har ärvt sin fars fantastiska hals och han ljuvliga temperament, samt sin mammas drottninglika värdighet och grace. Valencia P!

     


Av Sara - 3 oktober 2013 21:31

Både igår och idag har jag haft härliga dagar, som för det mesta. Vädret fortsätter att vara helt fantastiskt höstväder, och det gör det mesta så mycket trevligare! Mariscalas nya ägare har varit här både igår och idag och bekantat sej lite mera med sin nya bästa vän. I morgon ska jag leverera Mariscala till hennes nya hem neråt Falsterbo-Skanör. 

Alcon har jobbat fint hela veckan med varierande uppgifter. Idag blev det galopp på fälten och det tycker han är väldigt spännande. Blev lite taggad idag så vi fick lägga några volter, men så är han ändå så underbar så när man jobbat klart så är det bara att ge lång tygel och så skrittade vi hemåt i sakta mak! Han har totalt vant sej vid att vara i hage och ha täcke på. Betar och njuter och har det skönt i solen. Men så fort man visar sej så vill ha förstås gå in, som alla mina hästar...

Charlotte & Mariscala

 

Nya fina namnskyltar och dörrskyltar har kommit på plats idag!

   


Mahometano, vår fina lilla fux, blir hämtad i Spanien kring den 16-17 oktober så han bör vara här någonstans den 22-25 oktober. Han är varmt välkommen!! 

Eventuellt har jag idag köpt ytterligare en häst, om den går igenom besiktningen. Det är en valack född 2006, stor och pampig på 166-167 cm. Det är en väldigt speciell häst, men jag berättar mera om den går i lås. Jag hoppas innerkligt det för denna hästen vill jag hemskt gärna rida och utbilda!

Så kommer det ju en ny saluhäst på måndag så snart är stallet fyllt igen! 


Av Sara - 1 oktober 2013 22:21

Tredje gången gillt! Igår eftermiddags besiktigades den tredje hästen på två veckor för vår räkning. De första två hade tyvärr röntgenfynd så det blev inga affärer där. Men så äntligen efter att jag gått igenom protokoll och fått röntgenbilderna granskade här hemma i Sverige oxå, så fick denna hästen grönt ljus! Hurra! Det är en underbar liten fuxfärgad valack på 11 år. Välriden och välutbildad och väldigt väldigt söt! Han gör fina skolor, piaff & passage och så lite spansk skritt på det förstås :) Dessutom har han tre BRA gångarter med extra + för galoppen! Vilken smällkaramell! Förhoppningsvis är han är redan om ett par - tre veckor!

Mahometano IX

 

 

Idag jobbade jag på smådjurskliniken på förmiddagen. Tog med mej stallkatten Sotnos som blev behandlad mot öronskabb, chipmärkt och kasterad. Fick recept på Stonghold till alla katterna så nu ska väl den jäkla öronskabben utrotas en gång för alla! Även Santo fick följa med idag och blev vaccinerad.

Hemma igen tog jag tag i mockning och sedan fick alla komma in. De är väldigt nöjda med hagvistelse 7-14. Alla fyra skulle jobba och jag började med Mariscala som var superfin idag! Hon är så himla söt och trevlig och nu är hon mera avspänd och nöjd när hon bott in sej lite och lärt känna våra rutiner. Nu blir det ju iofs flytt igen till helgen, men sen får hon förhoppningsvis stanna på det stället länge!

I morgon kommer nya matten och rider lite på sin fina häst!

Teo var nummer två och var så duktig idag oxå. Han är dock orolig i munnen och har varit det en tid tillbaka. Jag provar olika bett och nosgrimmor osv, men det verkar inte bli någon skillnad. Undrar om det är styngflugelarverna som fortarande spökar. Eller så är det bara en period som går över. Jag får väl ha tålamod. Kanske ska jag rida lite bettlöst (!) 

Hej! Lyckliga jag på min vackra häst!

 

Både Mino & Alcon fick utställningsträning för hand samt en promenad i solen idag. Man bör väl träna lite på det oxå ?    Jaja, de var ganska duktiga båda två och som vanligt är det förstås traven som är svårast. Alcon är duktig och håller takten fint så det ska nog gå bra. Mino blir lätt lite rädd för matte när hon kutar som en vettvilling bredvid, så vi får ta det piano och hoppas på det bästa. Han har en helt FANTASTISK trav, men att få honom att visa den i lina, det är en annan femma... Hur som helst så ska det bli väldigt kul att åka med de två pojkarna till Strömsholm. Jag känner faktiskt ingen press! Mino är ung och otroligt vacker och jag är så stolt och lycklig över honom oavsett hur det går. Han har all tid i världen att visa vad han verkligen går för längre fram i tiden! Alcon är bara en pärla, så söt och fin att rida. Så i år ska jag åka utan prestationsångest eller stress, utan bara njuta av mina och alla andras fina hästar, träffa trevliga människor och har en härlig helg! 19-20 oktober på Strömsholm alltså. Kom dit om du inte har något för dej den helgen vet jag!

 






Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards